mleko_1 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Witam.Po długich wyborach wybrałem Shimano Scorpion do mojego St. Croix lecz wczoraj w nocy napadły mnie mysli ze moze Calcutte kupic zamiast Scorpiona. Jaki model mam wybrac i jaki rozmiar ??? Może Calcutta 51 S (left oczywiscie) ???Może ktoś ma do sprzedania i wogole czy sie nadaje zamiast scorpiona ???Jaka jest cena danego modelu ???Nie wszystko złote co się świeci chyba że to jest Shimano Calcutta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Mleko pliz miej litość...Najbardziej doświadczeniu userzy polecili Tobie jeden z chyba lepszych multików do lekkiego łowienia - scorpiona.... W dodaku biorąc pod uwagę przeciętną zasobność wędkarskiej kiezeni w Polsce to już jest bardzo droga zabawka. Po co dalej kombinować?? Nie lepiej energię zamiast na wertowanie katalogów i ebaya po nocach poświęcić na łowienie i naukę rzucania??Z tego co pamiętam to conqeust (bo to chyba o niego chodzi nie o calcutę) 51S kosztuje ok 350$ w bardzo okazyjnej cenie, myślę że z opłatami i resztą musisz liczyć jakieś 1400pln?? Może kilka stów w tą lub tamtą. W polsce najłatwiej chyba na forum kupić u Burzuma bo ceny są ok..... od kiedy osierocił nas ginrinpeche to dość rozsądna opcja.Checesz triumpha zestawić z 51S?? no byłby to dość duży mezalians. Ale pamiętaj, sprzęt ryb nie łowi, ile byś kasy nie wydał to najcenniejszego - doświadczenia i wiedzy z nad wody nie kupisz. Więc może zamiast zamęczać wszystkich na obu forach pytaniem w koło macieju o kolejne niepotrzebne konfiguracje sprzętu idź nad wodę 3-5 razy w tygodniu? Po kilku sezonach my będziemy się zgłaszać na korepetycje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Używam scorpiona i muszę się podpisać pod słowami Standerusa. Nie wiem czy warto myśleć o czymś innym.PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Na prośbę @mleko blokuję wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi