Skocz do zawartości

Przynęty nowwwaka

nowwwak

Rekomendowane odpowiedzi

Częśc rybek nabrała kolorków...

Obraz%20888_zpswsz3ep1v.jpg

i bliżej...

Obraz%20887_zpsfvcdiffq.jpg

i pod światło...

Obraz%20890_zpslt1cscpp.jpg

i malunek może... pod szczupaki, których przyłowy są na tyle częste, że aż głupio mówic o przyłowach :)

Obraz%20909_zpsktyrtk35.jpg

Edytowane przez nowwwak
  • Like 16

• 2 tygodnie później...

Paczuszka z ławicą doszła. ;) Dziękuję serdecznie Pawle. Piękna robota. Z resztą ktoś kiedyś o tym pisał :)

http://zahaczeni.net/siwypikeblog/2015/06/23/piekno-ukryte-w-szczegolach/

Mam nadzieję, że woblerki przyniosą kolejne rybki w rozmiarze 80 i większe ;)

1435871198dsc_1873_-_kopia.jpg

Edytowane przez siwypike
  • Like 4

Dzięki, Darku, za dokładny opis przynęty i fantastyczne fotki. Podoba mi się określenie "ławica", które cały czas się tu przewija. Pasuje, chyba zostanie jako nazwa woblera. Niech będzie - taka słowiańska. Chcąc, nie chcąc, zostałeś ojcem chrzestnym Ławicy  :) Niech się dobrze spisuje!

• Like 3

• 3 tygodnie później...

Paweł, obrotki wpadły w oko kropkom i okoniom, niestety niżej forumowych wymiarów. Ale co sie wybawiłem to moje. Jazie polazły w zielsko i musze czekać do wiosny.
Cosikiem z takiej ławicy, sądzisz, nie pogardziłby jeziorowy bolo? Mam pewnych zawodników, ale z tego co słyszałem, trudny temat. :)

Kuba, co do jeziorowych bolków jeszcze nikt mi nic nie meldował, ale może to też dlatego, że boleniowa gwardia do której rozeszła się pierwsza seryjka to głównie rzeczni łowcy, Zobaczymy, jestem dobrej myśli, ale wszystko zweryfikuje poligon :) Wsłałem Ci PW.

• 4 tygodnie później...

Gumisie... pierwsze próby

W kanciapie powstają kolejne przynęty. Wygląda na to, że nie  ominie mnie romans z gumowymi wabikami, a może to coś poważniejszego...? :) W każdym razie powstają dawno już wymyślone imitacje owadów. Mikro-gumki na pstrągi, lipienie i wszelki białoryb. Na sucho...

20683888496_c89733d21f_z.jpg

Bardzo mięciutkie, świetnie pracują i "na bank" będą skuteczne. Do zbrojenia główkami do 1g max (hak nr 8 max). Będą na wolframowych główkach i mini główkach z oczkami takimi jak w moich wcześniejszych jigach. Na mokro...

20710136305_dcba541c30_z.jpg

Kolory buro-zielone, brązowe oliwkowe itp... W planie jeszcze larwy ważki i inne robactwo, zobaczymy... Nie jest łatwo odlac mikrusa ok 2cm w domowych warunkach, ale wychodzą coraz lepiej, więc jestem dobrej myśli :)

Edytowane przez nowwwak
  • Like 27