jerry hzs Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 W piatek wieczorem grupa moich kolegow wyruszyla na wyprawe do Canady . Dzis wieczorem w sobote juz powinni byc na wyspie w domku . To najdalsza wyprawa z dotychczasowych i calkowicie w nowe miejsce . Jezeli popatrzycie na mape zachodniego Ontario to na polnoc od jeziora Superior lezy duze jezioro Nipigon . Teraz leciutko na polnocny zachod paluszkiem i traficie na kilka rozczapierzonych jezior wsrod ktorych jest Smoothrock Lake . Jego ksztalt , przyznacie sami , jest niesamowity ...taki cudowny kleks . Wlasnie na tym jeziorze , na ktorejs z wysepek , chlopaki wlasnie zasypiaja po ciezkiej podrozy . Wiem ze samochodami dojechali gdzies tam a reszte drogi , podobno okolo 2 godzin , przelecieli latajacym ptakiem . Za tydzien powroca i wtedy napisze jak im poszlo , bedzie tez kilka zdiec . Canada pachnie zywica ...zazdroszcze im jak diabli z betonowego Chicago ....powodzenia chlopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Już się rozmarzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Dlaczego jerry nie pojechałeś z nimi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Niestety stac mnie tylko na jedna taka wyprawe w roku . A mam juz oplacona na wrzesien nad Lake of de Woods z mysla wylacznie o Muskie . Tam gdzie oni pojechali Muskie nie reklamowano only Pike , Waleye , Lake Trout ...gdyby mnie bylo stac to oczywiscie bym pojechal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Nie mam na razie zadnych sygnalow ...zostalo im dwa dni ...w sobote bede wszystko wiedzial i w niedziele opisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Nie mam na razie zadnych sygnalow ...zostalo im dwa dni ...w sobote bede wszystko wiedzial i w niedziele opisze Czekamy, czekamy Jurku. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Chlopaki szczesliwie powrocili . Jak otrzymam zdiecia to wrzuce opis na podstawie rozmow z nimi przeprowadzonych .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Czekamy na relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Na szczescie tam nie bylo muskich wiec zazdrosc mnie mniej skrecala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Jurku te muskie które są w gazetach które otrzymałem od Ciebie... są piękne ! Szkoda że w Polsce ich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Danielu MUSKIE to Krol a szczupaki to szlachta Muskie moja milosc.... jerry herbu zebaty szczupak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Wczoraj Slawek podeslal mi troche zdiec z tej wyprawy . Troche pozno wiec sie odzywam , wiem ze On ciezko pracuje wiec cierpliwie czekalem . Zdiecia te sa juz u Remka i zostana wstawione po moim opisie . Opis bedzie krotki bo przeciez ja tam nie bylem . Z kilku szczegolow opisanych przez Slawka trudno mi wyprawe zcharakteryzowac . Generalnie jezioro zostalo ocenione jako walleyowe . Tych ryb sie nalowili i najedli . Walleye byly srednie i male , akurat takie na shore lunch , czyli do 20 cali . Wiekszosc posilkow byla robiona w plenerze , bazowali na swoim prowiancie i tym co zlowia . Nastepnym gatunkiem byly szczupaki . Najwiekszy to 39 cali , potem 37,36 i reszta srednialow od 24 do 32 . Wyprawa byla generalnie nastawiona na gleboki troling z drowingerami . Ta metoda rok temu na Atikwa Lake dala im dobre wyniki w polowie troci jeziorowej . I ta metoda troche zawiodla bo zlowili tylko dwie trocie jeziorowe . Okazalo sie ze z tych glebokosci lowione byly tez szczupaki . Najlepsze wyniki osiagano normalnie castingujac i spiningujac do brzegu , w ciesninach i na gorkach . Poniewaz to miejsce , Smoothrock Lake , odwiedzali po raz pierwszy wiec duzo plywali i poznawali najdalsze zakatki jeziora . Wyprawa w takim towarzystwie , 9 osob , to niewatpliwie przyjemnosc . Przyjemnosc polaczona z wedkowaniem , lunchami na brzegu , wieczornymi pogaduszkami i odpoczynkiem od pracy i miasta . Wyposazenie osrodka ocenili dobrze , pelny serwis lodz-silnik , czyste wygodne domki , zadbane miejsca na shore lunch ....milo i cicho ...tylko lowic . Czy tam powroca ? ..nie wiem ...moze tak a moze dalej beda szukac... bo to wedkarze wloczykije . Doswiadczenie i wspomnienia pozostana . Wiem ze cos knuja na polowe wrzesnia , calkiem na dziko pod namiot na Fisher Lake , gdzie troc przeplata sie z muskie... wrzesien to piekny miesiac ...cicho szaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Jurku,Umieszczam. Przepraszam za małe opóźnienie PozdrawiamRemek Resztę proszę wyklikać PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Bardzo mi się podoba zdjęcie 223 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Tak, też zwróciłem na nie uwagę. Szokujący kontrast, prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi