Skocz do zawartości

Blank pod suma w trolu - propozycje.

Dąbek 111

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem 213cm będzie ciut za krótki. Szukaj czegoś w przedziale min. 230cm max 260cm. Z odpowiednim blankiem będzie ciężko w podobnej cenie co batsony. Jeśli jednak pasuje Ci dł. 213cm to bierz RCLB 25lb. Moc odpowiednia, kijek po uzbrojeniu wychodzi mniej niż 250g.

choć na germine też się da...  :)

http://jerkbait.pl/topic/23421-sumy-2013/page-30

Edytowane przez Patryk1125

• 1 miesiąc temu...

Mój ,po zmianie zaślepki na duża gumowa gałkę fuji waży 290g i w połączeniu ze slammerem 460 tworzy fajny ,operatywny zestaw. Miałem na niego w tym sezonie tez kilka rybek z rzutu i też się sprawdził ,zarówno w nocy przy wobkach ,jak i przy gumie. Co prawda do łowienia gumami w dzień pewnie lepsza by była krótsza ( i  o wiele czulsza) xzoga lub RCLB ,ale jak chce się mieć jeden uniwersalny sumowy kij to DR jak na razie u mnie nie ma konkurencji. jest też jedno ale ,w tym sezonie spadły mi z niego dwa sumy po kilku sekundach holu . Wyglądało to tak: strzał, kilka walnięć ogonem w linkę i luz... Podejrzewam ze były cięte w tarkę (ryski na nowym wobku) i brakowało mu mocy żeby wbić w nią ownera nr.1 st46. Choć z drugiej strony nie wiem czy xzoga bądż batson dały by radę skutecznie zaciąć,obie ryby były raczej duże...

Ja oprócz mhx mam zogę 16kg i mimo jej mocy też miałem kilka takich przygód , branie zacięcie krótki hol kilka walnięć ogonem i niestety spadały więc to chyba taki niefart :angry: .Co do MHX to trochę taki klusek wolę zogę  :P Ta ma moc i wiem że zatrzymam prawdziwy parowóz w razie czego.Kołowrotek to Penn Atlantis 7000 więc komplecik jest mocarny

Pozdrawiam

sebson

Właśnie zważyłem MHX i waga wskazała 250g

Mogę jeszcze polecić starą Germinę którą kupiłem dawno temu  na bazarku za chyba 20zł

Uzbroiłem i się bardzo sprawdziła,na dwóch wyjazdach 9 rybek a największa 196 złapana przez Piotrka Matusiaka .To taka fartowna wędka te dwa razy to moi koledzy którym ją pożyczyłem a najzabawniej było z Piotrkiem któremu klient zabrał/kupił dopiero co uzbrojoną zogę i ten został bez wędki więc się zlitowałem  :D A tu filmik i moja GERMINKA to już waga ciężka 470gram

Edytowane przez sebson
  • Like 1

Ten filmik widziałem wcześniej oczywiście uwagę moją przykuł sum a nie wędka, a teraz przeżyłem szok że na taki sprzęt można takiego potwora wyciągną.

Jeśli możesz napisz coś o uzbrojeniu tego kija akurat posiadam taki 2,7m w 3 składach o nieznanej mocy i cw  z tym ze mój kosztował 47 zł hheh.

Pozdrawiam

Fakt @sebson DR1086 to taki trochę klusek ,ale dzięki temu nie ma problemu z załadowaniem i posłaniem na fajna odległość nocnego sumowego wobka o wadze 15-20g, jak i z wyholowaniem przyłowowych szczupaków,boleni czy dużych okoni. Myślę też oczywiście o xzodze czy czymś podobnym na nowy sezon (większej mocy niż MHX) ale raczej w dl.2,4-2,7m.

Germinka fajnie pracuje pod ryba,ale raczej nie wyobrażam sobie trzymania prze kilka godzin zestawu o masie ok.1kg. ....

Ten filmik widziałem wcześniej oczywiście uwagę moją przykuł sum a nie wędka, a teraz przeżyłem szok że na taki sprzęt można takiego potwora wyciągną.

Jeśli możesz napisz coś o uzbrojeniu tego kija akurat posiadam taki 2,7m w 3 składach o nieznanej mocy i cw  z tym ze mój kosztował 47 zł hheh.

Pozdrawiam

Ta Germinka ma coś około 2,2 i dwa składy więc myślę że Twoja trzy składowa 2,7 może być zbyt delikatna bo były różne ,poza tym było wymienione złącze bo oryginał się nie nadawał

• 2 miesiące temu...

Do takich do 180 wystarczal...

Na PL moze wystarczyc. Tu zdecydowanie czesciej trafiaja sie sztuki do 180cm niz powyzej.

Batson RCLB 70XL - 25lb - 213cm w jednym kawałku - piekielnie mocny, sprawdzony w boju  ;)

Bardziej odpowiada mi Rclb 25LB niz wspomniana Xzoga taka g 75 12kg.