Skocz do zawartości

co na poczatek???

lukaszryba

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

chcialem zaczac przygode z mucha ale potrzebuje pomocy :)

chodzi mi glownie o sprzet... co kupic na poczatek?? jakiej klasy kij i jakiej dlugosci? jaka linke i jaki kolowrotek??? jak narazie w nie duzych pieniadzach... chodzi mi o kijek taki uniwersalny .. troszke na sucha muche na mokra i na nimfe.. moje lowisko to dunajec a dominujaca ryba to klen i nie duze ilosci pstraga.

jesli ktos znajdzie chwile czasu to prosze cos podpowiedziec :) z gory dzieki :)

Coś w klasie#6 jakiś 9stopowy kijaszek.Mam w swoich annałach kijek w klasie #6-7 stary DAM w oplocie.To byłby ciekawy na początek.Jakiś młynek np okuma aiframe i linka pływająca.Później piąć się w górę w sprzęcie.

Mam takiego DAM-a w klasie 6-6 9 stopowego-star niemiecka produkcja, byłaby dobra na pstrąga i klenia.Jakiś kołowrotek też by się znalazł.Jeżdzę do Tarnowa to mógłbyś sobie obejrzećNawet jutro jadę.

Edytowane przez Jozi

Szukaj najlepiej kija 9 stóp, w 4 kawalkach, w klasie #5.

Do tego prosty i tani kołowrotek i zainwestuj w trochę lepszej jakości linkę pływajacą WF

Ważne, zebyś miał spiochy/spodniobuty, okulary polaryzacyjne i kapelusz chroniący uszy.

Zestaw żyłek 0,14 do 0,25 co dwa, czyli 14, 16 itd...

Podbierak przypinany na plecy - są dość tanie, z wysuwajacą się gumką.

Pytanie czym dla kogoś jest tanio i w małych pieniądzach. Dla jednego to 150pln, dla drugiego - poniżej tysia, dla 3go 5 stówek :D

Akurat w #5 każdy budżet w miarę realny obsłużysz, a często tanie kije sa całkiem zacne.

Taimen STX #5 plus roczna prenumerata SzŁ ;) za 359pln, z wysyłką do domu. Chyba dobry deal :D