Skocz do zawartości

Oszustwo "rękodzielnika" ??

kesur

Rekomendowane odpowiedzi

A może owy rękodzielnik sam powinien walnąć skruchę, się odezwać i publicznie przeprosić.

Chyba bez szans w tych czasach, to trzeba mieć jaja po pierwsze a po drugie odrobinę honoru i dumy. Dziś taka postawa to prawdziwa rzadkość.

Dziś stawia się kloca na środku pokoju przy wszystkich gościach, najpierw twierdzi że to nie moje i nie ja a później robi z siebie ofiarę i jeszcze wszyscy klepią po ramieniu i litują się.

Edytowane przez Valo
  • Like 8

Chłopaki, czy Wy naprawdę nie widzicie, że facet podjął honorową męską decyzję zachowując dla siebie personalia gościa i dając możliwość zwrotu kasy? Dajcie mu spokój z tym plotkarskim "info priv", skoro ma takie, skądinąd godne naśladowania, postanowienie.

• Like 13

Chłopaki, czy Wy naprawdę nie widzicie, że facet podjął honorową męską decyzję zachowując dla siebie personalia gościa i dając możliwość zwrotu kasy? Dajcie mu spokój z tym plotkarskim "info priv", skoro ma takie, skądinąd godne naśladowania, postanowienie.

Co TY tu widzisz godnego naśladowania ?

Ochronę danych cwaniaczka ?

Bo można się spóźnić z zamówieniem ale chyba nie aż tyle ?

Edytowane przez jajakub
  • Like 6

Jakub, jeśli nie rozumiesz, to ja nie będę Tobie tłumaczył. Mamy inne spojrzenie na tą sytuację.

Jednak poproszę jak można

Jak by mnie ktoś z forum naciągnął na 1600zł to jego pełne dane wraz z zapisem korespondencji wylądowały by tu bardzo szybko

Niezależnie od innych środków perswazjii typu zgłoszenie na policję itp

Bo uważam że jest to jedyna metoda na takich cwaniaczków

• Like 6

Hesher chce powiedzieć, że decyzja należy do kolegi, który jest poszkodowany w tej sytuacji, a reszta powinna uszanować jego decyzję. Tak ją to rozumiem. To, co każdy z nas zrobiłby w takiej sytuacji, jest mało ważne, bo przytrafiło się to komuś innemu i nie należy naciskać na kolegę, aby zrobił to, czy tamto, bo to jego decyzja.

• Like 9

Prawie się z Tobą zgadzam

Ale tylko prawie.

Bo jeśli ktoś pisze że został "tutaj" okradziony to powinien dopisać jasno przez kogo (ku przestrodze chociażby)

Albo nie pisać tego wcale i załatwić tą sprawę w wiadomościach prywatnych bądź przy pomocy innych środków perswazji (policja itp)

• Like 6

Hesher chce powiedzieć, że decyzja należy do kolegi, który jest poszkodowany w tej sytuacji, a reszta powinna uszanować jego decyzję. Tak ją to rozumiem. To, co każdy z nas zrobiłby w takiej sytuacji, jest mało ważne, bo przytrafiło się to komuś innemu i nie należy naciskać na kolegę, aby zrobił to, czy tamto, bo to jego decyzja.

Prawie się z Tobą zgadzam

Ale tylko prawie.

Bo jeśli ktoś pisze że został "tutaj" okradziony to powinien dopisać jasno przez kogo (ku przestrodze chociażby)

Albo nie pisać tego wcale i załatwić tą sprawę w wiadomościach prywatnych bądź przy pomocy innych środków perswazji (policja itp)

W tych 2 postach j/w mamy sedno sprawy. Zgadzam się z wami Panowie, również szanuję decyzję poszkodowanego, jednocześnie chciałbym wiedzieć (nie plotkarsko) kogo omijać, żeby nie dać się zrobić w przyszłości w balona i co również ważne nie wspierać takich osób, którzy myślą, że są cwani i nikt im nic nie zrobi...

Wydaje się, że jak  autor wątku chce załatwić to po cichu bez względu na wszystko, po co było zakładać go w ogóle ? ;)

• Like 2

Żeby go zmotywować, co mam nadzieję, że udało się. 

Czasami rozgłos i opinie wystarczają. Mógł dać ostatnią szansę. Chyba poskutkowało.

Powrotu do pełni zdrowia życzę.

Też o tym pomyślałem, ale po koleżeńsku dla zainteresowanych, żeby inni nie mieli w przyszłości tego typu kłopotów, może jednak warto byłoby podać info takiego "forumowego kolegi".

Przydałoby się założyć taki wątek, który byłby podpięty przez Moderatora z udowodnionymi wałkami, w znacznym stopniu mogłoby to ograniczyć próby oszustwa w przyszłości i nasze forum byłoby pod tym względem bezpieczniejsze, ale może to naiwne myślenie...?

Bardzo naiwne.

Nie będzie takiego wątku na forum. Spory prywatne załatwiane muszą być prywatnie. Jak wyobrażasz sobie weryfikację "udowodnionych" win? Wg naszego porządku prawnego oznacza to skazanie prawomocnym wyrokiem sądu. W każdym, innym, przypadku to publiczne pomówienie, które można ścigać. 

• Like 10

Bardzo naiwne.

Nie będzie takiego wątku na forum. Spory prywatne załatwiane muszą być prywatnie. Jak wyobrażasz sobie weryfikację "udowodnionych" win? Wg naszego porządku prawnego oznacza to skazanie prawomocnym wyrokiem sądu. W każdym, innym, przypadku to publiczne pomówienie, które można ścigać. 

Prawda. Bartek jeśli możesz edytować mój wcześniejszy post, proszę o usunięcie ostatniego zdania, było nieprzemyślane ;), a następnie proszę o usunięcie posta #49.

Edytowane przez wilczybilet

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...