nowwwak Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Dzięki Jacku, Czyżby nanomaster ? Ta gumkę wszystko zasysa. od białorybu przez pstrągi na niemałych szczupakach skończywszy, co często bywa problematyczne ze względu na kaliber stosowanego sprzętu. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Veni Vidi Vzdręgi... Dziś była piękna wzdręgowa sobota. Z początku nie mogłem się do nich dobrać, bo ryby pływały znacznie dalej od brzegu niż ostatnim razem. Po ok 1,5h namierzyłem je. Z pomocą przyszła dość ciężka główka wolframowa (ok 1,5g) . Większość ryb w przedziale 28-32cm. Największę dwie krasnopióry to już konkret. 35 i 39cm. Mimo, że do upragnionej czterdziestki zabrakło niewiele, to i tak jestem zadowolony, bo to moja największa wzdręga jaką złowiłem. Kolor dnia to chilli&pepper. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 (edytowane) Piękne krasnopióry Paweł! U mnie dziś Micromaster skusił szczupaczka, a na chruścika połowiłem wzdręgowej i płociowej drobnicy Przygrzało to się rybki do powierzchni ruszyły. Edytowane 23 Marca 2019 przez rav_id 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 No i super. Rybka ruszyła zdecydowanie. No ja dziś też, niestety, miałem 3 obcinki. Łowię bezzadziorami to daje mi większy spokój sumienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 39 to już pięknie. Poszedłem za nimi w czwartek, ale nie było słońca i też tylko dwie obcinki, dwa pistolety i już potem odpuściłem bo szkoda było je męczyć, ale skuteczność- nigdy bym nie powiedział, że tak można. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyko Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Piękne ryby aż miło popatrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Już niedługo się zacznie... 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Paweł . Dziś połowiłem , ale tylko dzięki Twoim przynętom . Wszystko inne ignorowały . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Ładnie, gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Microlarvae widelnica w nowym kolorze PEARL - na stałe w ofercie - # rybodajnie 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 (edytowane) A jakie to ma "gabaryty" ? Taka elegancja - Francja... Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez Zyga102 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 3,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Wieści z warsztatu... Czasu na wszystko jest zdecydowanie za mało Pomysłów 100, Na ryby też by chciał człowiek jechać, a przecież bolenie już czekają na majówkę. No ale po kolei. Nowa - stara gumka - Minimaster 2. Ok 5cm długości, dobrze sprawdzone na wielu poligonach kopytko. W końcu trafia na stałe do obiegu. Będzie w pełnej gamie kolorystycznej, być może dojdą jakieś malowane serie limitowane, zobaczymy... Jest też nowy kolor dostępny dla wszystkich kopytek i pintaila SMOKE&PEPPER, Coś mi mówi, że będzie to barwa dość popularna 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Wieści z warsztatu... Czasu na wszystko jest zdecydowanie za mało Pomysłów 100, Na ryby też by chciał człowiek jechać, a przecież bolenie już czekają na majówkę. No ale po kolei. Nowa - stara gumka - Minimaster 2. Ok 5cm długości, dobrze sprawdzone na wielu poligonach kopytko. W końcu trafia na stałe do obiegu. Będzie w pełnej gamie kolorystycznej, być może dojdą jakieś malowane serie limitowane, zobaczymy... Jest też nowy kolor dostępny dla wszystkich kopytek i pintaila SMOKE&PEPPER, Coś mi mówi, że będzie to barwa dość popularna Paweł a planujesz coś w rozmiarze 6-7 cm? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Tak, ale jak bardzo te plany są odległe, to nie podejmę się szacować ????. Sam wiesz jak to jest. Czas, czas, czas... Wiele osób pyta o takie przynęty, priorytetem wciąż dla nas są gumki xul, ale mamy już nawet dwa wstępne modele wabików ok 7 cm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 4 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Maj, maj, maj... 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iresta Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Ławica w akcji. Efekt to boleń 60+ Połakomił się na oczkującego woblera. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iresta Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Dzisiejszy odrzański połów Prawie 60 cm. Troszeczkę zabrakło Tym razem połakomił się na migoczącą ławicę w opadzie.Kilka rzutów w dosyć wartki warkocz. I tradycyjne, bez udziwnień. Cztery, pięć krótkich zakosów, oczkowanie i opad z lusterkiem... Ponieważ był dość silny uciąg w warkoczu, wobler prawdopodobnie opadał powoli.Taki opad dla leniwych boleni 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 19 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Ładnie, Irku, "kręcisz" ławicami Chyba wszystkie modele chodzą fajne w Twoich rękach. Choć każda wersja to tak naprawdę wobler o trochę innej charakterystyce. Super! U mnie dziś zazpunktowała Ławica 50TW. W końcu fajna rybka... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iresta Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Jeszcze raz ławica w akcji. Ciągle ten większy model (bardziej zamiata )Krótki niedzielny przedwieczorny wypad na Odrę i dwa bolenie. Jeden 57 cm drugi około 50 cm. Złowione w warkoczu na bezsterowca prowadzonego przy powierzchni wężykiem, wężykiem panie, wężykiem. W tym dniu woblery Pawła okazały się bezkonkurencyjne. Kilkunastu spinningistów odeszło o kiju. Zobaczcie na drugim zdjęciu jaka była woda. Boleń odpływa, płetwa grzbietowa nad wodą a prawie jest niewidoczny. Mocno trącona, w zasadzie kawa bez mleka. Przeźroczystość tak na max 30 cm. Złowienie bolenia na prowadzone ekspresowo woblery w toni przy takiej przejrzystości wody graniczyło z cudem. Tych kilkunastu przekonało się o tym. A można spokojnie wężykiem, oczkując, lusterkując tak leniwie Jeszcze jedna zaleta to lotność. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Wiedziałem, że "ten" kolor będzie w dechę... PB w skalarze 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Super rybka, co do gumki - myślę, że na czystej wodzie pokaże potencjał boleniowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 26 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Migawka z krótkiego zwiadu były wzdręgi... Płocie... rządziły drago wormy... 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 6 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 W temacie gumowej wiosny na mojej Wiśle nie zawodzi mnie minimaser w kolorze magic black. Miałem ostatnio sporo kleni (35-45 cm) i sportowe bolki. Gumka taka trochę oldschoolowa, ot kopytko z oczkami, ale pracą wyciąga niezłe ryby z dołków. Niebawem zabieram ja pstrągi dobry kolorek i model... 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Również w tym roku ławica jest niezawodna. Daje mi kolejne rybki.Oto na razie najfajniejsza. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi