Skocz do zawartości

Przynęty nowwwaka

nowwwak

Rekomendowane odpowiedzi

Te Twoje smoki bardzo cieszą moje oczy. Ryby przepiękne łowisz nie od dziś, ale każda  "mamuśka" to osobna fajna historyjka. Gratuluję, bo jest czego :) Co do leszczy, uwierzę, Bo wersja 65 i 65 TW są bardzo chętnie przez nie zagryzane. Wczoraj po pięknym braniu i błysku w nurcie na brzeg wyjechał leszcz ok 60 cm. Wobler prowadzony dość szybko a tylna kotwica cała w pysku. Z zeszłego tygodnia mam podobne raporty od znajomych,  zatem mamy doczynienia z woblerem boleniowo-leszczowym :)

Co do leszczy, mam bardzo podobne odczucia. Wersję  65TW chętnie atakują też klenie, i co ciekawe nie zawsze jakieś konkretne. W zeszłym roku trafiały mi się na niego nawet takie brzdące po 30 cm. Smieszny wobek, ale "normalne" ryby też łowi :)

W temacie leszczy :) Biały sterowiec oprócz boleni, okoni , sandaczy dał mi już 5 leszczy. W zeszłym roku 3 ładne leszczyki zagryzły woblerka na trawach  :) Siały popłoch na drobnicy że byłem pewien że boleń. Tylko brania tempe i walka nie taka. W tym roku 2 leszczyki.

post-49950-0-63851900-1495735722_thumb.jpg

post-49950-0-01490800-1495735735_thumb.jpg

post-49950-0-66064800-1495735747_thumb.jpg

post-49950-0-06127800-1495735761_thumb.jpg

post-49950-0-16767100-1495735775_thumb.jpg

• Like 9

Dzięki za fotki, Darku! Czyli tym razem sterowiec :) Trochę przewrotnie nazwałem go Ławica espresso, choć (to bardziej informacja dla tych, którzy nie mieli okazji nim łowić) to nie jest przynęta stworzona do łowienia szybkościowego. Cieszę się, że i Tobie daje rybki. W tym roku dostanie nowe oko i dodatkowy wariant kolorystyczny. Spodoba Ci się ;)

• 3 tygodnie później...

Pięknie Piotrze, kawał rapy. Lubię te Twoje grube rybska. Cieszę się zawsze jak moje wabiki pomagają przechytrzyć takiego "zwierza" :) gratulacje!

Wróciłem właśnie znad muchowego Sanu. Trzy dni biegania po wędkarskim raju dały się we znaki, ale było warto :) Teraz chwila na regenerację I zabieram się za woblery, trochę naobiecywałem, więc trzeba zakasać rękawy. Od przyszłego tygodnia odlewam ławice, w międzyczasie trzeba jeszcze muszki na bolki ukręcić, bo jest plan żeby poważniej podejść do tematu muchowych rapek :)

• Like 1

Wygląda na to, że trzeba już zacząć kompletować sprzęt familijny. Młody adept sztuki wędkarskiej ma 2 lata i 8 miesięcy, na rybach jeszcze w pieluszce, ale pierwsze hole kleni już zaliczył. Ryby niewielkie z niedużej rzeczki, ale radość z wyprawy ogromna. Nie jestem do końca pewien, kto się bardziej cieszył, dzieciak czy tataJ.

post-47423-0-59989100-1497340076_thumb.jpg

Szybkość, z jaką kręci korbką zwiastuje poważne problemy wiślanym rapom w, nie tak odległej, przyszłości. Jest zapał i duży uśmiech na twarzy. Każdą rybkę chciał wypuścić osobiście. Łowiliśmy klenie, ale ulubiony gatunek malucha to „trąg totokowy”, „kokoń” i „tupak” też mu się bardzo podobają

Takich wypadów na ryby nie da się porównać z niczym innym…

• Like 22

No i stało się. Długo się broniłem, ale sporo osób sugerowało, że fajnie było by trzymać kontakt przez Facebooka :) Tak więc zapraszam : https://www.facebook.com/TheFishchaser/ Będzie trochę o przynętach, trochę o rybach, pasjach i tym wszystkim co nam w duszy gra :)

Edytowane przez nowwwak
  • Like 2

No i stało się. Długo się broniłem, ale sporo osób sugerowało, że fajnie było by trzymać kontakt przez Facebooka :) Tak więc zapraszam : https://www.facebook.com/TheFishchaser/ Będzie trochę o przynętach, trochę o rybach, pasjach i tym wszystkim co nam w duszy gra :)

już to lubię 

Dzięki Panowie! Radku trochę mnie wyczułeś. Na tapecie sa w tej chwili zamówienia ŁAWICY, ale jak tylko się odrobię, myślę o wystruganiu bardzo limitowanej seryjki balsianych pstragówek :) Wpadł mi ostatnio w ręce balsiany klocek, który dostałem od Jokera. Przeglądałem stare fotki rozmarzyłem się, troche historii...

post-47423-0-80725400-1498837664_thumb.jpg post-47423-0-06662100-1498837703_thumb.jpg post-47423-0-75113600-1498837871_thumb.jpg

• Like 29