kesur Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Cześć... Mam nadzieję że nie wywołam "burzy w szklance wody" ale.... muszę to napisać ????????♂️. Pragnę się z Wami podzielić "dziwnymi wrażeniami" związanymi ze współpracy z jednym z Lurebuilderów. Po zadowalających doświadczeniach z pracami pewnego "rękodzielnika" złożyłem u niego zamówienie na 36szt+ gratisy(ustaliliśmy jakieś zasady dalszej ewentualnej współpracy). Zamówienie złożyłem na wiosnę 2022go roku. Poparłem to zamówienie pod koniec maja zaliczką na 1000zł(wpłaconą przelewem) na wskazane konto. Po miesiącu zostałem poproszony o jeszcze jedną wpłatę - ile mogę. Mogłem 600zł - poszło przelewem. Od tamtej pory ciągle słyszę o problemach związanych z wykonaniem mojego zamówienia. A po praktycznie roku, pan "rękodzielnik" przestał się prawie odzywać. Od jesieni 2022roku miałem duże problemy z samopoczuciem- bóle brzucha itd. W grudniu 2022 wykonałem "szybką" diagnostykę. Wynik: nowotwór złośliwy jelita. Więc cały 2023 rok aż do teraz spędziłem na wygrzebywanie się z choroby... wszystko idzie chyba w dobrym kierunku ale jeszcze chwilę mi to zajmie. A pan "rękodzielnik" chyba liczył że nie przeżyję. Na moje prośby o "honorowy" zwrot zaliczki zapewniał mnie że odezwie się na dniach. I tak od świąt Bożego Narodzenia czekam ????????♂️. Przynęt od tego pana po tak długim czasie już nie potrzebuję bo mam z czym chodzić na ryby(byle tylko sił starczyło). Poza tym większość jego woblerów popękała(powłoka lakiernicza). Pewnie dlatego przerzucił się na "lanie gumy" i woblery robi okazjonalnie lub wyprzedaje resztki starych zapasów. A wiem o tym bo ciągle jest aktywny na grupach traktujących o budowaniu i sprzedaży własnych przynęt na Facebooku. Więc przepraszam że poprzez to forum ale zwracam się do ciebie panie "rękodzielniku" z wezwaniem do zwrotu wpłaconych pieniędzy. Masz czas do końca maja bieżącego roku. Zachowuj się jak prawdziwy dorosły facet i zwróć pieniądze. Nie podaję personaliów pana "rękodzielnika" - ma ostatnią szansę na rozliczenie czyli zwrot środków (przecież nadal sprzedajesz swoje wyroby więc chyba masz z czego zapłacić). Jeśli pieniądze nie wpłyną na podane tobie konto to zgłoszę się na policję a następnie przejdę się do Urzędu Skarbowego. Oczywiście mam skopiowana naszą korespondencję(nic w internecie nie ginie) i posiadam kopie przelewów. Przepraszam wszystkich że podnoszę tę sprawę na tym forum ale walcząc z nowotworem miałem naprawdę ciężką sytuację nie tylko zdrowotną ale i finansową. Musiałem pożyczać pieniądze od Rodziny i znajomych. Nie byłem przygotowany na tak długie i ciężkie chorowanie. Jeśli napisałem w złym dziale to proszę o przeniesienie tej wiadomości do właściwego. Dziękuję, PoZdrawiam Wszystkich i zdrowia życzę oraz wielu pięknych chwil nad wodą ????. kesur 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 (edytowane) Że takie mendy i pasożyty żyją w społeczeństwie, bez honoru i ambicji, jak się nie wyjaśni sprawa to napisz mi proszę kto to jest na priv czy jak, nie zamówię nic od takiej mendy.Najlepiej by było kogoś z okolic poprosić o pomoc, bo jak zobaczy na żywo człowieka to inaczej podejdzie do sprawy. Zdrowia życzę. Edytowane 13 Maja 2024 przez daniel. 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Nie ma co ukrywać kto to jest tylko wal prosto z mostu bo to nie przeciąganie terminu 3 miesiące tylko lata... 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Myślę że grono twórców zostało mocno zawężone. Zaliczka 1600 zł za 36 wobkow to znaczy że jeden kosztował przynajmniej 44zl. Zaliczka mogła nie był na całość więc cena mogła być jeszcze większa. Dodatkowo ktoś odlewa gumy. I kilka innych drobnostek. To zawęża grono. Dla dobra pozostałych twórców powinno być napisane kto to. Bo pewnie ktoś całkowicie niewinny może spotkać się z hejtem. Kesur zdrówka! 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 jakby się miesiąc nie odzywał to rozumiem... ale po takim czasie to ja bym od razu podawał dane gościa tu na forum-niech się spali ze wstydu 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 jakby się miesiąc nie odzywał to rozumiem... ale po takim czasie to ja bym od razu podawał dane gościa tu na forum-niech się spali ze wstydu Myślisz, że jak się ktoś tak zachowuje, to naprawdę „spali się ze wstydu”? 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Może się nie palić ale przynajmniej nie utopie kasy jak mi przyjdzie do głowy coś zamawiać i trafie na niego. Takie zachowania powinno się piętnować tylko to na s wyleczy bo poprawność polityczna bedzienlrowadzic tylko do następnych poszkodowanych 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Napisz ktoI tyle......Wszystko wroci ...Do chlopaka....hehehehe 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 @kesur, bardzo prawidłowa reakcja, takie przypadki jak najbardziej trzeba nagłaśniać.Absolutnie nie odpuszczaj tematu i jeśli faktycznie nie otrzymasz zwrotu to zgłoś sprawę gdzie się da.i tak wykazałeś się wielką cierpliwością. Jako, że masz dane rekodzielnika i potwierdzenia przelewów, to powinnna być to bułka z masłem dla policji.Takie zachowanie nie różni się niczym od kradzieży 1600zł z portfela.Dużo zdrowia. