Maniekzns Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Jaka waga tego poperka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 ok 7g, nawet lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 29 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Trzeba korzystać z dobrej pogody. U mnie ryby cały czas reagują fajnie na bezsterowce. Czasem trzeba je przytrzymać trochę w toni, czasem bolki i klenie wychodzą do góry i pięknie zgarniają wabik z powierzchni. Daria przygotowała kolejną partię woblerów. Oprócz bezsterowców udało się odlać jakieś poppery i parę sterówek do wolniejszego obławiania wody. Po malowaniu wyszły piękne jak zawsze Już powoli myslimy o nowościach na 2020. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Nie mogę się doczekać tych nowości. Marzy mi się dalekosiężny topwater, 18-to gramowa Ławica 100 do sięgnięcia boleni hasających na odległych wypłyceniach i przykosach. Ech, marzenia się czasem spełniają. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 29 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 To ja Cię uspokoję Będzie Ławica 90 o wadze ok 20g, lotnaaaaaa..... W zasadzie ona już istnieje tylko nie była w ofercie. Musze odświeżyć ten model bo dawał piekne ryby i na testach się sprawdał na róznych poligonach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 29 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 A wygląda o tak... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Pawle, czy istnieje możliwość zrobienia serii z uszkiem u dołu, tak jak w 85 TW ? Nie szukam dziury w całym. Te dwie śliczności ze zdjęcia najchętniej ogłądałbym już w swoim pudełku. Może ławicowi weterani się wypowiedzą? Myślę, że warto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 30 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Ten wobler ma dokładnie takie uszko jak Ł80TW. Zapewne myślisz o Ł75TW z uszkiem poniżej pyszczka. Owszem zawsze można taka wersje zrobić, będzie zamiatać szerzej. Z tym wobkiem trochę się cackam bo mi nie wszystkie proporcje estetycznie lezą miałem zrobić tak żeby była zbliżona bryła do 65TW, ale skończy się chyba tylko na większym oku. Jeden kolega, jak usłyszał o moim pomyśle, to mi powiedział. Paweł nie naprawiaj czegoś co nie jest zepsute... I myślę, że miał rację wobas daje ładne rapy i chodzi pięknie. Ale mogę zrobić inną 95, albo dołożyć 2gie oczko Zobaczymy, Na przyszły sezon się pomyśli, tymczasem... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 To była taka sugestia z mojej strony. Porównywałem pracę Ł80TW z Ł75TW i ten drugi poza szerszym zamiataniem, przy podszarpnięciach, dodatkowo dzióbkuje na powierzchni. Kiedy na stronie sklepu pojawi się model ze zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 1 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Maćku, coś wymyslimy Ł95TW pewnie dopiero na nowy sezon będzie dostępna, bo muszę zrobić nowe formy. W międzyczasie kończymy pracownię i pracujemy nad nowymi gumami. Można spodziewać się poszerzenia oferty popperów. Walczymy dalej, pozdrowienia! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Jest sklep, są łowne przynęty, teraz można, a nawet trzeba, rozszerzać ofertę. Może tak jak jeden Fin, który na własne potrzeby wystrugał pierwszego woblera. Chyba nazywał się Lauri Rapala? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 (edytowane) Paweł , wykonane przez Ciebie robale to była dzisiaj najprostsza droga do sukcesu . Zresztą nie po raz pierwszy i mam nadzieję nie ostatni. Edytowane 26 Października 2019 przez Pisarz.......ewski Piotr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 26 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Piękne krasnopiórki Ładnie odpasione - gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 30 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Jesień to taki czas kiedy bardzo lubię łowić zestawem Ultra Light. Na niewielkiej główce najczęściej ląduje minimaster - smukłe, nepozoirne kopytko. Zgrupowana przy opaskach i zastoiskach drobnica atakowana jest przez ryby róznych gatunków. Najpiekniejsze jest to, że nigdy nie wiadomo jaką rybę skusi niewielka przynęta. Koledzy też co jakiś czas podsyłają zdjęcia amatorów minimastera... #fishchaser #minimaster 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Listopad okoniem stoi... Udało sie w końcu zaliczyć kilka fajnych okoni. bardzo ochoczo reagowały na jaskółki Minimaster Pintail i mniejsze Minimastery... Nie zawsze były bardzo skore do współpracy, ale od czasu do czasu pokazywały sie i pozowały... Niezawodny Pintail... Im chłodniej tym one bardziej głodne Tym razem na minimasterka... w kolorze goldfish... 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Minimaster Pintail jest u mnie obecnie przynętą numer 1 w okoniowym pudełku. Łowię nimi najczęściej w połączeniu z wolframową czeburaszką 0,7-2g. Najlepiej sprawdzają mi się kolory: złoty, perłowy i fiolet Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Ja też na pierwszym miejscu pozycjonuję pintaila ale jako wiosenną przynętę na klenie i bolenie, wśród palety barwnej nieoceniony jest smoke & pepper, klenie zaś w zimnej wodzie najlepiej reagują na minimastera Violet & pepper. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Czyli jak to mówią… dla każdego coś miłego Na dniach nowy model na 2020 dostępny już od grudnia 2019... Maximaster Pintail - 9cm To zdecydowanie największy kaliber jaki będziemy robić, ma już ładne okonie I sandacze na koncie. Myślę że bolki też polubią. Na początek podstawowe kolorki : Pearl, Smoke & Pepper, Goldfish, Violet & Pepper 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Paweł, dziękuję pięknie za super "dodatki" do zamówienia. Jutro wolne i zamierzam trochę popaproszyć m.in. Dragowormami Zastanawiam się jedynie jak mikropijawkę uzbroić, to takie maleństwo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Ja moje mikropijawki i nanomastery uzbrajam w 0,7 g wolfram i owner mosquito 14, łykają nawet uklejki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Miokro główka na haczyku #14 max tak jak Łukasz pisał. Niebawem znowu pojawią się mikrogłówki, bo czekamy na dostawę haczyków bezzadziorowych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Miokro główka na haczyku #14 max tak jak Łukasz pisał. Niebawem znowu pojawią się mikrogłówki, bo czekamy na dostawę haczyków bezzadziorowychGłówki i haki mam bo muchy sobie kręcę więc ogarnę temat. 0,7 g to będzie 4 mm czy raczej 4,6 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 (edytowane) Ja łowię od 3mm do 5mm wolframową główką. Na płocie lżejsze główki lepiej działają, bo spowalniają opad. Mikropijawka nadaje się też do takiego micro drop shota. W przyszłym roku coś więcej może o tym napiszemy. Będzie może nawet specjalny osprzęt do tej metody na stronce - haczyki, fc etc... Edytowane 28 Listopada 2019 przez nowwwak 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 17 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Okoniowy grudzień Czasem biorą jak zimno i wieje... Czasem w blasku słońca... Wczesnym rankiem... Na dropshota... i klasycznie, z opadu... Ale najchętniej na Minimaster Pintail 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi