nowwwak Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Ten płaski profil daje im ciekawą pracę? Drobią cienko? Młody ma dylemat : umówić się na telefon na pstrągi czy na jazie Fajny szkrab ! Jarku, tak, drobią fajnie, niby żadne odkrycie Ameryki, ale pierwowzór sprzed 2 lat sprwdził mi się bardzo dobrze na moich miejscówkach. Chciałem kształt wobka wiernie oddac i zmusiło mnie to do zrobienia foremki pod następne sztuki. W zeszłym roku trochę bez przekonania odlałem kilka egzemplarzy, ale okazało się że udało się dobrze dobrac materiał i wobki były bardzo skuteczne. Skserowałeś chłopaka Paweł, oby młode pokolenie poszło w Twoje ślady. .... A przed momentem , gratulowałem że się urodził .Tylko po cudzych dzieciach widać jak się szybko starzejemy Super smyk i od razu w media poszedł Panowie, tak to już jest Czas biegnie. Mam nadzieję, że niedługo z tatusiem będzie "jojć ibki". Pierwszego okonia złowiłem na obrotówkę w wieku 6 lat, młody ma duże szanse zacząc wczesniej Mamusia na pewno zadba o rozwój zdolności manualnych/plastycznych, ale jakie tam pomysły w głowie latorośli będą to już nie do końca od nas zależy, może to i lepiej... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Kalsyczne paciaciaki... Formy, odlewy, softbaity... trudno czasem za tym wszystkim nadążyc. Nowe materiały generują nowe pomysły, rozwiązania. Żeby nie wyjśc z wprawy lubię co jakiś czas podłubac w spokoju klasyczne woblerki z balsy i popackac farbkami. Każna sztuka inna, inaczej zdobiona, ot jedyna... 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Ławica Espresso Kilka osób kibicowało tej konstrukcji. Męczyłem żywicę prawie rok, pewne przyzwyczajenia związane z drewnianymi boleniówkami trzeba było odłożyc na bok, no i jest w końcu wobler ze sterem. Na tę chwilę powstała malutka partyjka testowa. Jeśli będzie działac na bolki tak jak na mnie , to będzie mój podstawowy wobek na bolki obok wcześniejszych wersji Ławicy. Prosty w obsłudze i nawiązujący do klasycznych konstrukcji. Testerzy powiedzą może więcej po 1 maja Długośc korpusu 65 mm, waga bez kotwiczek 8g. Łuseczka ładnie się mieni, opalizacja działa:) Jeszcze tylko miesiąc... 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Przepiękne Paweł , jak wszystko czego się dotkniesz . Jaka waga woblerów ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Dzięki Jacku, Trochę ginie informacja o wadze przytnęt między obrazkami. Mają +/- 8 g bez uzbrojenia. Jeszcze nimi nie śmigałem na dużym dystansie, więc co do lotności się nie wypowiem konkretniej, ale myślę, że powinno być ok 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Powrót Voodoo... Jigi dedykowane pstrągom, kręcone na czeburaszkowych ownerach. Waga do ok 3g. I jeszcze jedna nowośc w kropkowym arsenale. Zastanawiałem się czy pokazywac to w ogóle, bo wyglądem, jak to mówią... niczego nie urywa ale na pstrągach robi ostatnio furorę, o czym przekonali się niektórzy koledzy. No to teraz zmykam do pracy nad boleniówkami i jaziówkami... 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Twoje Voodoo są świetne, prawdziwa wedkarska biżuteria, która wygląda tak piękna, że żal do wody wrzucać. A gumki w Twoim stylu, czysta forma, robota iście chirurgiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Powrót Voodoo...mega Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Podoba mi się to co napisał o twoich gumkach Kamil - czysta forma. Zgrabnie to ujął, a dodam od siebie, że w czerwcu będę cię męczył mailowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Dziękuję Panowie Twoje Voodoo są świetne, prawdziwa wedkarska biżuteria, która wygląda tak piękna, że żal do wody wrzucać. A gumki w Twoim stylu, czysta forma, robota iście chirurgiczna Kamil, może I coś w tym jest, kiedyś z żoną bawiliśmy się w robienie biżuterii hand made Ech, czego to człowiek się w życiu nie imał.... Powrót Voodoo...mega Paweł Dzięki, muszę jeszcze odtworzyć formę do pierwszej wersji Voodoo. Kilku kolegów bardzo chciało jigi w pierwotnej wersji. To zupełnie inna przynęta, ale potrafi dać ryby. Podoba mi się to co napisał o twoich gumkach Kamil - czysta forma. Zgrabnie to ujął, a dodam od siebie, że w czerwcu będę cię męczył mailowo Męcz, męcz, Robert, strasznie jestem ciekaw Twoich "wypieków"... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Dziś odbyły się uroczyste testy wobków jaziowych. Zeszłoroczna konstrukcja dalej działa:) Jak ja lubię jazie! one zresztą też mnie czasem lubią Było sporo kontaktów. Rybki brały na czarne, brązowe i zielone wabiki Może jutro po pracy też uda się wyskoczyc choc na godzinę... 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Łowiłem dziś jazie. W ostrym słońcu bardzo dobrze spisywały się czarne wobki z dodatkiem brokatu. Rybki głównie w przedziale 40-42 cm pewnie atakowały wabiki Chętnie pozowały W miejscu gdzie ostatnio nie chciały woblerków. Skuteczne okazała się nowa gumowo-jigowa przynęta Ryby w dobrej kondycji Trafiła się też krasnopiórka I w końcu pierwszy mój słuszny jaź w 2016. Całe 51 cm Nowe przynęty i nowe zdobienia "dają radę" 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Piękne ryby Paweł , jakoś mnie nie dziwi ze połapałeś na te Twoje piękności Super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Paweł pamiętasz o mnie ???Będziesz coś miał ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Wszystkiego NAJ. Pawle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 100 lat i wieeeeelkich ryb!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Naj naj najlepszego 100 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Tradycyjnej "złotej rybki" do spełniania życzeń - życzę I stu lat spędzonych na tym, co najbardziej lubisz robić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Bardzo dziekuje za zyczenia. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Najlepszego Pawle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Dużo zdrowia, najlepszego. Janusz a gdzie fotka urodzinowa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (...)Janusz a gdzie fotka urodzinowa?Wyprztykałem się chwilowo, nowych jak na złość nie znajduję... Szczere życzenia bez fotki - na razie to musi starczyć. Do czasu, aż dobiorę się do nowych fotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Wszystkiego najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 stówa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi