godski Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Mam ciekawe, kikudziesięcohektarowe łowisko gdzie można wędkować tylko z brzegu. W zwiazku z tym muszę dosiegnąć do górek położonych 50-100 metrów od brzegu i dalej. Szykuję zestaw na szczupaki na tą wodę. Plecionka 15 lb już jest. Młynek Daiwa Turek 3500 i Certate 3500 też (szerokie szpule. Ale brak kijka. zakładana masa przynęt to 15-35 gram Poszukuje czegoś o długości 3,00 - 3,50 metra. Akcja kluskowata. Ma miotać jak najdalej. Najlepiej gotowca, bo chciałbym tego użyć jeszcze w grudniu. Ktoś ma rozwiązanie?Budżet do 3-4 stówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Witam- do takich odległości polecam ze swojej strony st. croix wild river 3,2m i cw do 21gr - używam (używałem) go do morskiego trociowania z plaży. Bezsterowce 18-20gr czy cięższe wahadełka nawet pod 30 gr dało się miotać na 100m. Posiadam nadal tego kija ale od roku stoi za szafą i czeka jeszcze na swoją chwilę. Dla mnie ten spin to "katapulta" do takich odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Trzyczęściowe, dwunastostopowe patyki firmy na literę "D"...W zasadzie bez różnicy od whiskera, przez pałermesza do amorfusa, cw. zbliżone, akcja podobna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 A te Daiwy Panie Tomaszu to są dobrze na blankach opisane, czy też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 No raczej nienajgorzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Chyba słabo szukam, bo tej długości nie mogę znależć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 A żeby tak nie kombinować, w śpiochach nie da się podejść bliżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 A bo Pan tak szukasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Mmmmm ladniutkie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) Tę wędki to z czasów króla Ćwieczka. A u Pana Tomasza to wiele jeszcze ciekawszych rzeczy by sie znalazło. Ale jedną rezerwuję, jakby co... W spiochach nie da rady, bo woda od brzegu mocno w dół idzie. To wielka, stara żwirownia. Dostałem propozycję czegoś takiego: Byron Black Dynamic Carphunter 345cm 5-45gr. Długość dolnika 42cm, waga..... 195gr. A moze coś z nowszych modeli? Edytowane 27 Listopada 2012 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Był kiedyś taki Silstar Royal Class 3,20 i 2,90 ten pierwszy trochę kluchowaty, ale latało z niego że hej. Na Bielinku (też żwirownia) łowiłem nim z brzegu, gumy na 15g główkach na 80m latały bez wysiłku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 A może Savage Gear Parabellum Bombarda 345cm cw 12-35gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Sam Pan jesteś król Ćwieczek... I nie ma żadne "rezerwuję" bo to tylko obrazek wskazówkowy, czego możesz Pan ewentualnie poszukać... :lol: Ewentualnie mogę Panu jedną pożyczyć na trochę, na te górki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) Godski jeśli jest to woda o , której myślę to lepiej by było jak byś zainwestował w ponton Dołączymy do niego moja spalinkę 4KM i obłowimy cały ten zbiornik. A nie machanie z brzegu po 100m Ci w głowie No ale jestem ciekaw efektów z Tym sprzętem jaki Sobie wymyśliłeś. Jak coś skompletuje taki sam hehehe. Edytowane 27 Listopada 2012 przez shorty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) Te pożyczki to póżniej człowieka do bankructwa doprowadzają. Makamba, miałeś toto w rękach? Dobrze opisany c.w.? Kluska? Shorty, zakaz połowu ze srodków pływających przez cały rok tam obowiązuje. Edytowane 27 Listopada 2012 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Ooo to mnie teraz zaskoczyłeś , ale generalnie nigdy nie zagłębiałem się w to bo takiego środka nie posiadam To faktycznie pozostaje katapulta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Nie myślałem o tej żwirowni w Raszynie-Puchałach. Tam można pontonem, ale takimi rzutami 100 metrowymi to mozna by całość obłowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 No to jednak widzisz nie myśleliśmy o tej samej wodzie. No no jak dobrze pamiętam to tak wąsko aż tam nie jest Dobra Koniec OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Makamba, miałeś toto w rękach? Dobrze opisany c.w.? Kluska? Kupiłem go jak tylko wszedł na rynek.Miesiąc później przywiozłam taki sam kolesiowi, który macha nim w morzu za belonami i trociami.Ja potrzebowałem go do sbirulino na dwumetrowym przyponie.Najcięższa bombarda jaką machałem to 45gr. Kluska,blank cieniutki,jakieś 11 mm nad dolnikiem.Dolnik 59cm.Balans łapie na 26-tym centymetrze od korka.Jak dla mnie opis adekwatny do optymalnych możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Abu Baltic 10' 10-40g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Co prawda nie gotowce, ale... Blanki Lamiglasa z G1000 GSH132 2M, 11' , to by było to. Akcja kluskowata, ale z pazurem, wspaniale się ładuje. On był opisany do 21gr, ale szło z tego 30gr bez zająknięcia. Stara seria, teraz opisane jako surfcastingowe i nie wiem, czy to jest samo. Nie w Twoim budżecie, ale warte grosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) A miało być 3-4 stówek Miód malina Jesli znacznie przekroczyć budżet, to jest taki CD Sunrise od @MieczysławS. Powinien być bardzo dalekosiężny mimo, że tylko 3,03m Edytowane 27 Listopada 2012 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Te 3-4 stówki to max. . Więc Lami odpada. Poszukam tej Bombardy w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 W Jazgarku mają po 450zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Piszą, żę przeciętny czas dostawy to 1-4 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi