godski Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Ten schemt z pierwszego postu jest od wersji HC - czyli mojej.Stąd różnice w numerkach. W moim rzeczywiscie jest wklejony ten zbijak. I w zapasie dostałem nówke i ze 2 połamańce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 W moim rzeczywiscie jest wklejony ten zbijak. I w zapasie dostałem nówke i ze 2 połamańce. Kurde, tzn że wklejenie tej gumy miało zabezpieczyć ją przed pękaniem? (Bo z tego, co pamiętam, taki był podobno problem w tej ceracie). Poza tym z konstrukcji "zwykłej" ceraty wywnioskowałem (http://jerkbait.pl/t...ijanie +kabłąka ), że ta guma ma raczej powodować, że kabłąk nie lata luzno i nie zamknie się w czasie rzutu, a za samo zbijanie odpowiada "dzyndzel" w obudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Według mnie tak gumka to taki bezpiecznik przed zamknięciem kabłąka w czasie rzutu. Mechanizm chodzi bardzo luźno, i w czasie rzutu może rotor się obrócić do momentu w którym zadziała zbijak i zamknie kabłąk. Gumka spowoduje to że zatrzyma cały mechanizm przed rotacją. Jak się weźmie ręką delikatnie zakręci rotorem z otwartym kabłąkiem to czuć w pewnym momencie lekki opór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Jakby ta gumka miała pełnić taką funkcję, to chyba byłaby pełnym kółeczkiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Rownanie w przypadku tej HC jest proste. Poczatkowa wartosc kolowrotka - (uzytkowanie + dobry serwis) = oferta za 1000 PLN w dziale sprzedam. Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszch Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Rownanie w przypadku tej HC jest proste. Poczatkowa wartosc kolowrotka - (uzytkowanie + dobry serwis) = oferta za 1000 PLN w dziale sprzedam. Pozdrawiam GuzuFakt to trzeba przyznać,że strasznie dużo stracił na wartości po serwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Fakt to trzeba przyznać,że strasznie dużo stracił na wartości po serwisie Dobry serwis zawsze w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Wczoraj smarowałem swój młynek i tak jeszcze raz zastanawiałem się nad zadaniem owej nieszczęsnej gumki w kształcie księżyca.Złożyłem młynek bez niej i okazało się że przy pewnym położeniu korbki-takim w którym opada samoistnie pod swoim ciężarem- następuje obrót rotora. Jeśli jest otwarty kabłąk nastąpi jego samoistne zamknięcie. Na dodatek by było śmiesznie po wszystkim znalazłem papierową instrukcję a tam jak byk NR 54 Brake Shoe. Dla mnie to "pedał hamulca". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Bo o młynki to trza dbać Panowie. Smarować, trzymać w woreczku, nie obijać - sto lat będą służyć . Ja swoją Ceratkę też już ze dwa razy rozkręcałem do smarowania i potem wszystkie śrubki dały się elegancko wkręcić. Ogólnie uważam że Certate do bardzo dobry kołowrót. Lubię Daiwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Ja też. I przeszedłem w 95% na Daiwę. Ale wszystko wyprodukowane około roku 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Jeszcze trochę cierpliwości i będziemy mieli cały kwiat Daiwowych wielosezonowych maszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Ja też. I przeszedłem w 95% na Daiwę. Ale wszystko wyprodukowane około roku 2000.chyba tylko dlatego, ze nie miales pozadnego shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi