Skocz do zawartości

Poszukuję wędki do bardzo dalekiego miotania przynęt z brzegu.

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ciekawe, kikudziesięcohektarowe łowisko gdzie można wędkować tylko z brzegu. W zwiazku z tym muszę dosiegnąć do górek położonych 50-100 metrów od brzegu i dalej.

Szykuję zestaw na szczupaki na tą wodę. Plecionka 15 lb już jest. Młynek Daiwa Turek 3500 i Certate 3500 też (szerokie szpule.

Ale brak kijka. zakładana masa przynęt to 15-35 gram

Poszukuje czegoś o długości 3,00 - 3,50 metra. Akcja kluskowata. Ma miotać jak najdalej.

Najlepiej gotowca, bo chciałbym tego użyć jeszcze w grudniu. Ktoś ma rozwiązanie?

Budżet do 3-4 stówek

Witam- do takich odległości polecam ze swojej strony st. croix wild river 3,2m i cw do 21gr - używam (używałem) go do morskiego trociowania z plaży. Bezsterowce 18-20gr czy cięższe wahadełka nawet pod 30 gr dało się miotać na 100m. Posiadam nadal tego kija ale od roku stoi za szafą i czeka jeszcze na swoją chwilę. Dla mnie ten spin to "katapulta" do takich odległości.

Tę wędki to z czasów króla Ćwieczka. A u Pana Tomasza to wiele jeszcze ciekawszych rzeczy by sie znalazło. Ale jedną rezerwuję, jakby co... :D

W spiochach nie da rady, bo woda od brzegu mocno w dół idzie. To wielka, stara żwirownia.

Dostałem propozycję czegoś takiego: Byron Black Dynamic Carphunter 345cm 5-45gr. Długość dolnika 42cm, waga..... 195gr.

A moze coś z nowszych modeli?

Edytowane przez godski

Sam Pan jesteś król Ćwieczek... :P

I nie ma żadne "rezerwuję" bo to tylko obrazek wskazówkowy, czego możesz Pan ewentualnie poszukać... :lol: :lol: :lol:

Ewentualnie mogę Panu jedną pożyczyć na trochę, na te górki... :rolleyes:

Godski jeśli jest to woda o , której myślę to lepiej by było jak byś zainwestował w ponton :) Dołączymy do niego moja spalinkę 4KM i obłowimy cały ten zbiornik. A nie machanie z brzegu po 100m Ci w głowie :) No ale jestem ciekaw efektów z Tym sprzętem jaki Sobie wymyśliłeś. Jak coś skompletuje taki sam hehehe.

Edytowane przez shorty

Te pożyczki to póżniej człowieka do bankructwa doprowadzają.

Makamba, miałeś toto w rękach? Dobrze opisany c.w.? Kluska?

Shorty, zakaz połowu ze srodków pływających przez cały rok tam obowiązuje.

Edytowane przez godski

Makamba, miałeś toto w rękach? Dobrze opisany c.w.? Kluska?

Kupiłem go jak tylko wszedł na rynek.

Miesiąc później przywiozłam taki sam kolesiowi, który macha nim w morzu za belonami i trociami.

Ja potrzebowałem go do sbirulino na dwumetrowym przyponie.

Najcięższa bombarda jaką machałem to 45gr.

Kluska,blank cieniutki,jakieś 11 mm nad dolnikiem.

Dolnik 59cm.

Balans łapie na 26-tym centymetrze od korka.

Jak dla mnie opis adekwatny do optymalnych możliwości.

Co prawda nie gotowce, ale... Blanki Lamiglasa z G1000 GSH132 2M, 11' , to by było to. Akcja kluskowata, ale z pazurem, wspaniale się ładuje. On był opisany do 21gr, ale szło z tego 30gr bez zająknięcia. Stara seria, teraz opisane jako surfcastingowe i nie wiem, czy to jest samo. Nie w Twoim budżecie, ale warte grosza.