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesur Opublikowano 13 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 (edytowane) Napisz ktoI tyle......Wszystko wroci ...Do chlopaka....heheheheWolę aby wróciło przede wszystkim do mojej kieszeni... bez obaw- długo tam nie pobędzie bo życie na chorobowym kosztuje co najmniej podwójnie. @kesur, bardzo prawidłowa reakcja, takie przypadki jak najbardziej trzeba nagłaśniać.Absolutnie nie odpuszczaj tematu i jeśli faktycznie nie otrzymasz zwrotu to zgłoś sprawę gdzie się da.i tak wykazałeś się wielką cierpliwością.Jako, że masz dane rekodzielnika i potwierdzenia przelewów, to powinnna być to bułka z masłem dla policji.Takie zachowanie nie różni się niczym od kradzieży 1600zł z portfela.Dużo zdrowia.Byłem w takim stanie że myślenie o tym "długu" nie było dla mnie priorytetem... Teraz jest już lepiej i szukam środków aby pospłacać swoje zadłużenia. A jeśli sprawa nie zostanie załatwiona to nie zawacham się udać ze swoim problemem tam gdzie pisałem.Ale dostałem dziś od rzeczonej osoby zapewnienie że otrzymam za kilka dni zwrot- czekam.Dziękuję wszystkim za słowa wsparcia. Ze zdrowiem już jest naprawdę lepiej, nawet już kilka razy byłem ze spinem nad wodą. Czekam teraz tylko na termin tomografii tułowia i następnej operacji - usunięcia tymczasowej ileostomii. Będzie dobrze- musi być. Edytowane 13 Maja 2024 przez kesur 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Również chetnie dowiedziałbym się kto jest tak uczciwym i godnym polecenia kontrahentem.Raz, że takie podejście w normalnych warunkach powinno być piętnowane, dwa że tutaj warunki były zdecydowanie niestandardowe. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Wyjątkowo długa cierpliwość.Mam nadzieję, że odzyskasz pieniądze. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Kolego I wogle zdrowia zycze najmocniej 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Ze zdrowiem już jest naprawdę lepiej, nawet już kilka razy byłem ze spinem nad wodą. Czekam teraz tylko na termin tomografii tułowia i następnej operacji - usunięcia tymczasowej ileostomii. Będzie dobrze- musi być.Zdrowia życzę ! a kasę można odrobić 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Zdrowia życzę to najważniejsze..Hm...z tymi gumami to dałeś do myslenia 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Życzę Ci, żebyś jak najszybciej doszedł do zdrowia i odzyskał kasę, którą wyłożyłeś na hobby. A co do "kolegi twórcy", to żal czytać o takich numerach...Nie podałeś jego personaliów i mam nadzieję, że nie będziesz musiał tego robić, pokazałeś tu klasę, bo nie jedne nerwowy by wybuchł po kilku dniach i byłaby jazda na forum...A w gruncie rzeczy takie osoby powinny być znane przez brać wędkarską, żeby się niepotrzebnie nie przejechać. Pzdr 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Ale dostałem dziś od rzeczonej osoby zapewnienie że otrzymam za kilka dni zwrot- czekam."Za kilka dni", to nie brzmi zbyt dobrze. Powinno być "poszło". "Za kilka dni" to często spotykana wymówka u pewnego typu ludzi.Oczywiście życzę udanego zakończenia sprawy i zdrowia przede wszystkim. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 (edytowane) Wiem ze swojego doświadczenia w takiego typu sprawie, że wizyta w Wydziale dw. z Przestępczością Gospodarczą ze zgłoszeniem oszustwa bardzo szybko nakłania nieuczciwego sprzedającego do wywiązania się ze sprzedaży. Edytowane 14 Maja 2024 przez Bartek_C 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 (edytowane) Proszę na priv dane , nie chciał bym z tym człowiekiem mieć nigdy doczynienia. A jeśli już miałem to więcej nie będę. Dla zasady.A dla ciebie zdrowia i zdrowia. Edytowane 14 Maja 2024 przez Robert.B 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 I teraz ta niepewność w narodzie ???????? 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 I teraz ta niepewność w narodzie Większość wie o kogo chodzi , celebryta , a w kieszeni pustki. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Ja nie wiem. Życzę zdrowia Kolego! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Podając jego dane wyświadczysz wielu ludziom przysługę i to on powinien się wstydzić i mieć dylematy moralne, nie Ty. Tobie życzę wytrwałości i siły w walce z chorobą. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 A może owy rękodzielnik sam powinien walnąć skruchę, się odezwać i publicznie przeprosić. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Choćbyś miał już te pieniądze na koncie, to i tak należy upublicznić dane tego „honorowego” człowieka.Mam nadzieję, że to zrobisz. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi