Skocz do zawartości

Przynęty nowwwaka

nowwwak

Rekomendowane odpowiedzi

Myśl przewodnia była taka, że na małych zakarzaczonych rzeczkach gdzie nie ma miejsca, żeby machnąć muchówką, przydałaby sie przynęta, która mogłaby spelniać zadanie nimfy... Kropki polubiły te jigi. Oprócz pstrągów, łowiłem okonie i wszelki białoryb na Wiśle (klenie jazie, leszcze, karasie...), ale powstały z myślą o potokowcach i one dobrze na nie reagują. Żeby nie być gołosłownym rybka jednego z forumowych kolegów z końca marca tego roku:

17123176740_ce1ab0611d_z.jpg

• Like 6

• 2 tygodnie później...

Nie wiem czemu "niemożliwy" :D , ale potwierdzam pstrągi łowie z wielkim powodzeniem na jigi kolegi Pawła. Wobler z oczkiem górnym nie miałem w łapkach i nie wiem czy udany czy nie... Rapka na zdjęciu to pierwszy mój bolek z pierwszej wyprawy w tym roku na Wisłę. Praca woblera na prawdę dobra i oryginalna. Warto w pudla mieć bo ten bolo pogardził kilkoma ,,sklepowymi" łownym woblerami i dopiero połakomił się na tego wobka. Może wygląda to jak kryptoreklama ale nigdy jeszcze nie zawiodłem się na wabikach od Pawła.

Dzięki Panowie. Okazało się, że boleniówka z oczkiem górnym w rzece pracuje znacznie lepiej niż myślałem :) Wczoraj na krótkim teście, poziom wody skakał niemiłosiernie, bolki były niemrawe ale wobek zainteresował jedną rapkę. Skończyło się na nieśmiałym podbiciu wobka, ale uznaje to za dobry znak.

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Skromnie napisane. Wobler jest niesamowity i nie miałem lepszego do wolnego prowadzenia. Piękna migotliwa praca ze skakaniem na boki przy wolnym prowadzeniu. Można prowadzić na każdej głębokości. strzały pewne i zazwyczaj głęboko zagryzane.  Dla mnie nr 1.

Kilka plenerowych ujęć tego cuda.

post-49950-0-89796400-1433453560_thumb.jpg

post-49950-0-87926300-1433453566_thumb.jpg

post-49950-0-47572400-1433453572_thumb.jpg

post-49950-0-86048700-1433453579_thumb.jpg

• Like 3

• 2 tygodnie później...

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Pawle. Zdrówka , szczęścia, pomyślności. Spełnienia marzeń w życiu osobistym, zawodowych i tym co nas łączy wędkarskim. Samych udanych konstrukcji i rybek , które spowodują, iż na twarzy twórcy będzie pojawiał się uśmiech, zadowolenie i satysfakcja. 100 lat. ;)

• Like 1

Dziękuję wszystkim za życzenia! Jako że okazja zobowiązuje, okolicznościowa biżuteria jubileuszowa :) Wielkośc 00, Waga - ciut poniżej 1g. Wariant "black" oksydowany - ogólnie fajna blaszka w całości czarna + dodatek na kotwiczce według uznania. Wersja "Silver" - pokryta matowym srebrem. Skrzydełka wycinane, profilowane i szlifowane z blachy mosiężnej - że też mi się chce :) Dobrze reagują na to wszelkie białoryby i okonie

Obraz%20871_zpsk6yzy4jw.jpg

• Like 13