Skocz do zawartości

Przynęty nowwwaka

nowwwak

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Panowie. To moje pierwsze podejście do Ciernika. Tak jak napisał Robert, bez bajerów, płetewek itp... klasycznie, ale też mi się widzi ta kolorystyka. Zobaczymy czy rybkom również. A tu jeszcze jedna sierotka, o której zapomniałem wczoraj. Pstrąga dawno nie było, a zatem:

mgmo.jpg

Robią się teraz kleniowe bączki, elfy i reszta pstrągówek. Zeby nie było tak różowo płetwale nie chcą byc takie jakie ja chcę :), ale się nie poddaję...

• Like 6

Cieszę się, że sie podobają. Co do ciernika, ustawiałem go ostatnio w płytkim ciurku, nie jest to jakiś super-nurek ale powinien dać rade na rzeczkach z 1-1,5 m dołkami. Trzeba będzie poczekać do lutego, choć jest na bazie kształtu wobka, który powinien się lepiej sprawdzać w cieplejszych miesiącach.

Bardzo dziękuję. Opinie forumowiczów zawsze mnie motywują do dalszej zabawy, a niektóre działają niczym gwiazdka michelin na szefów kuchni :)

Pawle jeśli można zapytac to z czego robisz płetwy ? odlewasz z żywicy czy jakiś specjalny materiał. Jeśli jest to twoja tajemnica to uznaj to pytanie za retoryczne.

To był mój debiut z płetwami, i  pewnie można wymyślic cos sprytniejszego, ale te są po prostu z cieniutkiego poliwęglanu, pozdrawiam

Dzięki Kuba, faktycznie było przytkane, posprzątane już więc można pisac jakby co, a tym czasem parę nowości.

Korpus konstrukcji K.S. Lurebaits dostał ode mnie ster i trochę ciapek. Zdjęcia, niestety, takie jak i pogoda...

uqzf.jpg

No i kolejna wariacja w temacie ciernika, tym razem samczyk 3,7 cm:

2kno.jpg

próbki nowych sposobów malowania na nowym, pływającym, kleniowo-jaziowym maluszku 2,5 cm:

bynkx.jpg

Mały okonek 2,7 cm, pływający i bardzo obiecujący:

4c8r.jpg

I kolejne eksperymenty na pstrągówce, malowane czym się da, nawet palcami :) wobek ma delikatną zielonkawo-perłową poświatę, trochę nawet widac, a w ogóle to jest jaśniejszy:

un4c.jpg

byle do wiosny...

Edytowane przez nowwwak
  • Like 16