wujek Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Co prawda ryby żadnej dzisiaj nie miałem, ale wypad i tak był udany bo udało mi się upolować coś innego. Co to za ptak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 18 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 I jeszcze inne zwierzaki które można spotkać nad królową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Tracz nurogęś (Mergus merganser) Co wygrałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 18 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Bardzo dobrze. Myślałem że ktoś napisze że perkoz, ale widzę że już Zewu miałeś doczynienia z tymi ptaszkami. Co ciekawe to wcale nie jest jakiś liczny ptak lęgowy, a widać że Wisełka mu pasuje. Co roku widzę jakąś samice wodzącą młode, może to ta sama? Dla ciekawostki ten sam gatunek z 06.06.07. Lęg znad Pomorza. Widać że młode są sporo większe. Prawdopodobnie samica znad Wisły mimo że gatunek gniazduje w dziuplach drzew musiała stracić pierwszy lęg i zagnieździła się ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Kiedyś się interesowałem tego rodzaju fotografią (bo sama ornitologia mnie nie kręci), zbudowałem nawet czatownię i próbowałem zrobić jakieś ciekawe zdjęcia. Obecnie to zainteresowanie ogranicza się do przeglądania galerii z foto przyrodniczą, ale w przyszłości kto wie... Wiślane wyspy i habazie kryją masę 'egzotycznego' ptactwa, to wdzięczny temat, ale też wymaga konkretnego sprzętu foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 a ja kurke wodna widziałem wczoraj nad Narwią smieszny ptaszek heheh z małymi płyną, pięć czarnych kulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zewuprawdopodobnie wygrałes toster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Ten ptaszek jest chyba dość pospolity nad wisełką.Wczoraj widziałem takiego samego nad Wisłą w okolicach miejcowości Kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalm Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Te ptaki to ornitologiczna rewelacjapotrafią gniazdować nawet kilkanaście metrów nad ziemią. i maluchy po 24 - 48 godzinach skaczą z dziupli na dzioby!!http://pl.wikipedia.org/wiki/Tracz_nurog%C4%99%C5%9B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi