Skocz do zawartości

Przynęty nowwwaka

nowwwak

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Motoroil & Pepper

Sylwestrowe popołudnie spędziłem w pracowni.Testy z 2019 przyniosły nowy fajny kolorek i postanowiliśmy razem z Darią, że będziemy odlewać z niego większość naszych przynęt. Motoroil & Pepper - dał radę na okoniach, kleniach i pstrągach. Zobaczymy co przyniesie w 2020!

Drago worm

Drago-worm.jpg

Microlarvae chruścik 

Microlarvae-caddis-.jpg

Minimaster pintail

Minimaster-Pintail-Motoroil-Pepper.jpg

Pijawka

Pijawka-Motoroil-Pepper.jpg

Minimaster

mm2.jpg

Microlarvae jętka

Microlarvae-J%C4%99tka-Motoroil-Pepper.j

Micromaster

Micromaster-Motoroil-Pepper.jpg

...

81267130_10215140315933879_2478146578754

• Like 25

• 2 tygodnie później...

Paweł, jesteś niemożliwy... Jak tu spokojnie przejść obok takich kąsków. Co prawda Adam już się na blogu wcześniej tym cukiereczkiem pochwalił, ale nadal nie mogę wyjść z podziwu dla Twojej kreatywności w tworzeniu miękkich przynęt do UL :)

• Like 1

Będą na giełdzie tutaj, czy tylko na stronie?

Chyba łatwiej przez stronkę, zapraszam

Paweł, jesteś niemożliwy... Jak tu spokojnie przejść obok takich kąsków. Co prawda Adam już się na blogu wcześniej tym cukiereczkiem pochwalił, ale nadal nie mogę wyjść z podziwu dla Twojej kreatywności w tworzeniu miękkich przynęt do UL :)

Dzięki Rafał, kombinowalismy tą gumke z Darią już jakiś czas, ale zawsze czegoś brakowało. Prototyp troszke się detalami różnił, ale wersja finalna jest taka jak ma być. Pod mikro główkę i mikro drop shot. Strasznie fajna przynęta.

• Like 3

• 1 miesiąc temu...

Wieści...

Koniec lutego sypnął ładnymi okoniami. lepsze były juz ciut większe przynęty ale Minimastery we wszelkich wariantach też dawały rybki fajnych rozmiarów :)

IMG_20200301_134947266-2-scaled.jpg

Łowiłem głównie uzywajac dropshota...

oksing.jpg

Ale czasem lekka główka bywała skuteczniejsza

IMG_20200228_151733072-scaled.jpg

Teraz zaczynamy przygodę z białorybem już od następnego tygodnia...

s5.jpg

i drago wormy gotowe...

Fishchaser-Drago-Worm-scaled.jpg

• Like 11

• 2 miesiące temu...

Sezon boleniowy taki trochę dziwny mamy. Na mojej Wiśle ryb nie widać, co nie znaczy, że ich nie ma :)

Bole%C5%84-%C5%82awica-65.jpg

Wodę otwierają głównie bezsterowce. Te z oczkiem u góry, jak i klasyczne z oczkiem z przodu. Można czasem połowić na poppera.

%C5%81awica-65-bole%C5%84.jpg

Wyglądanie ataków powierzchniowych na niewiele się zdaje, ale kiedy podrzuci się odpowiednią przybętę w odpowiednie miejsce, o odpowiednim czasie... :)

IMG_20200524_125515671-2-scaled.jpg

Dawno nie byłem już nad wodą, trzeba się w końcu wyrwać :)

%C5%81awica-65-rapa.jpg

• Like 13

Masz dobre wyczucie czasu :) Tworzy się linia wobków pstrągowych. Kilku kolegów lowiło tymi bezsterami kropki. To jest tak jak z każdą przynętą, jak sie człowiek wstrzeli i wczuje to daje dobre efekty. Malowałem ławice 5 cm min na pstrąga tęczowego. Nie lubię pisać szumnych zapowiedzi, ale cos tam się dłubie i testuje, jak będziemy zadowoleni to sie pojawią przynajmniej pierwsze fotki, serie do szerszych testów. Chcielibyśmy żeby były na 2021 w ofercie,

• Like 2