Adam 65 Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 Witam. Szukam multiplikatora wielkości 200, o niskim przełożeniu. . Coś podobnego do Abu Garcia Revo 5 x-w, przełożenie 5,4:1, nawój 56 cm, tylko, że koniecznie na prawą rękę. Najcięższe przynęty jakie obecnie posiadam mają 60 g, zakładam,że cięższych jak 80 g nie będę używał. Proszę kolegów o pomoc gdyż na multiplikatorach znam się słabo, a szukanie w internecie też nie jest moją mocną stroną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 Robisz przegląd oferty rynkowej, czy szukasz ofert sprzedaży? Bo jak to drugie, to coś mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam 65 Opublikowano 5 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 Robię przegląd, ale po to aby coś kupić. Na Allegro nie znalazłem, na Aliexpress opisy beznadziejne. Jestem gotów kupić używany jeśli nie znajdę nic innego. Tylko nie z najwyższej półki bo to będzie mój pierwszy multiplikator. Na razie na jerki , duże gumy i duże woblery łowię zwykłym spiningiem do 70g i kołowrotkiem o szpuli stałej- nawój ok 70 cm na obrót. I to jest przy woblerach o dużym sterze zdecydowanie za dużo. Liczę również na jakieś porady, bo np. znalazłem multiplikator 13 Fishing Concept A A5,3-RH o nawoju, jak zrozumiałem z opisu 21 cali. Ale ani firmy nie znam, ani nie umiałem znależć w internecie opinii o tym multiplikatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 Krzyś, jak Ciebie znam, zaoferujesz coś, czego zepsuć się nie da. Czyli Daiwę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2024 Curado 201 PG. Do 100 coś tam gram na pewno przetrwa sporo. Moje normalne 201 6.2 kręci 4 rok w nurcie i jeszcze nic nie grzechocze. Abu Revo4 x winch 5.4, też w sumie walczył dzielnie. Po wymianie korbki na 125mm to nawet spory kotlet był mu nie straszny. Linki na R4 X wchodzi tyle samo co na C201. Jak ktoś lubi to można jakiegoś okrągłaka też poszukać np c4 albo mały cardiff. Pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2024 Małe sprostowanie, ja mam modele leworęczne (201 shimano) ale akurat wszystkie które napisałem spokojnie można kupić na prawa rękę 200. Pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam 65 Opublikowano 6 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2024 Abu revo4 z przełożeniem 5,4 znalazłem tylko na lewą rękę, te na prawą maja wyższe przełożenia. A curado na prawą rękę o oznaczeniu 200 znalazłem tylko z nawojem 68 cm ,co dla mnie jest trochę za dużo. Ja rozumiem , że przekładnia solidna i wytrzymuje łowienie w nurcie, jednak nie w tym rzecz. Szukam wolnego przełożenia z dwóch powodów. Pierwszy to woblery z dużym sterem. Drugi to łowienie na jerki. Ja nie stosuję szarpania wędziskiem tylko skokowo zwijam linkę i bardziej mi pasuje nawój np 54 cm. Wtedy wykonując po pół obrotu jerk będzie wykonywał skoki po 27 cm. A gdybym miał nawój 80 cm to bym musiał wykonywać 1/3 obrotu żeby uzyskać podobne skoki, a to nie jest wygodne. I ogólnie preferuję wolne,a często bardzo wolne prowadzenie przynęt ( z wyjątkiem połowu boleni ) ) a kręcenie korbką w rytm pieśni ,,kiedy ranne wstaję zorze..." nie bardzo mi odpowiada . Dlatego wolę niskie przełożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2024 (edytowane) Calcutta Conquest 100/200. Nawój 57-58 cm. Edit. Nie doczytałem, że niekoniecznie ma być najdroższy na świecie. Edytowane 6 Lipca 2024 przez Dziad Wodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi82 Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2024 Największy wybór multików na prawą rękę jest na eBayu. Tak znalazłem do siebie Tranxa 200. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam 65 Opublikowano 7 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2024 Tranx 200 dla mnie za szybki. A eBay jest jak wielki kontener z kołowrotkami w którym po ciemku mam znaleźć ten jeden. Bez podpowiedzi ani rusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2024 Krzyś, jak Ciebie znam, zaoferujesz coś, czego zepsuć się nie da. Czyli Daiwę. Lunę 200 na prawą łapę - więc wszystko się zgadza.Na początek niczego innego nie trzeba... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam 65 Opublikowano 10 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2024 Cóż, muszę przyznać, że jestem zawiedziony. Liczyłem ,że znacie coś pomiędzy ABU blue max za 199 zł a calcutta za 2200.Jeżeli ktoś może mi coś powiedzieć o 13fihing concept a : https://allegro.pl/oferta/kolowrotek-multiplikator-concept-a-5-3-1-10kg-21-8263444993to będę wdzięczny. Jeśli nie, to myślę,że ten wątek można uznać za zakończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 10 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2024 Shimano Curado 200DPV ,poszukaj na e-buy lub gdzieś w sieci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam 65 Opublikowano 11 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2024 Bardzo dziękuję, Curado 200 DPV bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi