mdziam_78 Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Ja miałem dwie sztuki rozmiaru 2500 do lekkiego łowienia okoni, jazi i kleni. Już nie mam tych kołowrotków bo dla mnie ich praca była naganna. Na sucho wszystko fajnie i lekko, ale wystarczyło spróbować podbić z kołowrotka 3gr główkę lub poprowadzić w nurcie 3cm horneta, żeby poczuć pracę przekładni a konkretnie jej bicie... porażka. Zamieniłem dwa rarenium na jedną certate i jest więcej niż dwa razy lepiej.To fakt, trzeba usunąć luzy i będzie miodzio. Kto co lubi. Ja mam 3szt. i jak zamienię kiedyś to tylko Siemano z wyższej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 To fakt, trzeba usunąć luzy i będzie miodzio. Kto co lubi. Ja mam 3szt. i jak zamienię kiedyś to tylko Siemano z wyższej półki.no ale gdzie tu sens, żeby trzeba było poprawiać nowy kołowrotek? Tak naprawdę jak dla mnie to była ich jedyna wada, ale dyskwalifikująca niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 No niby fakt, ale dla mnie, po usunięciu tej wady to bardzo przyzwoite kołowrotki i w tej cenie warto przy okazji serwisu dodać tu i tam kawałek blaszki za naście pln. Inna sprawa, że mi się również kołowrotki podobają, więc nie zrażam się z powodu drobnych usterek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 mam ten kołowrotek i nie wiem o jakich luzach mówicie. bicie podczas ściągania przynęty? to nie bicie tylko czuć jej pracę na kołowrotku co akurat jest na plus jak dla mnie. mam Stelle i dokładnie tak samo na niej czuć prace. Ciężkie twin powery i inne full Alu lub metal body nie mają takiego czucia juz. przekładnia chodzi jak masło póki co. Moim zdaniem to kwestia gustu a na pewno a nie wada techniczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 mam ten kołowrotek i nie wiem o jakich luzach mówicie. bicie podczas ściągania przynęty? to nie bicie tylko czuć jej pracę na kołowrotku co akurat jest na plus jak dla mnie. mam Stelle i dokładnie tak samo na niej czuć prace. Ciężkie twin powery i inne full Alu lub metal body nie mają takiego czucia juz. przekładnia chodzi jak masło póki co. Moim zdaniem to kwestia gustu a na pewno a nie wada technicznateż mam stellę... w przypadku tego kołowrotka nie czuć owego "bicia" przekładni, więc to nie jest czucie pracy przynęty, tylko niedoskonałość rarenium, którą na szcęście jak napisał mdziam_78 łatwo i tanio można zniwelować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 To wg was gdzie tam są luzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 no jak to gdzie? tam, gdzie komar wsadzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Wiecie może czy są gdzieś dostępne płytkie szpule do Rarenium, np. yumeya lub inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 A Rarenium z ktorymi modelami ma kompatybilne szpule ? biomaster ? Complex ? Exsence ? Mial okazje ktos sprawdzic.Z tego co kojarze oferte Yumeya nie ma szpul opisywanych jako "rarenium" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 To zależy, która wersja Rarenium'a Ten najnowszy ma już dużo odpowiedników np. do 2500 (S-4) pasują szpule od różnych roczników Exsence, Complex, Soare, Sephia, Biomaster, Twinpower, Vanquish. Z kolei do 4000 (S-12) pasują szpule od Exsence, Biomaster, Twinpower, Vanquish.Trzeba jednak patrzeć szczegółowo na roczniki żeby potwierdzić kompatybilność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 To zależy, która wersja Rarenium'a Ten najnowszy ma już dużo odpowiedników np. do 2500 (S-4) pasują szpule od różnych roczników Exsence, Complex, Soare, Sephia, Biomaster, Twinpower, Vanquish. Z kolei do 4000 (S-12) pasują szpule od Exsence, Biomaster, Twinpower, Vanquish.Trzeba jednak patrzeć szczegółowo na roczniki żeby potwierdzić kompatybilność. Cenna informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus36 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Witam,Czy ktoś już samodzielnie przesmarowywał Rarenium 2500 / 3000 Ci4+? Czy mógłbym prosić jakieś informacje na pw?Dziękuję i pozdrawiam.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi