Skocz do zawartości

Shimano Calcutta zamiast Shimano Scorpion

mleko_1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Po długich wyborach wybrałem Shimano Scorpion do mojego St. Croix lecz wczoraj w nocy napadły mnie mysli ze moze Calcutte kupic zamiast Scorpiona. Jaki model mam wybrac i jaki rozmiar ??? Może Calcutta 51 S (left oczywiscie) ???

Może ktoś ma do sprzedania i wogole czy sie nadaje zamiast scorpiona ???

Jaka jest cena danego modelu ???

Nie wszystko złote co się świeci chyba że to jest Shimano Calcutta :lol:

Mleko pliz miej litość...

Najbardziej doświadczeniu userzy polecili Tobie jeden z chyba lepszych multików do lekkiego łowienia - scorpiona.... W dodaku biorąc pod uwagę przeciętną zasobność wędkarskiej kiezeni w Polsce to już jest bardzo droga zabawka. Po co dalej kombinować?? Nie lepiej energię zamiast na wertowanie katalogów i ebaya po nocach poświęcić na łowienie i naukę rzucania??

Z tego co pamiętam to conqeust (bo to chyba o niego chodzi nie o calcutę) 51S kosztuje ok 350$ w bardzo okazyjnej cenie, myślę że z opłatami i resztą musisz liczyć jakieś 1400pln?? Może kilka stów w tą lub tamtą. W polsce najłatwiej chyba na forum kupić u Burzuma bo ceny są ok..... od kiedy osierocił nas ginrinpeche to dość rozsądna opcja.

Checesz triumpha zestawić z 51S?? no byłby to dość duży mezalians. Ale pamiętaj, sprzęt ryb nie łowi, ile byś kasy nie wydał to najcenniejszego - doświadczenia i wiedzy z nad wody nie kupisz. Więc może zamiast zamęczać wszystkich na obu forach pytaniem w koło macieju o kolejne niepotrzebne konfiguracje sprzętu idź nad wodę 3-5 razy w tygodniu? Po kilku sezonach my będziemy się zgłaszać na korepetycje....