saalar Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 niezly. Jak myślisz jaka moc tego kijaszka? 20 czy 30lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 ja bym mu dał 20lb (te morskie lb ) przynajmniej jak patrzę jak się ugina przy jigowaniu... chociaż pewności nie mam żadnej... Z drugiej strony jak patrzę na tego tuńczyka to może i dał bym mu 30lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Ja bym poszukał kija STR Atlas 70X3/20-40LBS materiał e glass + węgiel. Dł 2,13 3 składy po złożeniu ma 74cm..Mam go w łapach Tornado cena za wodą 49$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 jest jeszcze takie coś z Penna: http://www.henkkoster.nl/epages/61932441.sf/nl_NL/?ObjectPat h=/Shops/61932441/Products/1154091/SubProducts/1154091 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Penn ma fajna ofertę. jest to jednak kij morski i może sie okazać, że to niezła luśnia i ciezko bedzie ją utrzymac w ręku. Chciałbym zobaczyć takiego penna zanim kupie. Cena bardzo atrakcyjna. Overseas jednak ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Ja bym poszukał kija STR Atlas 70X3/20-40LBS materiał e glass + węgiel. Dł 2,13 3 składy po złożeniu ma 74cm..Mam go w łapach Tornado cena za wodą 49$ Też go mam w łapach Jednak na razie brak czasu na uzbrojenie i sprawdzenie nie pozwala mi na wyrażenie właściwej opinii... Nie mniej jednak myślę, że pod troll'a jest chyba za bardzo fast. Do łowienia z ręki natomiast będzie bardzo przyjemny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Witam,temat dość odległy i rozwojowy ale zima sprzyja poszukiwaniom, a że w nowym sezonie będzie okazja do zabawy z sumami to mam pytanie.Chciałbym uzbroić wędkę na suma pod trolling.Proszę o propozycję.Kilka rzeczy które mogą pomóc w wyborze:1. cena nie zwalająca z nóg;2. przynęty woblery klasyka sumowa - Dorado, Salmiaki, Gabkory ( chyba się niebawem staną też klasyką);3. łódź 4 m ( jeżeli jest to istotne);4. łowisko - środkowa i dolna Wisła;5. kołowrotek Slammer 460;6. plecionka 50 lb Power Pro.7. wielkość ryb ( no życzyłbym sobie jak największe - myślę że powinien dać radę takiej rybie około 180 cm )8. przelotki Fuji Hardloy dwustopkowe;No właśnie i co wybrać?Pozdrawiam,Tarłoś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Krótko i na temat: XZOGA Taka G 75 12kgZakładam że filmiki z tym blankiem widziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Pomyśl o MHX 1086DR(dość tani blank)chyba wobi na taką łowi ja sobie zrobiłem ale skracałem od góry i od dołu i teraz ma 2,6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 jak ma byc zajebiście tanio to tylko Batson RCLB 70L ( na kijanki wystarczy 70XL) jak ma byc mniej tanio a bardziej stylowo to - SF 760 MH (ML może się okazać zbyt delikatny)-fantastyczny fliper Phenixa spora moc w dolniku i czuły szczyt przetkany szkłem. generalnie blanki mało popularne na naszym rynku. a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Artur o tym samym pomyślałem,zaczynając czytać wątek.Tym bardziej ,że kolega z Gdańska to dorszowanie z łodki też by ogarnął.A Flipperek jak na swoją moc ,bardzo lekki ,więc można i spiningować dużymi przynętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Jeżeli rzeka typu Wisła to polecam kije 2,4-2,7m ,krótszymi ciężko jest reagować na gwałtowne wypłycenia ,co z kolei zwiększa straty (woblery często grzęzną w kamiennych nasadach główek,kantach na opaskach itp.) Ja używam DRa MHXa, ale może być każdy dłuższy blank o mocy 30-40lb.Choć o tańszy od MHXa chyba trudno..... W drogi nie wiem czy warto inwestować bo podczas sumowania łatwo o wypadki skutkujące złamaniem kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Według mnie RCLB 70XL jak najbardziej, ogarniesz nim nawet spina sumowego. Jednak nie jestem pewien czy 70L to dobry materiał na trola... nie będzie trochę za sztywny w dolniku ?Jak tylko troll i tanio to ciekawe też są też szklaki Batsona... Na SWB70M znajomy targa bez problemu okazałe "balerony" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Witam, Dzięki za odzew.Tak jak napisałem będzie to moje pierwsze spotkanie z wąsatymi. Osoby z którymi będę łowił znają się na rzeczy ( tzn łowieniu sumów ) bardzo dobrze i jest bardzo realna szansa na spotkanie z dużą rybą.Kije używają takie koło 250-270 cm i co charakterystyczne ( to co widać na filmach z holu ) to kije przy rybie 170 + wchodzą w pełne ugięcie ( prawie koło ) i zasugerowali żebym coś takiego szukał. Zważywszy że będę zbroił od razu dwa albo trzy kije właśnie dla kumpli.Myślałem o tym MHX czy ma ktoś z Was jakie filmy jak działa ten kij.Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 http://www.facebook.com/media/set/?set=vb.100004175318866&type=2 mam na fejsie taki filmik po tym jakich kijów używają twoi koledzy widać że łowią sumy nie tylko teoretycznie(na klawiaturze) pozdro.wobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 (edytowane) .... sorki, Edytowane 29 Listopada 2012 przez WOBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Nic nowego: 2C80HF2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Nic nowego: 2C80HF2Potwierdzam, bardzo fajny blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Hej A Ja zaproponuję SEEKERA.Popytaj np. Zbyszka Kawalca to powie Ci trochę więcej o tych blankach ;-)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam,dzięki za pomoc wybór padł na MHX 1086DR. Czy dobry nie wiem, a wszystko i tak wyjdzie w praniu tak za 8 miesięcy.PozdrawiamTarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Witam ! Zamanilo mi sie zrobienie kija na suma z trolla... z szkla a co. Kij ma byc mocarny i nie do zlamania znalazlem taki blank batsona SWB70XH E-glassilosc czesci 1 dlugosc 2,13 c.w. 42-140moc 25-50lb X/Heavy akcja mod/fast i sie zastanawiam czy kij nie bedzie za mocny znajac batsony... moze brata o oczko nizej czyli do 40 lb mocy choc na suma nie ma za mocnych kijow. Moze ktos mial stycznosc z tymi blankami ? Kijek mialby obslugiwac od barylek typu doradk alaski 6 invadery 11 - 14, dt 20, mansy 30+, slamo perche12-14 i white fishe 13-18 , najwieksze hornety, jaoxony divery itp Zastanawiam sie czy lepiej by bylo zrobic przedluzke na rekojesc do blanku ( czyt. blank wkladany w rekojesc ) czy normalnie robic rekojesc na blanku - tylko ze wydaje mi sie ze moze troche za krotka strefa robocza by byla zaklasajac dlugosc rekojesci. Moze jakies inne propozycje bo ja jestem bardzo ciemny w tym temacie. Pozdrawiam meme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Cześć, mam RCLB 30 lb i to już jest armata, więc można założyć że ten twój 50 lb to już tęga pała 30lb obsługuje wszystkie przynęty które wymieniłeś a moc potworna w nim drzemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Jeżeli SWB ma podobny rating jak RCLB, to będzie jeno-dwa oczka za ciężki. Podobno też blabki są sporo cięższe niż RCLB - może nie warto kombinować i pójść w sprawdzonym kierunku. RCLB są relatywnie lekkie i nieźle wyważone (zbieżność). Wiele osób używa i sobie chwali. Osobiście miałem tego 25lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Jeśli SWB Batsona to 30lb to już będzie kosmos. Z resztą podobnie RCLB.Przy czym SWB 30lb to już ciężki blank (i zdaje się być sporo niedoszaczowany).Przy normalnym użytkowaniu to i 25lb będzie ciężko połamać... Swego czasu na RCLB70XL wieszałem 10kg, a na RCLB70L 15kg. Przedłużanie... no sprawa prosta nie będzie... może lepiej poszukać od razu czegoś dłuższego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 waga kija sie nie kieruje bo w trolu badzmy szczerzy ma to 2- rzedne znaczenie. Czyli raczej polecacie RCLB ze zwgledu na wage i dobre opinie a z przedluzka to tyloo pomysl bo teraz w trolu uzytkuje kijek 240 i jest ok a troche sie boje ze 213 moze byc ciut za krotki... Ze wzgledu na to ze RCLB ma domieszke wegla rx6 to rozumiem ze nada sie tez do ciezkiego jiga typu glowka 50 -100 gram ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi