Skocz do zawartości

Przynęty nowwwaka

nowwwak

Rekomendowane odpowiedzi

O to mi właśnie chodziło. Nowwwakowe wobki... ;)

Nic nie może się równać z ręcznie malowanym drewienkiem. Żadne, choćby najpiękniejsze odlewy malowane aerografem nigdy nie będą miały duszy... Wystrugany i ręcznie pomalowany wobler to co innego. Chyba dlatego wciąż nie przestawiłem się na pianę i aerograf. Ciągle strugam i babram się pędzlami... ;)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Się kombinuje...

Powoli się odrabiam. Zamówienia się realizują. Myślę że do końca przyszłego tygodnia większość cierpiliwych kolegów będzie miała wobki gotowe. Ławice 65 i 65TW maja nowe bardzo elektryzujace spojrzenie. Udało nam się zrobić i dopasować bardzo realistyczne oczka. Zresztą co ja tu będę pisał... choć fotki i tak nie oddadzą klimatu. Rzadko to mówię, ale jestem zadowolony z tego jak to wygląda:)

post-47423-0-42220500-1500130730_thumb.jpg  post-47423-0-96640100-1500130746_thumb.jpg  post-47423-0-34432300-1500130760_thumb.jpg

• Like 31

• 3 tygodnie później...

Fajniutkie rybki - gumki z potencjałem, odlane w odpowiednich kolorkach, z odpowiednio miękkiego materiału robią dobrą robotę (oczywiście w odpowiednich rękach :) ).  Na przyszły sezon będzie gotowe moje ulubione kopytko, w zbliżonych gabarytach -  Minimaster 0 - prototyp też pięknie się sprawdził w tym Roku. Dzięki za fotki!

Edytowane przez nowwwak
  • Like 3

• 1 miesiąc temu...

Zewsząd spływają wieści, dobre wieści :) Przypominają o sobie starsze konstrukcje boleniowe. Ostatnio kilku kolegów połowiło Ławicą 75 TW. W pudełku został mi ostatnia sztuka. Dziś zdjęcia podesłał Jacek. Konkretny bolo - gratulacje!

post-47423-0-06514500-1505241015_thumb.jpg post-47423-0-46085800-1505241046_thumb.jpg

• Like 13

Dzięki wszystkim za zdjęcia, relacje i pozytywne słowa, wszystko mobilizuje do dalszej pracy, a że nie samymi boleniami człowiek żyje...

Micromaster

W końcu udało mi się odlać parę sztuk najnowszych gumek. Konstrukcja ostro testowana przeze mnie w tym roku i to z bardzo dobrymi efektami. Fantastycznie reagowały na nią jazie, klenie i wszelaki białoryb. Ruszała niemrawe pstrągi no i oczywiście okonie. Wchodzi na stałe do repertuaru na przyszły rok. Trochę mi zajęła praca nad tym maleństwem, ale było warto. Fani mikroprzynet będą bardzo zadowoleni :) Główka 1-1,5g haczyk nr 8-10, albo analogiczna złota wolframowa główka bardzo dobrze współpracują z tą przynętą. Na drugim zdjęciu dla porównania minimaster, i najmniejsze ripperki Manns i Relax.

post-47423-0-43892200-1505664823_thumb.jpg   post-47423-0-77198100-1505664853_thumb.jpg

• Like 10

• 2 tygodnie później...

Jacku, będą w różnych "robaczywych" barwach, tak jak te, które Ci wędkę "pogryzły" :) Jak znajdę fotki starszych modeli to wrzucę I napiszę parę słów, bo wczesniejsze zdjecia z wątku, hostingowane, wywaliło w kosmos.

Dzięki za dobre, słowa, wszystkim, pozdrawiam!

• Like 1