Olekk Opublikowano 2 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 Cześć, czym kleicie główki wolframowe pod białoryb niedługo mi przyjdą haki 14 i 16 z główkami 3.5mm i 4mm czym to kleicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 2 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 kropelką superglue, a potem zalewam szczelinę klejem UV.Czasem nie chce mi sie kleić, zwłasza w główkach którym daje kołnierzyk z pióra lub dubbingu, wtedy przy klejeniu węzła wpuszczam kropelkę kleju w szczelinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrobajt Opublikowano 2 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 Proszek do pieczenia i kropelką superglue. Można żywicą lup klejem uv . Ja lutuje chyba najwygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olekk Opublikowano 2 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 Proszek do pieczenia i kropelką superglue. Można żywicą lup klejem uv . Ja lutuje chyba najwygodniej.Własnie myśle nad lutowaniem ale boje sie że zeleje mi oczko w haczyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olekk Opublikowano 2 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 Własnie myśle nad lutowaniem ale boje sie że zeleje mi oczko w haczykuW jakiej temperaturze lutujesz? mozesz pv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 Cześć, czym kleicie główki wolframowe pod białoryb niedługo mi przyjdą haki 14 i 16 z główkami 3.5mm i 4mm czym to kleicie? klejem UV, nie mam żadnego problemu z trzymaniem ; rozprowadzam klej patyczkiem / drutem na pewnym odcinku trzonka haczyka i powoli nasuwam główkę tak żeby mieć pewność że klej dostał się do środka, jeśli trzeba dokładam odrobinę - potem naświetlam lampą UV najpierw w poziomie żeby "złapało" potem drugi raz całą partię główek żeby związało. wydaje mi sie że lutowanie niepotrzebnie doda wagi do główek a przy głowkach na białoryb generalnie chodzi o to żeby było lekko - w moim przypadku takim kompromisem pomiędzy odległością rzutu a opadem przynęty jest całkowita masa haczyka z główką zamykająca się w przedziale 0.4-0.6 gr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 3 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 (edytowane) Ja również superglue czy inne tego typu oparte na cyjanoakrylu. Jedyna sugestia to ważne żeby był w żelu a nie w płynie. Wbijasz haczyk z koralikiem np. w gąbkę do zmywania ciężarkiem do dołu. Następnie daje w szczelinkę kropelkę tego kleju i wykałaczką delikatnie wciskam do środka. Trzyma już praktycznie po 2-3h ale warto zrobić sobie wieczór, a najlepiej cały dzień przed łowieniem. Edytowane 3 Czerwca 2024 przez JimbeamPK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmiasko Opublikowano 3 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 Cyjanoakryl plus soda oczyszczona. Kleisz lekko główkę dając trochę cyjanoakrylu na haczyk, ustawiasz równo. Zasypujesz szczelinę sodą i zalewasz bardzo rzadkim cyjanoakrylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 5 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2024 (edytowane) Klej typu żywica dwuskładnikowa, czas pracy do 5 minut w zależności od temperatury.Ja używam np. pattex epoxy, kleje tym od lat bez żadnego problemu. Aby żywica wpłynęła w szczelinę 3 sekundy nad opalarka lub suszarką z gorącym powietrzem.Lutowanie małych główek np.na haku 16 główki 3mm, dla mnie niewykonalne Edytowane 5 Czerwca 2024 przez rally Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2024 Dokładnie jak Wojtek napisał. Epoksydy dwuskładnikowe. Są o różnym czasie wiązania, więc jest czas dla każdego na wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi