Skocz do zawartości
  • 0

Uchwyt trollingowy do pontonu..na co zwrócić uwagę?

Czoper

Pytanie

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

osobiście nie posiadałem takiego uchwytu ale zwrócił bym uwagę na cene, jakość materiału, sposób montażu i tego jak wedka bedzie mocowana w takim uchwycie, ale niech wypowiedzą się osoby które takowy bajer posiadają

• 0

Michał nie baw sie w żaden bajer z uchwytem. ;)

Branie suma w trolingu to nie jest raczej delikatna sprawa.

Miałem uchwycik Berkleya przymocowany do ławeczki pontonu.

Po braniu ostały się jeno śrubki w ławeczce :lol:

Na całe szczęście zdążyłem złapac kija bo inaczej sumek pływał by z kijem ;) :P

Trzymając kij w ręce masz dużo wieksze czucie przynęty.

Masz mozliwość korygowania na bierząco głebokosci pracy woblera.

Sprawa ma sie podobnie gdy wobler wejdzie w zaczep.

Szybkie uniesienie kija lub popuszczenie linki i przeważnie wobler sam wychodzi z zaczepu.

• 0

Pewnie leniuchowi sie nie chce trzymać badyla w ręku :P Są inne ciekawsze zajecia

Gazetki wiadomo jakie + browar w drugiej łapce a rybki same będą sie zapinały na haczyk :P :D

Edytowane przez Karol Krause

• 0

Fajny uchwycik..moze na sumka troszkę za słaby ale na jakieś jeziorka itp zabawy super rozwiązanie..

Uchwyt wygląda solidnie, widziałem i macałem ;P, dzięki temu, że montowany na gumiak to może zamortyzować uderzenie suma. Sam szukam czegoś na przyszły rok na łódkę, ale pewnie zamówię coś z nierdzewki.

• 0

Hej, przymierzam się do jakiegoś uchwytu, który mógłbym zamontować do ławeczki swojego pontonu. Ale nie mam zamiaru używać go do trollingu, a jedynie do mocowania wędki, żeby nie przewalała się po całym pokładzie podczas skakanie na falach. Nie służy to ani bezpieczeństwu, ani żywotności sprzętu, a często na pokładzie znajduje się więcej niż jedna wędka.

Coś takiego się nada? A może macie lepsze własne patenty? O ile na łódce można na stałe zmontować jakieś uchwyty, to na składanym pontonie sytuacja jest nieco trudniejsza :)

post-51644-0-07913900-1382274625_thumb.jpg

post-51644-0-40178700-1382274645_thumb.jpg

• 0

Chciałem po taniości załatwić temat bo jednak nie będę przemieszczał się z wędkami w pozycji nazwijmy to trollingowej, a ułożonymi jak najbardziej w poziomie. Dlatego myślałem, że takie cudeńko z tworzywa wytrzyma, ale niestety przed zakupem  nie mam możliwości wzięcia tego w swoje łapy i oceniam po zdjęciach i opiniach innych. Ale jeśli mam kupować dwa razy to rzeczywiście lepiej kupić coś pewnego od razu.

Planuję montaż do ławki, pawęż mam dosyć wąską, a wisi tam już oczywiście silnik, rolka kotwiczna i od przyszłego sezonu echosonda.

• 0

Ten co poleciłem idealnie nadaje sie do ławki.

I lepiej kupić raz a porządnie. Ja już mam kilka takich po taniości.....

witam,

Chciałbym zamocować ten uchwyt na pawęży mojego pontonu ale mało dokładnie jest opisany i zdięcia słabe na stronie. Czy mogę Cię prosić o kilka informacji?

1. Jak gruba może być pawęż lub burta do której ma być zamocowany?

2. Jakie jest mocowanie i zabezpiecznie wędki w uchwycie?

3. Czy jest szansa na jakieś zdięcia?

pozdrawiam