LOLO Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Wow wow wow,no to Kolega pojechał z tematem BARDZO GRUBO,super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Jako "koneser" robactwa - coś pięknego III !!! Paweł wytyczasz kolejne poziomy lurebuildingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 27 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 To już kolejna generacja jęteczek. Przynęty te najczęściej w moim wykonaniu mają od 0,5 do 2g. Wcześniej odnuża robiłem z gumki jubilerskiej i silly legs. Teraz odlewam z plastisolu. Wykonywałem również cięższe wersje robactwa i te warianty też się sprawdzały, zwłaszcza na pstragach i okoniach. Te jigi potrafią otworzyć "martwą wodę", poza tym... fajnie wyglądają Historia... 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 20 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Wieści z poligonu Przedszkole przyniosło całej rodzinie jesienne infekcje, ale co tam, z tatusiem robimy "juszki". Chcemy je robić w przerwach między filmami o bojeniach, zabawą w łowienie sumów i oglądaniem pudełek z woblerkami. Realizacja zamówień trochę się opóźnia, ale coż, życie... Z innej beczki. W pazdzierniku udało się trochę połowić. Ciekawe żniwo przynosiły wypady z minimasterem. To najbardziej uniwersalna przynęta z mojego warsztatu. Łowiła już ładne okonie, szczupaki, klenie, jazie ale też leszcze i, co mnie pozytywnie zaskakuje, bolenie... Pracuję nad gumką stricte boleniową ok 5-6 cm, na bazie minimastera, Na tę chwilę prototyp nie spełnia wszystkich oczekiwań, ale na przyszły sezon myślę, że uda się skończyć ripperka. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Paweł miałem przyjemność obejrzeć u @Jokera wobler Twój boleniowy i tu na forum byłem zachwycony . Jak zobaczyłem na żywo Paweł mogę tylko powiedzieć że możesz z podniesioną głową stawać z najlepszymi i to już reszta powinna być zakłopotana . Robert dał mi jeszcze gumki takie mikro są mega 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 No faktycznie co chwilę staram się w przynetach coś poprawić, to fajnie, że i te efekty widać a micromaster robi dobrą robotę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Śliczny ten micromaster. Będę musiał wypróbować. Tym bardziej że Twoje dzieła wyjątkowo mi leżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Przepiekne wobki malowanie pedzlem pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Dzięki serdeczne, te ostatnie malowane głównie przez małżonkę Takie familijne robótki ręczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 18 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Powoli W domowym zaciszu powstają przynęty. Ostatnio dłubałem trochę przy imadle i odlewałem spore ilości gum, teraz przyszedł czas na woblery. Koledzy, którzy czekają na boleniowe Ławice mogą spodziewać się dobrych wieści juz w przyszłym tygodniu. Daria już prawie całkowicie przejęła kontrolę nad aspektem wizualnym boleniówek Kolejne partie wchodzą na suszarki i schną. W temacie przynęt silikonowych na 2018 bedą ciekawe propozycje. Pojawiła się też interesująca koncepcja zwiazana z popperami, zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie. Niebawem kolejne wieści... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Zdjęcia gotowych "produktów", woblerów czy innych to coś na co większość czeka najbardziej. Często jednak takie uzupełnienie o migawki z pracowni chyba najlepiej oddają klimat i sens naszych rękodzielniczych zmagań, potocznie zwanych hand made.A przy okazji, piękne i przemyślane przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 "Śmiejżelki" Wodne owady to u mnie jeden z prioytetów w temacie soft bait na 2018. Prototypy ulepione z modeliny wyszły całkiem dobrze (jest to próba cierpliwości ). Gdzieniegdzie coś się jeszcze dopracuje, ale widać, że będzie ok. Widelnica wyszła juz teraz zaskakująco dobrze. Idea jest taka, żeby wielkość przynęt odpowiadała temu co w naturze. Chruściki mają między 1,8 i 2,5 cm, a widelnica razem z ogonem 3 cm. Dziś strasznie słabe światło było. Postaram się zrobic lepszą fotke. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Dla mnie bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 (edytowane) Dla mnie bomba! Dzięki, narazie, też mi się nawet podobają Info dla zainteresowanych boleniówkami - kilka sztuk trafiło właśnie na giełdę twórców Edytowane 30 Listopada 2017 przez nowwwak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Koledzy, którzy zakupili boleniówki moga spodziewać się listonosza w najbliższych dniach. Tymczasem na giełdę trafił zestaw kolegi, który, chyba, sie rozmyślił. A teraz wracam do dłubania modeli pod mikro robaczki Już niebawem... 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Paweł ,tak realistycznie wykonujesz te przynęty, że jak zaczną ruszać nóżkami to się nie zdziwię 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Dzięki, Jacku. Nie widziałem, żeby ruszały nóżkami, ale kilka już uciekło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Ta widelnica i chruściki świetna robota, pływające czy tonące ? Edytowane 8 Grudnia 2017 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Te akurat tonące, ale będą też z plastisolu z microbalonem, czyli pływające, z tym ,że straca na transparentności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Minilarvae Wszystko idzie w dobrą stronę, coraz więcej rozumiem w temacie i coraz lepiej powinno to wychodzić, choc już teraz efekty są zadawalające. Dziś korzystając ze światła dziennego zrobiłem jakies fotki. Ostrego słońca tez nie lubię, ale lepsze to niż zimowa ciemnica. Widać dużo więcej 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Okrutnie mi się Pawle podobają te gumisie. Ryby reofilne będą je zagryzać, aż miło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Dzięki Janusz, jak się okazało na wodzie stojącej też się sprawdzają, zwłaszcza chruściki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Ja pierdziu Bomba )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Paweł wymiatasz. Masz chłopie cierpliwość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Dzięki Panowie. Fajnie, że gumisie się podobają, zarówno rybkom jak i wędkarzom . A teraz coś z twardej amunicji... Mini blaszki UL Bardzo lubię robić wahadełka. Wyciągać odpowiednią pracę z kawałka metalu wyklepując blaszki na kowadełku. Nie są jakoś przesadnie zdobione. Modele do lekkiego łowienia kuszą białoryb, okonie i pstrągi z płytkich ciurków. Blacha 0,8 - 1 cm, Długość od 1,2 cm do 2,8 cm. Miedź pokrywana srebrem, oksydowana. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi