Gabriel Kozdraś Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2024 (edytowane) Mam kij z uchwytem podobnym kształtem do Fuji DNPSM . Tylko nie jest on plastikowy, tylko lekko gumowany, pokryty jakimś silikonem – trudno stwierdzić.Kij to jakaś mocna match do łowienia powierzchniowego karpi marki MadDam.Kij stał z 2-3 lata nieużywany w szafie i przyszła na niego pora. I jakie było moje zdziwienie gdy wziąłem kij do ręki i poczułem ze guma na uchwycie zaczyna się lekko kleić do dłoni. Czy jest jakiś sposób, środek – aby umyć/posmarować/jakoś potraktować ten uchwyt – aby się nie kleił i nic złego się z guma nie działo. Jest to o tyle dziwne, że wcześniej miałem podobną sytuacje z 2 parami okularów (Vision i Hi-tec). Kótre tez były lekko gumowane, silikonowane na ramkach i zaczęły sie całe kleić i trzeba było je wyrzucić.Nie wiem ..kwestia temperatur dosyć wysokich w pokoju na poddaszu latem czy czegoś innego? Kij i okulary były w innych pokojach, zamknięte w szafce. Edytowane 17 Maja 2024 przez Archanioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzas Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2024 Tak działa chemia zawarta w środkach na komary i kleszcze. Działa z opóźnieniem. W ten sposób pozbyłem się knoba do kołowrotka Twin Power - się wziął i się rozpuścił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2024 To częsty problem z powłokami gumowanymi . W internecie jest sporo porad na ten temat. Sam miałem kilkakrotnie taki problem, a to kask narciarski , a to jakieś uchwyty. Jednak , mimo różnych zabiegów polecanych przez internet, nie udało mi się nigdy w pełni pozbyć problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2024 Powłoka jest już stracona, jedynym sposobem jest jej usunięcie. Nasącz szmatkę denaturatem lub izopropanolem i mocno pocieraj aż do usunięcia powłoki. Sam uchwyt zostanie nienaruszony i będzie nadal w pełni funkcjonalny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 17 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2024 Środki na komary to nie były.Kij użyty był dwa razy po 2-3hW środku dnia i mocno uważałem żeby niczym takim nie był popsikany czy żebym nie miał na dłoniach nic Okulary nawet z pudełka nie były wyjmowane Przymierzone, sprawdzone czy nie ma rys i do szafki.Kolega sie śmieje ze to od nie używania.Gdybym go nosił nad wodę..słońce, deszcz, transport, pelet , śluz ryb to by się zakonserwował uchwyt a tak .. Poczytam, poszukam i zobaczę.Bo wymiana uchwytu będzie droższa jak cały kij ...Nowy teraz z 300 pln. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 18 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2024 Starwax do usuwania kleju. Ostatnio usunąłem łuszczące się warstwy lakieru z woblera. Bardzo fajnie to wyszło. Dosyć często używam do różnych materiałów. Może tym spróbuj. Szmatką, z wyczuciem za długo preparat też nie może leżeć. Są też chemie pro np. do odrestaurowania kierownicy w aucie, łącznie z farbą itd. drogo ale też jest taka opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2024 ...dlatego od "zawsze" unikam uchwytów typu (pokrytych powłoką) tzw. soft touch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2024 ...dlatego od "zawsze" unikam uchwytów typu (pokrytych powłoką) tzw. soft touchpo doświadczeniach z takowymi - też unikam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 19 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2024 To jedyny jaki mamReszta tylko dps Ale na tamten czas to był jedynym kij 3.9 poniżej 2lb ( a ten ma 1.75lb) do łowienia powierzchniowego i na ciężko na splawik karpii i amurów.A takie były obostrzenia w regulaminie na tym stawię.Nowsze wersje są już w plastikowym dps.Zobaczę co da się zrobić i najwyżej wymienię uchwyt na zwykły dps. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2024 Mi się tak zrobiło w 2 BeestMasterach Shimano BX. Tam był przyjemny Sofcik... do czasu.. Zeszło pięknie albo benzyną ekstrakcyjną albo nitrem... nie pamiętam dokładnie. Ale wyszło OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2024 Z reguly na Fuji Soft Touch DPS 18 "guma" zdzierala sie tylko na metalowych elementach. Mam takiego Evergreena Poseidona chociazby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 21 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 Może być,że od temperatury. Na jakimś podbieraku mi się tak zrobiło jak go na balkonie na słońcu zostawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi