Skocz do zawartości

Przynęty nowwwaka

nowwwak

Rekomendowane odpowiedzi

Ale zaszalałeś - piękności. Daj PW jeśli chcesz się któregoś pozbyć.

Podpisuje sie pod tym co napisal bigrafi :) jakby, ktorys z nich byl na sprzedaz to wal do mnie tez :)

Twoje wyroby podobaja mi sie najbardziej z calego forum. Cudenka.

Niestety u mnie sezon na pstragi zaczyna sie dopiero za 4 miesiace ale bym chcial miec takiego woba :) bym se wieczorami na niego patrzyl :)

Oby tak dalej!

Heh, ja bym łowił :)

Za jakiś czas pewnie będę tęz takowego posiadał :P

Niestety sezon na pstrągi w Irl otwiera się dopiero 17marca wiec do wtedy bede się mógł nim nacieszyc :D
Później idzie w ruch łowić kropkowańce i okoniowe :D

Pozdrawiam

Trochę mnie nie było, ale już jestem

Nie wiem od kiedy malujesz pędzlem i nie znam biografii Twojej twórczości, ale przez właśnie takie świetne dzieła, zacząłem patrzeć na każdego woblera

(i inne wabiki też) indywidualnie. Tylko wtedy mam satysfakcję z pracy.

Od kiedy zacząłem malowac woblery pojedynczo, przynęty coraz bardziej też mi się podobają ;) Całkowicie farbkami wodnymi wykańczam wobki dopiero jakieś 3 lata i tak już chyba zostanie...

Nie no Paweł przegiąłeś. Czy na te wobki się łowi czy tylko ogląda z za szybki? :)

No tak, te przynęty maja spokojny żywot, mieszkają w ciepłych, suchych gablotach i pudełkach z dala od zdradzieckich zaczepów i nieprzyjemnej wilgoci wink.png

Musze u Ciebie Paweł zamówić jakiegoś woblerka  jeśli jest możliwośc , aby trafił do pudła z dziełami kolegów Twórcy z forum  ;)

Lurebuilding to choroba...

Oczywiście, tylko niestety trzeba będzie trochę poczekac. Teraz zaczynam realizację pierwszych zamówień jesiennych, ale pisz na PW

Zgadzam sie!

Za jakis czas bede rzezbil jerka pstraga ok 18cm. Jak nie masz nic przeciwko wyslalbym Ci jedna sztuke zebys mi pomalowal. Oczywiscie sie dogadamy ;-)
Pozdrawiam Melek

Skoro uważasz, że się dogadamy... to pewnie tak będzie ;)

A tym czasem klasyczne pstrągóweczki:

złotobrązowy

e7dg.jpg

i złotobrzuchy

yyj7.jpg

Malowanie Akrylo-akwarelowe, warstwowe

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Dla jednego z forumowych kolegów ukończona seryjka jigów. Gramatura wyszła od 1,5 - 3g. Kolorki sprawdzone w bojach. Jak to moja żona mawia: "paskudne robactwo" :)

pg9t.jpg

No i nowy wzorek kleniowego wobka w wersji malowanej. (2-2,5cm) Zwykle cieniowanie staram się uzyskiwac nakładając kolorki od najjaśniejszych do najciemniejszych. Ten na samym dole malowany trochę inaczej. Cieniowanie uzyskane przez nakładanie kolejnych warstw perły. Efekt też chyba niezły. Praca dośc agresywna.

snxk.jpg

• Like 4

Robactwo już sprawdzone jedynie zdjęć nie ma, bo nie było okazu. w przyszłym roku spędzę z takimi samymi widelnicami więcej czasu. Ten co łyknął ten komplet już może się cieszyć, bo warte są by mieć je w pudełku :)

Fajne stalowe umaszczenie. Podobnie jak ty Pawle maluję najczęściej od najjaśniejszego do najciemniejszego koloru. 

• 3 tygodnie później...

Ostatnimi czasy kręciłem sporo jigów. Było parę zamówień w tym jedno bardzo ciekawe  od forumowego kolegi na wersje mini pod białoryb. Wszystkie przynęty mają maksymalnie 0,7 - 1g. Zdjęcia niestety słabej jakości, ale coś tam widac:

cała banda:

1tuw.jpg

ochotki:

k6nd.jpg

narybek:

mkib.jpg

kiełżyki:

lhl0.jpg

Teraz wracam już do wobków, bo "naobiecywałem" ponad moce przerobowe:) a sezon już w zasadzie się zaczął...

• Like 5

Pawle pamiętasz o mnie, jak by jakieś wobki były by wolne to pisz.

Co do kogucików rewelka, sam takie robactwo stosuje skutecznie od dawna , siadają na nie wszelkiej maści rybki od kiełbi na leszczach i płociach kończąc

Edytowane przez Piotr Lipiec

O kurde Paweł, kiełżyki piękne, będę musial coś takiego sprawdzić na wzdręgach :)

O piękności wobków nie wspomnę :D

Dzięki, Kuba, na wzdręgi na pewno będę dobre, z resztą sam kręcisz i łowisz te rybki, to wiesz ;)

Pawle pamiętasz o mnie, jak by jakieś wobki były by wolne to pisz.

Co do kogucików rewelka, sam takie robactwo stosuje skutecznie od dawna , siadają na nie wszelkiej maści rybki od kiełbi na leszczach i płociach kończąc

Piotrze, pamiętam oTobie i o wszystkich którzy zamówili. Na pewno za jakiś czas się odezwę.

ja tylko napiszę, że ostatnie prezentowane micro cukiereczki wyglądają o wiele lepiej na żywo a jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to już w niedzielę będą katowane nad wodą :) Jeszcze raz dzieki Paweł ;)

p.s. 50% ewentualnej sprzedaży tych modeli w przyszłości wysyłasz na moje konto, przecież to owoc naszej współpracy ! :D  :D  :D