Manniek66 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Siema , mam taki małe pytanko Ile mniej więcej zużywacie transferu ( mb ) na androidzie ? Czy np pakiet 500 mb starczy do swobodnego korzystania z internetu na telefonie typu. facebook , sprawdzenie poczty , poczytanie jerkbaita itp. max godzina dziennie bez używania youtube Jak to u Was się kształtuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 U mnie 1gb na miesiąc ucieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 FB sporo wciaga szczegolnie jak ladujesz foty... mam kolege w pracy ktory ma 500MB i jemu wystarcza... ja mam 2 GB i potrafie wystrzelić to w 2,5 tyg regul nie ma, ale do CZYSTEGO sprawdzenia poczty i jerkbaita w wersji mobilnej RACZEJ styknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Raczej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 na czytanie jerka oraz stron typu m.interia/onet/gazeta.pl i sprawdzanie poczty wystarczało mi 250MB. Jak dołożysz do tego ściągnie aplikacji i co jakiś czas jakiś teledysk/muzykę itp, to 500MB to taka norma przyzwoitości. Na FB mnie nie ma, zatem tego "czynnika" nie uwzględniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) #Maniek66Istotne jest jaki masz pakiet internetowy. I nie chodzi tu o operatora, a o to czy pakiet jest pakietem bezpiecznym. Czyli takim, w którym po wykorzystaniu limitu transferu nie są naliczane dodatkowe koszty, jedynie prędkość spada. Tak informacyjnie, jak masz usługi w W-3 (Orange, Plus, T-mobile) to po wykorzystaniu limitu prędkość zostanie obniżona do 16 kB/s jeśli masz usługi w Play to prędkość spadnie do 32 kB/s i to nie zawsze, czasami zostaje na standardowym poziomie. Edytowane 27 Listopada 2012 przez janusz.walaszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Mam pakiet "bezpieczny" czyli po wykorzystaniu 500 mb prędkość spada do 16 kb/s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capri Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Bez oglądania filmików 500mb mi starcza, kiedyś zapędziłem się na youtube to 500 poszło w dwa dni:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekiel11 Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 (edytowane) Do takich prac o jakich napisałeś w pierwszym poście spokojnie starczy te 500 Mb.Proponuję ściągnąć jakąś aplikację pokazującą zużycie naszego transferu np. 3G watchdog , licznik danych w telefonie itp. Edytowane 28 Listopada 2012 przez dekiel11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 andek od 4.0 ma wbudowany licznik danych, prosty i wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Wiem , niedawno niechcący to odkryłem ;D Bardzo fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 trzeba pamiętać, że limit danych przyznawanych przez operatora jest limitem nie tylko na ściąganie, ale i wysyłanie danych. Te dwie wartości sie sumują. Jeżeli limit mamy np 500mb i wyślemy 100mb to zostanie nam do wykorzystania 400mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi