Skocz do zawartości

Rarenium Ci4 4000 FA łowienie z opadu.

Nizdęb

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałem dwie sztuki rozmiaru 2500 do lekkiego łowienia okoni, jazi i kleni. Już nie mam tych kołowrotków bo dla mnie ich praca była naganna. Na sucho wszystko fajnie i lekko, ale wystarczyło spróbować podbić z kołowrotka 3gr główkę lub poprowadzić w nurcie 3cm horneta, żeby poczuć pracę przekładni a konkretnie jej bicie... porażka. Zamieniłem dwa rarenium na jedną certate i jest więcej niż dwa razy lepiej.

To fakt, trzeba usunąć luzy i będzie miodzio. Kto co lubi. Ja mam 3szt. i jak zamienię kiedyś to tylko Siemano z wyższej półki.

To fakt, trzeba usunąć luzy i będzie miodzio. Kto co lubi. Ja mam 3szt. i jak zamienię kiedyś to tylko Siemano z wyższej półki.

no ale gdzie tu sens, żeby trzeba było poprawiać nowy kołowrotek? Tak naprawdę jak dla mnie to była ich jedyna wada, ale dyskwalifikująca niestety...

No niby fakt, ale dla mnie, po usunięciu tej wady to bardzo przyzwoite kołowrotki i w tej cenie warto przy okazji serwisu dodać tu i tam kawałek blaszki za naście pln. Inna sprawa, że mi się również kołowrotki podobają, więc nie zrażam się z powodu drobnych usterek.

mam ten kołowrotek i nie wiem o jakich luzach mówicie. bicie podczas ściągania przynęty? to nie bicie tylko czuć jej pracę na kołowrotku co akurat jest na plus jak dla mnie. mam Stelle i dokładnie tak samo na niej czuć prace. Ciężkie twin powery i inne full Alu lub metal body nie mają takiego czucia juz. przekładnia chodzi jak masło póki co. Moim zdaniem to kwestia gustu a na pewno a nie wada techniczna

mam ten kołowrotek i nie wiem o jakich luzach mówicie. bicie podczas ściągania przynęty? to nie bicie tylko czuć jej pracę na kołowrotku co akurat jest na plus jak dla mnie. mam Stelle i dokładnie tak samo na niej czuć prace. Ciężkie twin powery i inne full Alu lub metal body nie mają takiego czucia juz. przekładnia chodzi jak masło póki co. Moim zdaniem to kwestia gustu a na pewno a nie wada techniczna

też mam stellę... w przypadku tego kołowrotka nie czuć owego "bicia" przekładni, więc to nie jest czucie pracy przynęty, tylko niedoskonałość rarenium, którą na szcęście jak napisał mdziam_78 łatwo i tanio można zniwelować. 

To zależy, która wersja Rarenium'a  :)

Ten najnowszy ma już dużo odpowiedników np. do 2500 (S-4) pasują szpule od różnych roczników Exsence, Complex, Soare, Sephia, Biomaster, Twinpower, Vanquish. 

Z kolei do 4000 (S-12) pasują szpule od Exsence, Biomaster, Twinpower, Vanquish.

Trzeba jednak patrzeć szczegółowo na roczniki żeby potwierdzić kompatybilność.

To zależy, która wersja Rarenium'a  :)

Ten najnowszy ma już dużo odpowiedników np. do 2500 (S-4) pasują szpule od różnych roczników Exsence, Complex, Soare, Sephia, Biomaster, Twinpower, Vanquish. 

Z kolei do 4000 (S-12) pasują szpule od Exsence, Biomaster, Twinpower, Vanquish.

Trzeba jednak patrzeć szczegółowo na roczniki żeby potwierdzić kompatybilność.

Cenna informacja.

• 1 rok później...