Skocz do zawartości
  • 0

POROZUMIENIA PZW 2013

proton77

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

No cóż. Będzie jak zwykle. Niektórzy będą musieli poczekać. Nawet do lutego albo marca. Tak się okręgi zgadują. Wiem z autopsji. Byłem w iluś tam kołach w Łodzi, a później Sieradz, Skierniewice, Kielce, Piotrków Tryb. itp. Taa, patriotą łódzkim nie jestem, ale to tylko w kwestii wędkarstwa.

• 0

tiaaaaa.. a ja widzę, że PZW Szczecin chyba poszedł za przykładem Mazowsza i... wyczarowali dopłatę za trolling... Jedyne 80 pln... Biorąc pod uwagę ile wody maja to trochę kpina... Dobrze, że są inne opcje... (inni gospodarze...)

• 0

CHodzi mi o porozumienia między okręgami a nie organizowanie się w warszawie

To tylko szydera była, spokojnie ;)

Co roku mamy tańce z porozumiemieniami, gdzie się przenieść, by zapłacić jaki najmniej i lowić jak najwięcej.

Ale tez co roku, a nawet kilka razy w roku mamy żale, jak to jest źle, ryb nie ma i w ogóle, strach się bać.

Naprawdę - nie widzicie zależnosci, miedzy płaceniem 300pln za łowienie w np 6 okręgach a ilością kasy, która zostanie im na wody po zawodach, delegacjach i urodzinach Pani Halinki z księgowości?

Z jednej strony "duzo, tanio, tesco" a z drugiej - zadęcie "płacę to wymagam", zupełnie jakby się siedziało w restauracji w Sheratonie, nie w barze mlecznym Syrena, 15 lat temu...

I śmieszne to i straszne zarazem...

• Like 1

• 0

Wszyscy narzekamy, że drogo, że nie ma ryb, że porozumienia nie takie jak byśmy chcieli.

A oni i tak to mają głęboko w.... Bo wiedzą, że jesteśmy od nich uzależnieni, i tak zapłacimy i tak.

Są nieliczni, którzy naprawdę będą mieli dość i schowają patyki do szafy.

A większość z nas ze zwieszonym nosem pójdzie i wybuli 200 300 czy jak mój kolega 1000zł na rok łowienia.

W miejscach, które są dla niego atrakcyjne.

Bo nie wyobrażam sobie zamiast nad wodne z patykiem siedzieć w domu przed telewizorem lub wędkować na łowiskach komercyjnych

• 0

Całe te porozumienia są tyle warte co gówno w trawie. Podziały, podziały, podziały i podziały. Nigdy w tym kraju dobrze nie będzie, gdzie nie spojrzeć podziały. Zrozumiałe jest, że wybrańcy narodu (wszyscy co do jednego) nie lubią gdy patrzy się im na ręce, ale takie ot PZW. Powinno być czyste i przejrzyste jak łza. Wszyscy wiedzą jak jest i biernie się temu wszystkiemu przyglądają.

• 0

Witam.

Będę łowił w tym roku często na radomskim odcinku Wisły ale moje koło jest w okręgu Lublin. Wiem, że w Radomiu jest dopłata na środki pływające. Czy opłacając składkę w Lublinie będę mógł "pontonować" na radomskiej Wiśle?

Czy ktoś z Was, Panowie, może mi wyjaśnić tą zawiłość?

Pozdrawiam

Mariusz