Skocz do zawartości

Przynęty nowwwaka

nowwwak

Rekomendowane odpowiedzi

Na j.pl jestem już chwilkę więc, w końcu postanowiłem pochwalić sie tu moimi strugałkami z balsy. Woblerowy sezon zainaugurowany, materiały skompletowane, zacząłem więc coś dłubać z myślą o kleniach i jaziach 2013.

obraz032rc.jpg

obraz018sn.jpg

obraz016rh.jpg

Trochę wobków z historii, pstrągowo...

nowe008q.jpg

tczaki022.jpg

obraz236.jpg

konkursowo...

lffrog1.jpg

obraz071vk.jpg

nie tylko wobki...

obraz088x.jpg

Edytowane przez nowwwak
  • Like 3

Kolega używa farbek akrylowych i akwarelowych w tubkach :) Kolory są mieszane aż do uzyskania odpowiedniego odcienia , czasami nawet miesza akryle z akwarelą jak jest taka potrzeba :P

Malowane jest warstwowe: kolor/lakier/kolor/lakier itd...

Kolega Nowwwak lakieruje z wklejonym już sterem :) Ładnie to wygląda i zawsze jakoś wzmacnia miejsce , w którym się wklejało ster :P

Edytowane przez Manniek66

Kolega używa farbek akrylowych i akwarelowych w tubkach :) Kolory są mieszane aż do uzyskania odpowiedniego odcienia , czasami nawet miesza akryle z akwarelą jak jest taka potrzeba :P

Malowane jest warstwowe: kolor/lakier/kolor/lakier itd...

Kolega Nowwwak lakieruje z wklejonym już sterem :) Ładnie to wygląda i zawsze jakoś wzmacnia miejsce , w którym się wklejało ster :P

potwierdzam:), jigi po skasowaniu zadziora używam też na pstrągi z moich rzeczek... dzięki za fajne przyjęcie

Kuba przez krótki czas fajno się uczył od Ciebie, ale ostatni coś się opuścił ;q

A no malowałem, a na razie rzuciłem tą sztukę na rzecz aerografu, bo jak sie ma tyle zmówień to sie człowiek nie wyrabia ...

Ale myśle, że w zimie sie do tego powróci prze krótki czas ;)

• 3 tygodnie później...

Zima trzyma, więc powstają prototypy. Chlapak o przekroju trapezu - ledwie pływający, ale nie za ciężki (ok 7g), w umywalce wygląda obiecująco ,ale jak zwykle zweryfikują wszystko bolki i prawdziwa woda - w najgorszym razie zostanie brelokiem do kluczy:)

img9301i.jpg

Te oczka mogą dać efekt porządany.Ja podziwiam te ręcznie malowane.Pisałem już w moim wątku że będzie sklepik na mojej stronie i chcę w nim skupić samych "the beściaków" i bardzo chętnie bym Twoje woby tam widział.Gościu Kielo to samo i jego fantastyczne Strzeble/Cierniki.Ja tak pomalować nie potrafię i nie ma co na siłę kombinować.

Edytowane przez Tomy

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...