rafaelo1996 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Witam wszystkich chciałbym sie zwrocic z pomoca w wybraniu kołowrotka do spinningu lekkiego Kij ktory bede uzywal 2.7 Fiume arsenal 3-18 G Przynety ktore beda uzywane to od 1 do 14 G Glownie woblery kleniowo/jazowie do 5 Cm i boleniowki od 6 do 10 cm do 14 g wagowo. Ryby jakie zamierzam poławiac do klenie,jazie, bolenie,okonie sporadycznie brzana , szczupak Chodzi mi zeby kołowrotka szybko nie zajechac Rozmiar mysle ze 2000/ 2500/3000 najlepiej z precyzyjnym przednim hamulcem. Cena tak do 150 Zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 W tej kwocie,co mogę podpowiedzieć to Spro Passion (nowy),chyba,że jakaś inna używka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Dostałem w prezencie kołowrotek Mistrall Amundson. Dwa sezony używam go do najczarniejszej roboty z nastawieniem "zajadę gada" i jakoś się nie udaje. Cenowo chyba w twoim zasięgu. Nawija bardzo poprawnie, dwie aluminiowe szpule. Podobno równie niezły jest Mistrall Tournament który ma dwie dodatkowe szpule w aluminium, ale tego nie miałem. Za tą kasę nie można mu za wiele zarzucić. No może poza tym, że to nie... stella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 hehe jak przeczytałem Post Thymalusa tak sie usmialem szczegolnie z " zajade gada" hehe A co do kołowrotka Wyglada zarabiscie rozwaze ta propozycje i dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 a powie ktos czym sie roznia te 2 kreciolki http://allegro.pl/mistrall-amundson-fd-20-wysylka-0-i2794706957.html a http://allegro.pl/kolowrotek-mistrall-amundson-fd-2000-szpula-ko-ph-i2753612399.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 spro passion ewentualnie montana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 A łapałes na tego Passiona ? jak sie spisuje ? i jak patrzylem to wilekosc jest ze 0.25 90 m wchodzi i nastepny rozmiar to dopiero ze 0.28 125m a nie ma nic na pogranicu jak bede lowil zylkami 0.16/0.22 Max chyba wezme tego mistralla amudsona albo Tournamenta a co sadzicie o shimano catana z Przednim hamulcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Passion to solidny młynek w cenie do 130-150zł jedna z lepszych opcji. Nie jest taki "plastikowy" jak Catanki....Miałem i byłem zadowolony:) Sprawdź sobie tego Passiona ...chyba ,że uda ci się za 150 dostać jakaś używkę red\blue arca czy np Zaubera ..--> czasem idzie dostać używkę w tej cenie:). Edytowane 26 Listopada 2012 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 A łapałes na tego Passiona ? jak sie spisuje ? i jak patrzylem to wilekosc jest ze 0.25 90 m wchodzi i nastepny rozmiar to dopiero ze 0.28 125m a nie ma nic na pogranicu jak bede lowil zylkami 0.16/0.22 Max chyba wezme tego mistralla amudsona albo Tournamenta a co sadzicie o shimano catana z Przednim hamulcem Bierz Passiona, super młynek w tej klasie. Tanie drugie szpulę (bo ma jedną w zestawie). Podkład zawsze można dać, jak żyłka za płytko wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Jak wyżej, do 150 zł Passion to chyba numero uno. Naprawdę za takie pieniądze warto go nabyć. No chyba, że w grę wchodzi coś odkupionego-używanego. Wtedy można trafić coś lepszego ze Spro, ewentualnie np. Team Dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Passion to solidny młynek w cenie do 130-150zł jedna z lepszych opcji. Nie jest taki "plastikowy" jak Catanki....Miałem i byłem zadowolony:) Sprawdź sobie tego Passiona ...chyba ,że uda ci się za 150 dostać jakaś używkę red\blue arca czy np Zaubera ..--> czasem idzie dostać używkę w tej cenie:).Potwierdzam, ja za taką cenę kupiłem nowego Zaubera 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ten passion fajny fajny ale szkoda ze szpulki zapasowej nie ma bede myslal nad Mistrall Amudson a passionem Model 720 Fd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Passion za tą kasę to dobra opcja. Miałem 4000, przyjemny, miły w dotyku, przy tej wielkości (2000) powinieneś być zadowolony. Uprzedzam pytanie dlaczego go sprzedałem. Pozbyłem się wielu młynków po jakimś czasie używania. Dzielę to z castem. Z nieruchomej szpuli zostawiłem sobie na spining Byron Alice 3000 FD . Zastanów się nad Ryobi Applause, ewentualnie Spro Blue Arc. To zepchnięte nowszymi modelami konstrukcje. Wcale nie gorsze, a na pewno tańsze. Nie jestem na bieżąco ale mam coś takiego jak Ryobi Ecusima 2000Vi i pasuje do niego szpula z Applause. To jedna rodzina, można pokombinować.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Te blue arc to okolice 300 zl ;( chyba ze na inne modele patrzylem Edytowane 26 Listopada 2012 przez rafaelo1996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 ktora wersje tego passiona brac na klenia/jazia/okonia sporadycznie Bolka Spro Passion 710 Fd przełożenie 5,1:1, liczba łożysk: 6+1 ( 6 kulkowe + 1 wałeczkowe), pojemność szpuli 150m/0,205mm lub 110m/0,235mm lub 75m/0,285mm czy 720 Fd 170m/0,235mm lub 110m/0,285mm lub 80m/0,33mm bedzie sluzyl z kijem Fiume arsenal 3-18 g czasami moze posluzyc do lapania na gumy max 15 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 720 i nie kombinuj tylko bierz.Pytasz o rade a chcesz zeby inni ci mowili to co chcesz uslyszec.Chcesz catane bierz catane moze ci sie trafi spasowant model.Chcesz cos bardzies sprawdzone bierz spro.Za ta kase co masz nie poszalejesz.Doloz 0 to bedziesz wybieral.Ja kupilem montane jako przewijak i tak ladnie pracuje ze odlozylem narazie inne mlynki.Okolice 300zl to spro i ryobi i tak do 1000.Powyzej juz tylko daiwa i shimano oferuje mlynki.Ponizej 200 to tylko to co jest sprawdzone a nie wyglada ladnie.Jak koledzy mowili spro.Jesli chcesz shimance daiwy cormorany mistrrale jaxony i kongery mozesz sie zawiezc.Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Ja nie wspominalem o firmch ktore wymieniles tylko pytalem o spro passiona/mistralla amudsona i bede bral spro passiona tak jak mowisz 720 ;] ma ktos jakis slep we wroclawiu gdzie mozna go nabyc w fishingu24 nie maja niewiem jak w krokodyl albo pilkerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 wygogluj sklep wedkarski we wroclawiu a jest ich napewno na peczki.zadzwon zapytaj czy jest a jesli maja strone wejdz na stronie i jazda byc moze jak pojdziesz do sklepu to ci jakis inny mlynek wpadnie w oku.nie daj sie tylko zwiesc sprzedawcy jak ci bedzie chcial jakiegos sraxona sprzedac i nie kieruj sie tylko praca krecka bo jego praca ma byc pod obciazeniem.na sucho wszytskie kreca jak talala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 nie no mowie ten spro bedzie dobrym wyborem tak mi sie wydaje do kleniowania.jaziowania ;p a co do stron zazwyczaj nie ma calego towaru ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 http://pilker.pl/index.php?k132,kolowrotki-tylny-hamulec,1 mam ale z tylnim i duzo wiekszy rozmiar ale podejrzewam ze jak ten maja to by sciagneli na zamowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi