Skocz do zawartości
  • 0

Uchwyt pod ekran 12’

Krzysiu

Pytanie

Witam serdecznie w związku ze zmianą ekranu na 12 gpsmap chciałbym zapytać kolegów którzy mają takie plotery przyczepione do relingów .

Interesuje mnie mianowicie co polecacie jakich marek i jak wam się sprawują wasze rozwiązania .

Przyczepiłem swój ekran do podstawy borika na zamku na reling ale strasznie nim buja na zamku i pomimo zapewnień przedstawiciela marki że śmiało wytrzyma mam mieszane uczucia .

Myślałem nad ram tylko zastanawiam się czy kula d wystarczy czy raczej celować w rozwiązania na kuli e dodam że na pewno będę latał na fali więc użytkowanie raczej intensywne, jeden zacisk ram już kiedyś połamałem podczas dokręcania do relingu .

Serdeczne dzięki za wszystkie merytoryczne podpowiedzi .

Pozdrawiam Krzysiu .

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja mam Ultę 12" na relingu, RAM z kulką 2,25" i długie ramię. Daje radę, ale jak masz reling do 1" i pływasz po zafalownym, to raczej ramię standardowe. Kulki trzymają, ale mocowanie do relingu może kuleć - w sensie może się obrócić kulka na relingu jeżeli będzie miał za małą średnicę. Sądzę, że jeżeli ramię stadardowe ci wystarczy a reling ma co najmniej 25mm, to powinno być OK. Ewentualnie pomyśl o innymm mocowaniu. GPSMAP trochę cięższy. 

• Like 1

• 0

No właśnie z tego co gadałem z kolego że sklepu „ na Łodzi pl” to dał jasne wskazówki nic nie podkładać i dowalić śruby ostro próbowałem ruszać ekranem i nawet nie drgnie chociaż ja bardziej z tych siłowych niż technicznych to tak dowaliłem że reling wygięło .

Edytowane przez Krzysiu