grunwald1980 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 O ile sie nie mysle takie zakupy mialy tu miejsce.Czy to sie jeszcze praktykuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TAJMIEN Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 wiele rzeczy miało tu miejsce, ale jak to się mówi "lepiej to już było" niestety, ale nic nie mówie, może znajdą się chętni pomimo kryzysu i kursu dolara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 nie wiem czy to sie oplaca. w sklepach zwykle obciazaja od ceny artykulow wiec np przy 10% jak sam kupisz cos za 100 zaplacisz 10 za wysylke a jak ktos dorzuci drugie 100 to zaplacicie 20 (nie sa to dane prawdziwe tylko przykladowe) tak samo jak celnicy na tobie siada to lepiej miec mniej warta paczke. ps wlasnie mi przyszedl kolowrotek z jebaja szedl okolo 2 tygodnie za wysylke dalem bodaj 14$? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grunwald1980 Opublikowano 22 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Koledzy rozumie ze koszta clo.Ale jakos chyba lepsza.Jesli np w Pl kupuje zaubera i place 360 zeta +20 wysylka a w usa 110-140 $ z przesylka zalezy od wielkosci to wcale tak wielkiej przebitki nie ma.To sa przypuszczenia bo nigdy nie robilem zakupow zagranicznych online Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek_N Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Do ceny (z wysylka!) musisz doliczyc clo plus VAT! Wiec jest to jakas 1/4 ceny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Koledzy rozumie ze koszta clo.Ale jakos chyba lepsza.Jesli np w Pl kupuje zaubera i place 360 zeta +20 wysylka a w usa 110-140 $ z przesylka zalezy od wielkosci to wcale tak wielkiej przebitki nie ma.To sa przypuszczenia bo nigdy nie robilem zakupow zagranicznych onlineJak zapłacisz 130$ to jeszcze 23%Vat i cło 3,5%, więc 130$x26,5%= 130$+34,40$=164$x3,20=525zł .Jaki z tego wniosek, nie opłaca się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grunwald1980 Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Byc moze panowie nigdy tak nie kupowalem wiec ie wiem a czy cla nie da sie ominac przy tak malej kwocie??ewentualnie jesli ktos regularnie robil zakupy i zna sprzedawce to moze ten rachunek by wystawil na takiego zaubera np nie 100$ tylko 10$ i wtedy podatek 2,5$ clo i wcale tak zle by sie nie wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Widzisz grunwald, to jest tak, że czasem niektórzy sprzedawcy zapominają włożyć do paczki rachunek, albo nieprawidłowo wypełniają deklarację celną, a celnikom nie bardzo się chce w to wnikać, bo widać mają pilniejsze rzeczy do roboty… I to by było na tyle, bo zaraz wątek zdryfuje w kierunku w kierunku niebezpiecznych mielizn… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MIGOTKA Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 I jak zaginie taka przesylka zacznie sie placz bo zwrot tylko do zadeklarowanej wartosci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Ryzyk - fizyk. Jak nie masz człowieka w Stanach, który lata tu i tam, to albo płacisz, albo się stresujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MIGOTKA Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 (edytowane) Na mudholu dzis takie w miare wyprzedaże przelotek i duperelkow. Dzis bede chyba zamawial troche przelotek. Upust pokryje clo i bedzie oki Edytowane 23 Listopada 2012 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert.bednarczyk Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Witam - przećwiczyłem ostatnio wędkarskie zakupy w USA bo koniecznie chciałem mieć nowego Penna Spinfishera V od razu, jak tylko się pojawił. Dokładną kalkulację przedstawiłem we właściwym wątku. Szczerze powiem, że tanio nie jest - tak jak wyżej było napisane 23 % VAT w Polsce został naliczyno od ceny kołowrotka powiększonej o koszt przesyłki - w sumie za rozmiar 3500 zapłaciłem ponad 570 zł (przy ówczesnym kursie dolara 3,13 zł.).Jak powiedziałem o tym sprzedawcy w sklepie stacjonarnym (majacym w ofercie Penna) to złapał się za głowę i stwierdził, że u niego mogłem zamówić za niespełna 400 zł, a przy niekorzystnym układzie ok. 480 zł. Jednoczesnie jednak zastrzegł, że póki co kołowrotek jest niedostepny i trudno powiedzieć kiedy będzie. A więc mamy wolny wybór. jestem troche zaskoczony bo wczesniej wieloktrotnie robiłem zakupy modelarskie w USA i Kanadzie i w każdym przypadku wychodziło to lepiej niż gdybym kupował w Polsce. RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiek_W Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Sprawy techniczne to raz, ale nie wiem czy znajdzie się chętny, żeby coś takiego organizować, no chyba, że w gronie bardzo dobrych znajomych. Nawet jak paczka jest ubezpieczona i zaginie, to potem organizator musi się pałować przez dni 30 lub 60,reklamować, pisać, wyjaśniać, potem zwrócić kasę itd. Raz tak zrobiłem i przesyłka akurat zaginęła, choć wcześniej nigdy jak brałem tylko dla siebie. To był ostatni raz wspólnych zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grunwald1980 Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 W sumie z tego co widze skorka nie warta wyprawki.Dzieki za informacje.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek_N Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 (edytowane) Grunwald1980, to sie nazywa "uchylanie od podatkow". Widac ze polskim celnikom nie zalezy, niemcy natomiast przy bardzo zanizonych cenach uzywaja googli. Edytowane 23 Listopada 2012 przez Tomek_N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 wiele rzeczy miało tu miejsce, ale jak to się mówi "lepiej to już było" niestetyI to chyba najlepsza odpowiedź.Przy tym co sie obec nie dzieje na forum, przy ilosci dziwnych akcji, to przepis na bonusowe stresy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grunwald1980 Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spinnerman Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Sprawy techniczne to raz, ale nie wiem czy znajdzie się chętny, żeby coś takiego organizować, no chyba, że w gronie bardzo dobrych znajomych. Nawet jak paczka jest ubezpieczona i zaginie, to potem organizator musi się pałować przez dni 30 lub 60,reklamować, pisać, wyjaśniać, potem zwrócić kasę itd. Raz tak zrobiłem i przesyłka akurat zaginęła, choć wcześniej nigdy jak brałem tylko dla siebie. To był ostatni raz wspólnych zakupów. Oj giną te paczki w naszym pięknym kraju, giną ! Szczególnie te z USA, UK ale też z zach. Europy. Tylko w tym roku zginęły mi 4 przesyłki z USA na 10 wysłanych 2 tyg. temu kupiłem na ebay-u Strena i ni ma i pewnie już nie będzie ratuje tylko pay pal, bo przecie kasę zwrócą ale wstyd po soczystych e-mail zza oceanu...Przez kilku bydlaków z PP wszyscy jesteśmy postrzegani jako oszuści i złodzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arielos24 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Ja cały czas zamawiam artykuły ze Stanów a nawet z Chin czy Japoni (np. ostatnio sobie IZUMI Shad Alive sprowadziłem) szczeże powiem że tylko raz zdażył mi się taki wypadek żę przesyłkę wcieło lacz po telefonie do firmy z której kupowałem dostałem info że wyślą mi ponownie zamówienie i po 3 dniach miałem swoje przynęty w domu.A właśnie najlepsze jest to że przynęty przychodzą mi ze stanów czy Japoni szybciej niż z polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spinnerman Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 To masz farta albo sam już nie wiem...dla mnie ostatnio przepadło bez wieści 11 oryginalnych fińskich rapali i szpula plecionki. Był taki okres, że wszystko dochodziło i tak jak mówisz bardzo szybko; czasami paczka była po trzech dniach od przelewu Nie wiem od czego to zależy. Może trzeba się modlić żeby przesyłka nie trafiła na pocztowego złodzieja, bo wiadomo jak wszędzie różni ludzie są pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
grunwald1980
O ile sie nie mysle takie zakupy mialy tu miejsce.Czy to sie jeszcze praktykuje??
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi