Skocz do zawartości

Megabass kontra reszta świata (wędki, blanki)

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 tygodni później...

Z politowaniem patrzę na estetykę np. Megabassa (kolorystycznie to jakby wrzucić granat do cygańskiego wozu :unsure: :mellow: ), ale znalazłem kije, które wzbudziły żądzę posiadania u starego rockendrollowca. Zobaczcie serię Killers firmy Gun Craft ( kliknijcie pdf )

Właśnie 'odkryłem' ich kije. Mimo ciężkich deszczowych chmur zaświeciło słońce, nucę na zmianę kawałki Killers Motorheadów i Iron Maiden... Coś pięknego. Cenowo jednak to 2x tyle co Megabass, poza zasięgiem.

Proszę o podanie info o firmie i napisanie czegoś o blankach i komponentach. Czemu aż tyle kosztują? :unsure:

sewu skoro MB ci sie estetycznie nie podoba... a podoba ci sie to co pokazales ale jest to poza cenowym zasiegiem to moze rozwazysz EVERGREENa. bardzo fajne kijki. i - moim zdaniem bardziej stonowane, reklbym (DLA MNIE) ladniejsze od MB. ale tylko czasami mysle ze ladniejsze

a jelsi chodzi o cene tych pokazanych to zobacz detale.. tam nawet pierscienie wykańczające mają rzeźbienie <_< <_< <_<

Nie planuję zakupu 'japońca', choć udzieliło mi się zainteresowanie tymi kijami i niektóre z nich nawet bardzo mi się podobają (ba, większość z nich chciałbym mieć :mellow: ). W moim przypadku bardziej racjonalne będzie jednak dokładnie wymacanie kilku blanków, pogadanie ze zbrojmistrzem (czegoś się przy okazji nauczę) i zbudowanie wędzisk adekwatnych do swoich aktualnych potrzeb i możliwości. Będę jednak z zainteresowaniem wczytywał się w opinie kolegów używających 'japońców' i kto wie...

Tak na serio, to mimo że zwracam uwagę na estetykę, mógłbym łowić na najbardziej odjechane kolorystycznie kije, byle tylko zauważyć to to co poczuł na mocarnym Magabassie Remek, ową 'pracę ogonka twistera'. Mam nadzieję, że dzięki zakupionym coraz lepszej jakości blankom i rezonansowi także będę zadowolony.

A co do Gan Crafta i jego Killers'ów custom cośtam, to właśnie te ornamenty na pierścieniach są najfajniejsze, niepowtarzalne i piękne (choć od tego zimnego, gotyckiego piękna, bardzo blisko do kiczu) i IMHO przebijają to co można obejrzeć w katalogach innych firm. Może coś podobnego dałoby się tanim kosztem wykonać albo użyć fragmentów biżuterii dla metalowców? :lol: Potem wystarczy obkleić blank najkejkami w trupie czachy albo jakieś trybale i mamy killer'sa 'polish kicz style' :lol:

• 1 miesiąc temu...

Co wam przypomina druga wędka na tej stronie?? <_<

http://www.fishingmegastore.com/acatalog/Online_Catalogue_Lo op_Fly_Rods_12.html

W jednym z ostatnich Trout& Salmon byl test tego Loopa. Podobno jest dobrym rozwiazaniem dla wedkarzy z kiepskim kregoslupem, ktorym rzucanie klasyczna speyowka przynosi sporo bolu.

Wyglada kiepsko :D Jakby Megabass powiekszony pare razy :D :D :D

Bujo

• 3 lata później...

Witam wszystkich zapaleńców wędkarstwa. Jestem nowy na tym forum. Nie chce zakładać nowego wątku. Mam małe pytanie do użytkowników wędek castingowych firmy Megabass. Chcę nabyć taką wędkę, ale gubię się w tych japońskich oznaczeniach i opisach, (np: Moderate Fast lub regular) szukam kija na bardzo lekkie łapanie sandaczy z łódki przynętami gumowymi na główkach 4-10gr i lekkimi woblerami pływającymi typu Rapala original. Czy w ofercie Megabassa są kije castingowe o małym ciężarze wyżutu, ale o dobrym cięciu?

Witam wszystkich zapaleńców wędkarstwa. Jestem nowy na tym forum. Nie chce zakładać nowego wątku. Mam małe pytanie do użytkowników wędek castingowych firmy Megabass. Chcę nabyć taką wędkę, ale gubię się w tych japońskich oznaczeniach i opisach, (np: Moderate Fast lub regular) szukam kija na bardzo lekkie łapanie sandaczy z łódki przynętami gumowymi na główkach 4-10gr i lekkimi woblerami pływającymi typu Rapala original. Czy w ofercie Megabassa są kije castingowe o małym ciężarze wyżutu, ale o dobrym cięciu?

Jabberwock Fti byłby genialny :D chociaż pewnie coś delikatniejszgo też dałoby radę.