Skocz do zawartości

Blank pod suma w trolu - propozycje.

Dąbek 111

Rekomendowane odpowiedzi

Do takich do 180 wystarczal...

180cm na rzece w zaczepach to często jest więcej niż 200+ na czystej(szczególnie stojącej) wodzie. Jak dla mnie ten W.R. 25lb. 8'6" to szczupak z przyłowem sumowym do 1,5m (na rzece).Na zalewie starczał,ale z mego WS86H2 został tylko dolnik... (szczyt popłynął).

180cm na rzece w zaczepach to często jest więcej niż 200+ na czystej(szczególnie stojącej) wodzie. Jak dla mnie ten W.R. 25lb. 8'6" to szczupak z przyłowem sumowym do 1,5m (na rzece).Na zalewie starczał,ale z mego WS86H2 został tylko dolnik... (szczyt popłynął).

Wspolczuje...

Miałem takiego psychopatę na końcówce sezonu. Mam filmik. Wziął pod drzewem za kosą i tam się urwał. Trzy razy był w zaczepie i nie odszedł dalej niż 20m. Darłem go na chama, plecy mnie bolały. Nawiązałem walkę. Średnim kijkiem bym sobie trzymał i trzymał. A tu już prawie prawie go podnosiłem. I sru... głośne k.... zakończyło sen...

• Like 3

Miałem takiego psychopatę na końcówce sezonu. Mam filmik. Wziął pod drzewem za kosą i tam się urwał. Trzy razy był w zaczepie i nie odszedł dalej niż 20m. Darłem go na chama, plecy mnie bolały. Nawiązałem walkę. Średnim kijkiem bym sobie trzymał i trzymał. A tu już prawie prawie go podnosiłem. I sru... głośne k.... zakończyło sen...

Kurde, to jest to. :)  Może i mnie w tym sezonie tak plecy pobolą, od takiego holu :wub:

Ostatnio dwóch kolegów zapalonych sumiarzy przyniosło mi dwa identyczne blanki z prośbą o wykonanie wędek . Ponoć zawsze marzyli o takich wędkach ale były one nieosiągalne na ich kieszeń , blanki były tańsze ale.... nie miał kto zrobić wędek.Teraz postanowili kupić te legendarne ponoć blanki używane do połowu sumów oraz ogromnych szczupaków . Na blankach do połowu suma nie znam się całkowicie ale oni dobrze  wiedzą co mówią . Blank opisany jest jako Skyblade Adrenalin 2,70 m Kodergewicht 5-100 g . Blanki wykonane  są w podwójnym  Helixie . Konstrukcja już nieco przestarzała ale ponoć to taki Graal niemieckich sumiarzy. 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=EG3wloWnmvY

http://www.youtube.com/watch?v=DkU9iFDElaQ

Dwa razy Adrenalina w akcji

Jutro wstawię foty pierwszej 
Adrenaliny bo dzisiaj skleiłem już rękojeść 

Edytowane przez mrWhite7
  • Like 1

Witam,

To co opisuje kolega @mrWhite7 to faktycznie rarytasy. Skyblade Adrenalin zbrojone dla Blinkera (bodajże przez CMW) osiągają na aukcjach ceny do ok 500-700 Euro za sztukę. Cieszą się cholerną renomą i są bardzo rzadkie, choć pojawiły się już rozmaite podróbki, m.in. na blankach Tusk czy Avatar. Renoma Skyblade, no cóż, w pełni zasłużona, bo niespotykaną łączą relację czułości do mocy. Tylko ta cena...

Kijek był już opisywany kiedyś na forum, przy okazji wywiadu z Janem Gutjahrem

Pozdrawiam

Arek

PS. na tym drugim linku jest ciutkę inna Adrenalina, niż na pierwszym, choć i tak najbardziej lubię filmik podlinkowany niżej, na którym widać do czego te czarne bestie są zdolne i w jakich warunkach czasami przychodzi się z nimi mierzyć - to nie pływanie im łódeczką po łbie do zamęczenia, to wojna :)

A, że często przegrywa się bitwy widać też tutaj:

Edytowane przez haja1978

Nie jestem wybitnym sumaiarzem, raczej poniżej przeciętnej ale śmiem twierdzić iż hol suma z brzegu, szczególnie dużego jest nieco trudniejszy niż z łódki, choć daleki jestem również od tego by powiedzieć że hol z łódki to tylko pływanie do zamęczenia.... Niestety pancerność sprzętu niewiele pomaga w trudnych sytuacjach :rolleyes:

U mnie nie wolno z łódki więc pozostanę przy sprawdzonym 40lb Kenai Force Lamiglasa

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 1

Nie jestem wybitnym sumaiarzem, raczej poniżej przeciętnej ale śmiem twierdzić iż hol suma z brzegu, szczególnie dużego jest nieco trudniejszy niż z łódki, choć daleki jestem również od tego by powiedzieć że hol z łódki to tylko pływanie do zamęczenia.... Niestety pancerność sprzętu niewiele pomaga w trudnych sytuacjach :rolleyes:

U mnie nie wolno z łódki więc pozostanę przy sprawdzonym 40lb Kenai Force Lamiglasa

Też tak sądzę. Miałem szansę się o tym przekonać i to nie raz. Walka z wąsatym ganiając po brzegu jest znacznie trudniejsza a szanse na wygraną drastycznie spadają.

Też tak sądzę. Miałem szansę się o tym przekonać i to nie raz. Walka z wąsatym ganiając po brzegu jest znacznie trudniejsza a szanse na wygraną drastycznie spadają.

Jeszcze jak jest mozliwosc za nim gonic to pol biedy. Gorzej jak po drodze wyrastaja drzewa, konczy sie opaska, przykosa....

Wiem, że tematem jest kijek spinningowy, ale jak o wojnie mówimy ;) nie mogę sobie odmówić podlinkowania poniższego filmiku.

Filmowa definicja pojęcia "pancerny sprzęt" - gdyby ktoś był zainteresowany, kijek to Jenzi Siluro Baitmaster Glass

Swoją drogą koleżka w wodzie ma "cohones"

Pozdrawiam

Arek

PS. Pan z wędą też na "słabosilnego" w łokciach niewygląda, a i ból w plecach, o którym pisał @rózgaś miał gwarantowany

Edytowane przez haja1978
  • Like 2