Pride Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Super pomysł jak i realizacja! na pewno będzie sporo chętnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Ja już wiem kto licytacje wygra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Czyli główki obciążone super przy tej formie jak próbują wstać . Dla mnie jak każda Twoja praca Paweł , czapki z głów, kosmos Super Paweł że jesteś . Edytowane 22 Listopada 2015 przez Franc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Pawle, twoja kreatywność jest najwspanialsza. Fantastyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Piekne jigi Przy okazji konkursu, ktos je tam pewnie ladnie obfoci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Dzięki wszystkim za przychylne opinie, to zawsze nakręca i motywuje do kombinowania, szukania i ulepszania przynęt. A z voodoo jigami to pewnie jeszcze nie ostatnie zmiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Słowa jak najbardziej trafne Bo przynęty wyjątkowej urody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Tak sobie siedzę i oglądam Pawle tą nową odsłonę voodoo i oglądam i oglądam i .... napatrzeć się nie mogę !! Pomysł i wykonanie przednie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szikaka181 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Dla mnie przynęty Pawła to mistrzostwo! Od jakiegoś czasu mam zaszczyt testować wszystkie nowości jakie tworzy. W prywatnym wędkowaniu nie było wabika który by mnie zawiódł. A i w startach zawodniczych jego przynęty nie raz mi ocaliły tyłek. Jakaś magia w nich drzemie i są przyjemne dla oka:) nowe voodoo ciekawe... można by ich wagę bardziej zróżnicować ale wygląd świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Szymku, inne gramatury Voodoo przetestujemy na Twojej wodzie w lutym Gumki na kropki też będą już gotowe. Nie jakieś wymyślne, ale powinny działac. Ten rok poświęciłem w durzej mierze testom i zgłębianiu tematu przynęt silikonowych. Poligonem była moja Wisła i jej dopłwy. Kilka rzeczy mnie zaskoczyło, kilka rozczarowało. Pozytywnie reagowały na moje prototypy, wiślane okonie w rozmiarze 30+ Większe pasiaczki bardzo dobrze reagowały na gumy w barwach mniejszych pobratymców. Od razu zaznaczę, że tych trzydziestaków na Wiśle, nie nałowiłem bądź ile, ale prawie zawsze jakiś się trafiał a garbusków 25+ było naprawdę sporo. Okazało się również, że można w dzień, złowic na gumę, w podkrakowskiej Wiśle miarowego sandacza Żadnego smoka nie trafiłem, ale parę rybek ok 60 cm udało się złowic płyń kolego... proszę o uśmiech... Udało się również wypracowac gumowe przynęty na klenie i jazie. Już nie mogę doczekac się wiosny. wielbiciel gumisiów... Gumy, silikony, żywice... tymi materiałami bawiłem się najczęściej, ale zatroskanych kolegów zakochanych w "drewnie" i struganym hand made chcę uspokoic. Już niebawem w wątku powinny pojawic się pstrągowe woblery szykowane dla kolegów na 2016 r. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Ten łamany Voodoo wyszedł ci ciekawiej niż o tym myślałem. Jeśli trzyma się w wodzie w poziomie będzie łoił pstrągi, wierzę w to. Okazji by znów wpaść na kawę do Krakowa lub teraz do Wieliczki, nie ma. Ale nic Pawle, może w przyszłym roku pomachamy nad twoją wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Vodoo - "najgorsze" jest to że już teraz mam pomysł na wersję nr 3 ale ten temat musi jeszcze dojrzeć Robert, wierzę, że w nowym sezonie uda sie spotkać nad rzeką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Po długiej przerwie… Tworzenie przynęt z różnych powodów musiałem na jakiś czas zawiesic, ale wygląda na to, że wszystko powoli wraca do normy. Do domu co chwilę przychodzi listonosz. Przynosi paczuszki z materiałami muchowymi, pojawiły się nowe farby, haczyki, narzędzia. Jedyna, wypracowana przerwie zimowej przynęta to boleniowa ławica 65. Jest już po pierwszych testach i myślę, że będzie dobrze, ale ostatnie zdanie będą miały rybki. Długośc ok. 6,5 cm, waga w wariantach testowych poniżej 10g, ale konstrukcja jest lotna. Korpus posłuży do prac nad klasycznym woblerem ze sterem i nad wersją a soft. Na warsztacie siostrzana konstrukcja bezsterowa w tej samej wielkości ale o trochę innych parametrach… wkrótce bardziej konkretne zdjęcia. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Ja szukam wobków o takiej konstrukcji z uchwytem do mocowania u góry i bez steru..fajnie się zapowiada Twoja konstrukcja Pawle;) myślę że jak ją skonczysz to warto będzie ją przetestować na Wiślanych bolkach..gdyż lubią one tego typu konstrukcje o drżącej pracy podczas zwijania;) pozdrawiam i czekam na rozwój pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 No i są pierwsze egzemplarze boleniówek Ławica65. Takie mniejsze i lżejsze od wersji „pierworodnej” (ok. 8g/ 6,5 cm), Trzeba jeszcze dopracowac trochę malowanie i powinny robic dobrą robotę już od maja Teraz w spokoju zabieram się za pstrągówki i jigi, bo mam niezłą obsuwę czasową… 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 (edytowane) Paweł , nie możesz robić takich przerw ! Ja jestem znany z tego że się nie denerwuję , ... ale nie możesz sprawdzać, aż tak moich nerwów Wrzuć coś więcej ! Edytowane 16 Lutego 2016 przez Franc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Fajna ta boleniówka ! realistyczne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Z niecierpliwością czekam na dalsze efekty prac, co fota to czuje głebokie uznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Niesamowite malowanie tych boleniowek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Dziękuję. Fajnie, że się podobają, ale w kwestii zdobienia można jeszcze lepiej podziałać, zobaczymy czy się uda Jacku, Wiem, ostatnio jak obiecywałem, że niedługo coś wstawię do wątku... to mijały wieki, więc tym razem może nic nie napiszę, a może coś tu wskoczy niespodziewanie koło weekendu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Zwyczajne wobki... Jazie już niedługo przywitam moimi ulubionymi ostatnio woblerkami. Mają ok 2 cm, lekko zróżnicowaną gramaturę i wyjątkowo brzydki kształt , ale dały mi najwięcej ryb w 2015 r. Są płaskie i pomalowane bez fajerwerków. Kilka sztuk obsypałem delikatnie brokatem bo moje wczesno-poranne rybki lubią takie dodatki. Robię je w 4 wariantach kolorystycznych: czarne, zielone, złoto-brązowe i perłowe. Kończę kilka pstrągówek balsianych, za oknem pogoda nieciekawa, stan wód w pstrągowych ciurkach skacze, a tymczasem w domowych pieleszach... młode pokolenie zgłębia zagadnienia teoretyczne 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Ten płaski profil daje im ciekawą pracę? Drobią cienko? Młody ma dylemat : umówić się na telefon na pstrągi czy na jazie Fajny szkrab ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Skserowałeś chłopaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) Zwyczajne wobki... Jazie już niedługo przywitam moimi ulubionymi ostatnio woblerkami. Mają ok 2 cm, lekko zróżnicowaną gramaturę i wyjątkowo brzydki kształt , ale dały mi najwięcej ryb w 2015 r. Są płaskie i pomalowane bez fajerwerków. Kilka sztuk obsypałem delikatnie brokatem bo moje wczesno-poranne rybki lubią takie dodatki. Robię je w 4 wariantach kolorystycznych: czarne, zielone, złoto-brązowe i perłowe. Kończę kilka pstrągówek balsianych, za oknem pogoda nieciekawa, stan wód w pstrągowych ciurkach skacze, a tymczasem w domowych pieleszach... Nie cytujemy zdjęć! http://jerkbait.pl/topic/62466-zasady-tworzenia-wpis%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/ młode pokolenie zgłębia zagadnienia teoretyczne Paweł, oby młode pokolenie poszło w Twoje ślady. .... Edytowane 26 Lutego 2016 przez woblery z Bielska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 A przed momentem , gratulowałem że się urodził .Tylko po cudzych dzieciach widać jak się szybko starzejemy Super smyk i od razu w media poszedł 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi