Skocz do zawartości

Ilość zużywanego transferu-android

Manniek66

Rekomendowane odpowiedzi

Siema , mam taki małe pytanko :) Ile mniej więcej zużywacie transferu ( mb ) na androidzie ? Czy np pakiet 500 mb starczy do swobodnego korzystania z internetu na telefonie typu. facebook , sprawdzenie poczty , poczytanie jerkbaita itp. max godzina dziennie bez używania youtube :)

Jak to u Was się kształtuje ?

FB sporo wciaga szczegolnie jak ladujesz foty... mam kolege w pracy ktory ma 500MB i jemu wystarcza... ja mam 2 GB i potrafie wystrzelić to w 2,5 tyg :D

regul nie ma, ale do CZYSTEGO sprawdzenia poczty i jerkbaita w wersji mobilnej RACZEJ styknie...

na czytanie jerka oraz stron typu m.interia/onet/gazeta.pl i sprawdzanie poczty wystarczało mi 250MB.

Jak dołożysz do tego ściągnie aplikacji i co jakiś czas jakiś teledysk/muzykę itp, to 500MB to taka norma przyzwoitości.

Na FB mnie nie ma, zatem tego "czynnika" nie uwzględniam :P

#Maniek66

Istotne jest jaki masz pakiet internetowy. I nie chodzi tu o operatora, a o to czy pakiet jest pakietem bezpiecznym. Czyli takim, w którym po wykorzystaniu limitu transferu nie są naliczane dodatkowe koszty, jedynie prędkość spada. Tak informacyjnie, jak masz usługi w W-3 (Orange, Plus, T-mobile) to po wykorzystaniu limitu prędkość zostanie obniżona do 16 kB/s jeśli masz usługi w Play to prędkość spadnie do 32 kB/s i to nie zawsze, czasami zostaje na standardowym poziomie. ;)

Edytowane przez janusz.walaszewski

Do takich prac o jakich napisałeś w pierwszym poście spokojnie starczy te 500 Mb.

Proponuję ściągnąć jakąś aplikację pokazującą zużycie naszego transferu ;)

np. 3G watchdog , licznik danych w telefonie itp.

Edytowane przez dekiel11

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...