Skocz do zawartości

Kołowrotek

rafaelo1996

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich chciałbym sie zwrocic z pomoca w wybraniu kołowrotka do spinningu lekkiego Kij ktory bede uzywal 2.7 Fiume arsenal 3-18 G Przynety ktore beda uzywane to od 1 do 14 G Glownie woblery kleniowo/jazowie do 5 Cm i boleniowki od 6 do 10 cm do 14 g wagowo. Ryby jakie zamierzam poławiac do klenie,jazie, bolenie,okonie sporadycznie brzana , szczupak Chodzi mi zeby kołowrotka szybko nie zajechac Rozmiar mysle ze 2000/ 2500/3000 najlepiej z precyzyjnym przednim hamulcem.

Cena tak do 150 Zł

Dostałem w prezencie kołowrotek Mistrall Amundson. Dwa sezony używam go do najczarniejszej roboty z nastawieniem "zajadę gada" i jakoś się nie udaje. Cenowo chyba w twoim zasięgu. Nawija bardzo poprawnie, dwie aluminiowe szpule. Podobno równie niezły jest Mistrall Tournament który ma dwie dodatkowe szpule w aluminium, ale tego nie miałem. Za tą kasę nie można mu za wiele zarzucić. No może poza tym, że to nie... stella.

A łapałes na tego Passiona ? jak sie spisuje ? i jak patrzylem to wilekosc jest ze 0.25 90 m wchodzi i nastepny rozmiar to dopiero ze 0.28 125m a nie ma nic na pogranicu jak bede lowil zylkami 0.16/0.22 Max chyba wezme tego mistralla amudsona albo Tournamenta a co sadzicie o shimano catana z Przednim hamulcem

Passion to solidny młynek w cenie do 130-150zł jedna z lepszych opcji.

Nie jest taki "plastikowy" jak Catanki....Miałem i byłem zadowolony:)

Sprawdź sobie tego Passiona ...chyba ,że uda ci się za 150 dostać jakaś używkę red\blue arca czy np Zaubera ..

--> czasem idzie dostać używkę w tej cenie:).

Edytowane przez bobesku

A łapałes na tego Passiona ? jak sie spisuje ? i jak patrzylem to wilekosc jest ze 0.25 90 m wchodzi i nastepny rozmiar to dopiero ze 0.28 125m a nie ma nic na pogranicu jak bede lowil zylkami 0.16/0.22 Max chyba wezme tego mistralla amudsona albo Tournamenta a co sadzicie o shimano catana z Przednim hamulcem

Bierz Passiona, super młynek w tej klasie. Tanie drugie szpulę (bo ma jedną w zestawie).

Podkład zawsze można dać, jak żyłka za płytko wejdzie.

Passion to solidny młynek w cenie do 130-150zł jedna z lepszych opcji.

Nie jest taki "plastikowy" jak Catanki....Miałem i byłem zadowolony:)

Sprawdź sobie tego Passiona ...chyba ,że uda ci się za 150 dostać jakaś używkę red\blue arca czy np Zaubera ..

--> czasem idzie dostać używkę w tej cenie:).

Potwierdzam, ja za taką cenę kupiłem nowego Zaubera 3000 :)

Passion za tą kasę to dobra opcja. Miałem 4000, przyjemny, miły w dotyku, przy tej wielkości (2000) powinieneś być zadowolony. Uprzedzam pytanie dlaczego go sprzedałem. Pozbyłem się wielu młynków po jakimś czasie używania. Dzielę to z castem. Z nieruchomej szpuli zostawiłem sobie na spining Byron Alice 3000 FD . Zastanów się nad Ryobi Applause, ewentualnie Spro Blue Arc. To zepchnięte nowszymi modelami konstrukcje. Wcale nie gorsze, a na pewno tańsze. Nie jestem na bieżąco ale mam coś takiego jak Ryobi Ecusima 2000Vi i pasuje do niego szpula z Applause. To jedna rodzina, można pokombinować.Powodzenia!

ktora wersje tego passiona brac na klenia/jazia/okonia sporadycznie Bolka Spro Passion 710 Fd przełożenie 5,1:1, liczba łożysk: 6+1 ( 6 kulkowe + 1 wałeczkowe), pojemność szpuli 150m/0,205mm lub 110m/0,235mm lub 75m/0,285mm czy 720 Fd 170m/0,235mm lub 110m/0,285mm lub 80m/0,33mm bedzie sluzyl z kijem Fiume arsenal 3-18 g czasami moze posluzyc do lapania na gumy max 15 g

720 i nie kombinuj tylko bierz.Pytasz o rade a chcesz zeby inni ci mowili to co chcesz uslyszec.Chcesz catane bierz catane moze ci sie trafi spasowant model.Chcesz cos bardzies sprawdzone bierz spro.Za ta kase co masz nie poszalejesz.Doloz 0 to bedziesz wybieral.Ja kupilem montane jako przewijak i tak ladnie pracuje ze odlozylem narazie inne mlynki.Okolice 300zl to spro i ryobi i tak do 1000.Powyzej juz tylko daiwa i shimano oferuje mlynki.Ponizej 200 to tylko to co jest sprawdzone a nie wyglada ladnie.Jak koledzy mowili spro.Jesli chcesz shimance daiwy cormorany mistrrale jaxony i kongery mozesz sie zawiezc.Pzdr

• Like 1

wygogluj sklep wedkarski we wroclawiu a jest ich napewno na peczki.zadzwon zapytaj czy jest a jesli maja strone wejdz na stronie i jazda :) byc moze jak pojdziesz do sklepu to ci jakis inny mlynek wpadnie w oku.nie daj sie tylko zwiesc sprzedawcy jak ci bedzie chcial jakiegos sraxona sprzedac i nie kieruj sie tylko praca krecka bo jego praca ma byc pod obciazeniem.na sucho wszytskie kreca jak talala