Skocz do zawartości

Przynęty nowwwaka

nowwwak

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Ja też dziękuję barzo. Co się odwlecze to nie uciecze, jak kiedys jeszcze będziecie w trasie to może uda się nawiedzić jakieś rzeczki. Tak sobie jechałem do domu zerkając na klocek balsy sprezentowany przez Roberta i przeszło mi przez głowę, że możnaby z niego nawet wydrę wystrugać :) dobra... to chyba był tylko biomet wyjątkowo niekorzystny.

• Like 1

Na ryby nam się wybrać trzeba koniecznie.  :) Chociażby i po to, by dłużej po rozmawiać, bo jest o czym. Dzięki za spotkanie, które nie było łatwo zorganizować w tym czasie, kiedy zajechaliśmy z Jackiem do Krakowa.

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

"Winter is coming..."

Dawno mnie tu nie było, więc napiszę coś w końcu. Świeża puszka domaluxu zakupiona, trochę materiałów uzupełnionych, przegląd pędzli, tak pokrótce można opisać moje przygotowania do zimy. Pierwsze koty za płoty. Coś tam się wystrugało i naciapało. Na początek model który bardzo dobrze spisywał się w tym roku. Nazwałem go sobie ELF. Jest leciutki, pływający lub neutralny (ok 2,5 cm). Łowiłem nim na wiślanych dopływach i na opaskach. Łowił Jazie, klenie, jelce, płocie, okonie... wyglądem może dupy nie urywa, ale łowi

izrq.jpg

Popełniłem również strzebelkę :) To taka mała próba i jeszcze nie do końca dopracowana, ale spróbuję pójść w tym kierunku.Zdjęcia nie oddają dobrze kolorków, wobler jest jaśniejszy, bardziej oliwkowy ma grzbiet (taka pstrągóweczka pod piaseczek). Żona mi tu powiedziała, że trzeba było na ciemniejszym tle pstryknąć, ale chciałem jakoś pokazać, że płetewki są transparentne,

dy6t.jpg

• Like 8

Dziękuję wszystkim, zawsze miło się wraca jak ktoś przynajmniej powie, że czekał ;)

:D

Świetne książki, świetny serial.

Strzebelka jakiej jest wielkości?

Januszu, chyba wiem o czym myślisz :) wielkość ok 5,3 cm. Co do sagi Martina... miejmy nadzieję, że autor zdąży ją dokończyć :)

"Winter is coming..."

Dawno mnie tu nie było, więc napiszę coś w końcu. Świeża puszka domaluxu zakupiona, trochę materiałów uzupełnionych, przegląd pędzli, tak pokrótce można opisać moje przygotowania do zimy. Pierwsze koty za płoty. Coś tam się wystrugało i naciapało. Na początek model który bardzo dobrze spisywał się w tym roku. Nazwałem go sobie ELF. Jest leciutki, pływający lub neutralny (ok 2,5 cm). Łowiłem nim na wiślanych dopływach i na opaskach. Łowił Jazie, klenie, jelce, płocie, okonie... wyglądem może dupy nie urywa, ale łowi

izrq.jpg

Popełniłem również strzebelkę :) To taka mała próba i jeszcze nie do końca dopracowana, ale spróbuję pójść w tym kierunku.Zdjęcia nie oddają dobrze kolorków, wobler jest jaśniejszy, bardziej oliwkowy ma grzbiet (taka pstrągóweczka pod piaseczek). Żona mi tu powiedziała, że trzeba było na ciemniejszym tle pstryknąć, ale chciałem jakoś pokazać, że płetewki są transparentne,

dy6t.jpg

Niszczysz w zalążku mój zamysł tworzenia woblerów ! :angry:

Po prostu ciężko mi będzie zrobić coś równie SUPER ! :)  ;)

Niszczysz w zalążku mój zamysł tworzenia woblerów ! :angry:

Po prostu ciężko mi będzie zrobić coś równie SUPER ! :)  ;)

To ma łowić, nie niszczyć :) Gdybym nie widział twoich wobków pstrągowych to może bym nic nie napisał... ale napiszę :)  i nie jest to "cukier" dla zasady. Zacząłeś z bardzo wysokiego C i jak w końcu zdecydujesz się pokazać soje malowanki to niejeden foumowicz to potwierdzi...

A ta pletewka to nie zepsuje pracy? Pozdrawiam Melek

Z płetewkami dopiero zaczynam zabawę, ale już się nie boję. Zawsze takie elementy zmieniają trochę pracę, ale można to też fajnie wykorzystac, jak dla mnie dodają fajnej "nerwowości" wobkowi. Zrobię więcej egzemplarzy w tym roku to i coś więcej napiszę.

Ej ładny pstrążek.Kurcze jeszcze płetwę tłuszczową bym tam wkleił.

Tomku, będzie wypasiona wesja z "wielopłetwiem" :) narazie to takie przymiarki