Lukas 24 Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Koledzy. Syn koleżanki (jeszcze dzieciak )zgubił dokumenty uprawniające do wędkowania. Niestety mimo prób nie udało się ich odnaleźć. Teraz czeka go wyrobienie duplikatu i zrobienia nowych opłat. No właśnie ,czy będzie musiał je jeszcze raz ponosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Duplikat karty - nowe zdjęcie i 10 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Opłaty już robił w PZW to mają wszystko odnotowane tylko nie wiem jak wygląda wydanie jakiegoś potwierdzenia bo na nowe znaczki pewnie nie ma szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Opłaty już zrobił. Znaczki to tylko papier.Myślę, że wystarczy jak uda się do swojego okręgu PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Ja w razie W trochę w ten temat się wgłębiłem (bo kiedyś na 100% albo zgubie/utopie labo mnie ukradną wszystkie dokumenty) .Po pierwsze wyrobienie dupikatu karty wędkarskiej w starostwie powiatowym. Potem wbrew temu co wielu mówi i mnie także straszyło idzie się do koła wędkarskiego w którym robiło się opłaty oni już pokierują co dalej .Z tego co wiem to i na znaki szansa jest . Byłem straszony ,że trzeba jechać do siedzib okręgów na które były opłaty ,ale to także jest prawdopodobnie bujda (tak jak z tymi ponownymi opłatami) ,bo niektórzy to by musieli pół Polski zjeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 14 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Dziękuję wszystkim za rady. Cóż zobaczymy jak to będzie w realu. Z tego co się właśnie dowiedziałem chłopak ma poniżej 14 lat i kary wędkarskiej jeszcze nie posiada. Zgubił ,,tylko " legitymację członkowską i licencje na łowiska (stawy, rzeki). Opłaty były robione w dwóch sklepach wędkarskich i tam pewnie trzeba szukać dowodów opłat. Tylko zobaczymy co oni na to. Ogólnie w naszym okręgu ( PZW Tarnów) nic już mnie nie zdziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Nikt nie ma prawa robić wstrętów. Legitymację nową dostanie za 5 zł u skarbnika koła, w którym jest członkiem uczestnikiem. Wszystkie znaki wartościowe zostaną wklejone, prawdopodobnie będzie musiał napisać odręczne oświadczenie, że zgubił. Potrzebne to skarbnikowi, żeby mógł rozliczyć znaki wartościowe z kasą okręgu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Dziękuję wszystkim za rady. Cóż zobaczymy jak to będzie w realu. Z tego co się właśnie dowiedziałem chłopak ma poniżej 14 lat i kary wędkarskiej jeszcze nie posiada. Zgubił ,,tylko " legitymację członkowską i licencje na łowiska (stawy, rzeki). Opłaty były robione w dwóch sklepach wędkarskich i tam pewnie trzeba szukać dowodów opłat. Tylko zobaczymy co oni na to. Ogólnie w naszym okręgu ( PZW Tarnów) nic już mnie nie zdziwi.Tarnów ... fakt, dość dziwne Tarnów ma zwyczaje. Na wodach tego okręgu wędkowałem RAZ i niewiele brakowało, by finał tego wędkowania odbywał się na Twardej 42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 18 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2024 (edytowane) Dzisiaj dostałem informację odnośnie zgubionych dokumentów. Niestety opłaty na zbiorniki będą musiały być zrobione jeszcze raz ,na rzeki będzie wystawiony darmowy duplikat. Trochę to dziwne że na jedno się da a na drugie nie.Jak pisałem w PZW Tarnów nic mnie już nie zdziwi. Generalnie wydaje się mi że racja jest po ,,naszej" stronie. Tylko szkoda na to nerwów. Edytowane 18 Maja 2024 przez Lukas 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 18 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2024 Dzisiaj dostałem informację odnośnie zgubionych dokumentów. Niestety opłaty na zbiorniki będą musiały być zrobione jeszcze raz ,na rzeki będzie wystawiony darmowy duplikat. Trochę to dziwne że na jedno się da a na drugie nie.Jak pisałem w PZW Tarnów nic mnie już nie zdziwi. Generalnie wydaje się mi że racja jest po ,,naszej" stronie. Tylko szkoda na to nerwów.Dlatego i ja swego czasu odpuściłem - chcąc łowić na "Trzech stawach" musiałem opłacić składkę dla niezrzeszonych, mimo składki członkowskiej opłaconej w okręgu bydgoskim a składek na wody opłaconych na bydgoski i krakowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2024 Dzisiaj dostałem informację odnośnie zgubionych dokumentów. Niestety opłaty na zbiorniki będą musiały być zrobione jeszcze raz ,na rzeki będzie wystawiony darmowy duplikat. Trochę to dziwne że na jedno się da a na drugie nie.Jak pisałem w PZW Tarnów nic mnie już nie zdziwi. Generalnie wydaje się mi że racja jest po ,,naszej" stronie. Tylko szkoda na to nerwów.To jest jakaś kpina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi