lukaszryba Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 witam!chcialem zaczac przygode z mucha ale potrzebuje pomocy chodzi mi glownie o sprzet... co kupic na poczatek?? jakiej klasy kij i jakiej dlugosci? jaka linke i jaki kolowrotek??? jak narazie w nie duzych pieniadzach... chodzi mi o kijek taki uniwersalny .. troszke na sucha muche na mokra i na nimfe.. moje lowisko to dunajec a dominujaca ryba to klen i nie duze ilosci pstraga.jesli ktos znajdzie chwile czasu to prosze cos podpowiedziec z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 (edytowane) Coś w klasie#6 jakiś 9stopowy kijaszek.Mam w swoich annałach kijek w klasie #6-7 stary DAM w oplocie.To byłby ciekawy na początek.Jakiś młynek np okuma aiframe i linka pływająca.Później piąć się w górę w sprzęcie.Mam takiego DAM-a w klasie 6-6 9 stopowego-star niemiecka produkcja, byłaby dobra na pstrąga i klenia.Jakiś kołowrotek też by się znalazł.Jeżdzę do Tarnowa to mógłbyś sobie obejrzećNawet jutro jadę. Edytowane 28 Listopada 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Szukaj najlepiej kija 9 stóp, w 4 kawalkach, w klasie #5.Do tego prosty i tani kołowrotek i zainwestuj w trochę lepszej jakości linkę pływajacą WFWażne, zebyś miał spiochy/spodniobuty, okulary polaryzacyjne i kapelusz chroniący uszy.Zestaw żyłek 0,14 do 0,25 co dwa, czyli 14, 16 itd...Podbierak przypinany na plecy - są dość tanie, z wysuwajacą się gumką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Kuba jak będzie tani kijek to #5 pewnie będzie inna jak #5 o której myślimy( taka jak miałeś ma Dunajcu) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Pytanie czym dla kogoś jest tanio i w małych pieniądzach. Dla jednego to 150pln, dla drugiego - poniżej tysia, dla 3go 5 stówek Akurat w #5 każdy budżet w miarę realny obsłużysz, a często tanie kije sa całkiem zacne.Taimen STX #5 plus roczna prenumerata SzŁ za 359pln, z wysyłką do domu. Chyba dobry deal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Jasne tylko jak chce tanio to taki mój stary przyzwoity jeszcze DAM kupi np za 150zł, jeszcze jakiś młynek mu dorzucę na początek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 I to zdecydowanie najlepsze rozwiazanie, szczególnie, jakbyś miał chwilę na pokazanie jak się to składa i podstawowe ruchy kijem przy rzucie.A zestaw, po pierwszym sezonie mozna jakiemuś juniorowi zostawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Do tego kija mam szczególny sentyment, niby w klasie 6-7 ale na to i lipienie połowisz na suchara, pstrągi i klenie, taki stary niemiecki dobry uniwersał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi