szymanek69 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Cóż napisać ? Jak zdrowie dopisuje solenizantowi i rodzinie oraz ma dużo czasu na "różne wędkarskie wariactwa" to rodzą się pomysły, innowacje i odkrycia Więc tego życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Boleniówka zdała egzamin - ok 70cm.W przypadku kolejnej partii z chęcią przygarnąłbym jeszcze ze 3 w malowaniu real.Pozdrawiam 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 ale zdrowy ten Bolek!!!Piękny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Jeszcze raz dzięki wszystkim za życzenia. No i proszę, są i fotki urodzinowe Piotrze, serdeczne dzięki za zdjęcia. Ryba nietuzinkowej urody! Jak tylko coś zrobię dam Ci znac. Bardzo cieszy mnie, jak z różnych zakątków docierają wieści o udanych łowach z udziałem moich wobków. Ławica 65 w różnych wariantach dała już sporo ładnych ryb w tym roku. Nie wszyscy mogą się dzielic fotkami, ale to nie najważniejsze. Dla mnie każda informacja się liczy. Zwłaszcza, ze w tym roku nie mam zbyt dużo czasu na łowienie. Kolega Michał @cobrax z fajnymi wynikami łowi Ławicą 65 (z oczkiem u góry) Jak tylko sprawy prywatne pozwolą, zabieram się za woblery. Mam nadzieję, że to już wkrótce. Pozdrowienia dla strugaczy i łowców! Edytowane 20 Czerwca 2016 przez nowwwak 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Hej Paweł Widzę że nieźle sobie poczynają te Twoje wobki z bolkami Super . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Piękne ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 No pieknie koledzy dzialaja, jeszcze w tym roku na bolkach nie bylem, to przynajmniej oko naciesze.Trzeba bedzie dorobic form i zabrac sie w koncu za Lawice w rozmiarze 100. wstepny wzor juz jest, ale droga dluga jeszcze do konca, najpierw jednak obiecane zamowienia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 W końcu udało się dokończyc zamówienia dla kolegow, Woblery w różnych wariantch i wariacjach Ławica dedykowana boleniom, choc te "głupie szczupaki" nie zawsze o tym wiedzą Wysyłki dziś i jutro, pozdrawiam... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Świetne Pawle ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Piekne stadko.Cieszy oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Stare-nowe Ławica popłynęła w świat Dokładniej wyruszyła pocztą 27.07, wiec jeśli ktoś jeszcze nie dostał paczuszki, na dniach powinien spodziewac się przynęt. Te woblery wstrzeliły się ładnie w gusta ryb i wędkarzy. Będę w nie inwestował Lubię tym łowic, a jak lubię czymś łowic to chcę żeby ładnie wyglądało. Nowy look niebawem, niby drobna zmiana, ale... płociowy design fajnie pasuje. Uprzedzając pytania, żona pomogła przy tych ślepiach Jest jeszcze jedna rzecz. Gumy na bazie tego korpusu. Prace trwają. Poniżej pierwszy odlewik, taki "na brudno" z badziewnej formy. Tu trzeba się postarac, bo niedoróbki grożą poparzeniami. Jaskółeczka ds 8,5 cm wersja testowa. Dobór kopytka trwa. Na jesień zdążę, może... 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Oczko luks. Chyba i ja będę musiał popracować przy mniejszych oczkach. Jaskółka przyjemna dla oka również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Prace nad gumami trwają. Kolejna przynęta to bardzo subtelnie pracujący ripperek o długości 8 cm. To pierwsze moje odlewy warstwowe i dopiero zaczynam łapac pewne schematy, ale odkrywanie nowych rzeczy wciąga i pewnie będzie tych gumek więcej Jakośc zdjęc taka sobie, bo i światła końcówka już na dziś była i musiałem ciut rozjaśnic, no nic może coś widac... 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Każda twoja gumka jest tak subtelna barwowo, że chyba to jest w nich najmilsze dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Nie wiem jak gumy , ale wobki robią niezłą robotę .Chyba przyszła pora na gumowce . Swoją drogą ,to czego się nie dotkniesz to piękne wychodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Dzięki Panowie Zabawa z soft plastikiem jest bardzo wciągająca. Mam juz kilka wzorów małych gumek, które świetnie się sprawdzają czas na ciut większę. Ostatnio na dużej wodzie ryby słabo reagowały na wszelkie woblery. łowiłem drobne sztuki, a widziałem że pływają w łowisku konkretne klenie i jazie. Wszystko odmieniło się jak na delikatnym sprzęcie na leciutkich główkach zacząłem grać grać przed nosem ryb małymi gumkami. Pstrągowe kopytko i małe pijaweczki najlepiej się sprawdzały. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Te riperki pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 W piątek, wczesnym rankiem dostałem sms od jednego z forumowiczów jerkbait.pl. - "...jadę łowic", napisał. Nie wytrzymałem i wyprułem wcześniej z pracy. Pojechałem na swoje upatrzone rybki. Po raz kolejny okazało się, że małe pstrągowe kopytko działa dobrze na wiele gatunków ryb. Łowiłem klenie, okonie, jazie, okazało się że gumka spasowała również bolusiom. Wprawdzie atakowały ją podrostki do 50 cm, ale dało mi to do myślenia. Trzeba będzie spróbowac zrobic troszkę inne warianty tej przynęty. Teraz coś nowego. Wymyśliłem sobie tę pijaweczkę juz rok temu. Były prototypy i trochę zabawy. 5,5 cm. Przynęta przeznaczona do bardzo wielu różnych sposobów prezentacji (ds, bt, czeburaszka itd... ). W zamyśle przygotowana pod pstrągi, ale już wiem, że ma spory potencjał okoniowy. Niebawem pokażę jeszcze jeden drobny element który znacznie rozszerza możliwości wabika, ale niech to pozostanie jeszcze chwilę niespodzianką 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Jeśli można tak powiedzieć o pijawce...to piękna jest :-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Pijaweczki dostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Fajne te gumki. Kiedyś przy okazji zamawiania jakiś wobków zapewne na parę sztuk się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Pijaweczkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Pijawy super.Masz priv. Paweł. Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Dzięki Panowie, myślę , ze do 2 tygodni będzie nowa odsłona piaweczek i będzie to dość interesująca propozycja Tomy, również wielkie dzięki - obiecuję nie popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Wrzesień tuż tuż, więc dla kolegów, którzy czekają na ławicę mam dobre wieści, korpusy odlane. Woblery powinny być gotowe do końca tygodnia. Sam już nie mam ani jednej sztuki w wersji 65TW. Co ciekawe ostatnio na główkach połowiłem na ten wobler kleni. Nie były duże, największy może miał ok 40 cm, a co mnie najbardziej zdziwiło, prawie 7 centymetrową przynętę atakowały i skubały nawet 20 cm kleniki. Bardzo pozytywne wieści płyną od osób, które łowią na małe kopytka. W nowym sezonie będzie zdecydowanie więcej kolorów i może wersja ciut większa. ja ostatnio połowiłem wiślanych okoni. Praca tych gum bardzo mi się podoba. Obiecany mały gadżet do pijawki. Przynęty będą zaopatrzone w mini stery. Wystarczy tylko zrobic dziurkę haczykiem na przedostatnim przegubie, przeciągnąc i już mamy trochę inną pracę - ot, takie zrób to sam:) Każdy lubi chyba kombinować z przynętami. Na koniec mały flash z pierwszych prób odlewania na Tomkowych formach. Oj popracuję nad tymi gumami, bo mają mega potencjał. Fajna nerwowa praca. Postaram się żeby jeszcze lepiej wyglądały 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi