WOBI Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Do takich do 180 wystarczal...180cm na rzece w zaczepach to często jest więcej niż 200+ na czystej(szczególnie stojącej) wodzie. Jak dla mnie ten W.R. 25lb. 8'6" to szczupak z przyłowem sumowym do 1,5m (na rzece).Na zalewie starczał,ale z mego WS86H2 został tylko dolnik... (szczyt popłynął). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 180cm na rzece w zaczepach to często jest więcej niż 200+ na czystej(szczególnie stojącej) wodzie. Jak dla mnie ten W.R. 25lb. 8'6" to szczupak z przyłowem sumowym do 1,5m (na rzece).Na zalewie starczał,ale z mego WS86H2 został tylko dolnik... (szczyt popłynął).Wspolczuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) W długości 270cm z seryjnych patyków bardzo mocnych masz BLACK CAT Boat Spin DF 270cm 70-150grBudżetowy kijek , porządnie wywarzony,solidnie uzbrojony. Edytowane 27 Stycznia 2014 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
said452 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) A co powiecie o kijach Black Cat Spin?ciekawy kij z black-a to the cat spin 270cm 60-160 Edytowane 27 Stycznia 2014 przez said452 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Wspolczuje...Takie życie,a szczyt nie do dostania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Do niedawna był na giełdzie jb. Lamiglas SK10MHS 10' Med.Hvy Action 17-40 lb , 3-8oz , chciałem 350 + wysyłka ale jak pasuje możemy się dogadać ,wymienić ( szukam kijka na ,Kropki") możliwa dopłata we wszystkie strony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 wstawcie zdjęcie jak się gną te Black Caty...szukam czegoś na nowy sezon bo obecny Cormoran pójdzie na handel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 http://jerkbait.pl/topic/33949-sprzedam-rozemeijer-trollcast/?hl=rozemeijer Przemek po taniosci polecam Ci w/w wedke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Dzięki Wojtek za propozycję lecz używam stało szpulowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Z tych co sam używałem to Xzoga 75 12kg jakoś najbardziej mi do "gustu" przypadła. Ani długa, ani krótka, taka... w sam raz. Chociaż swojego skróciłem o 10cm z dołu (tak mi było wygodniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Fakt Robert Jasia nie połamałem. Ale odkąd przesiadłem się na 12tkę, nic innego nie chcę. Można się zaprzeć, że plecy bolą. Wiślana wielka ryba za przykosą z wielkim drzewem zna tyle sztuczek, że ho ho ho 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Miałem takiego psychopatę na końcówce sezonu. Mam filmik. Wziął pod drzewem za kosą i tam się urwał. Trzy razy był w zaczepie i nie odszedł dalej niż 20m. Darłem go na chama, plecy mnie bolały. Nawiązałem walkę. Średnim kijkiem bym sobie trzymał i trzymał. A tu już prawie prawie go podnosiłem. I sru... głośne k.... zakończyło sen... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Miałem takiego psychopatę na końcówce sezonu. Mam filmik. Wziął pod drzewem za kosą i tam się urwał. Trzy razy był w zaczepie i nie odszedł dalej niż 20m. Darłem go na chama, plecy mnie bolały. Nawiązałem walkę. Średnim kijkiem bym sobie trzymał i trzymał. A tu już prawie prawie go podnosiłem. I sru... głośne k.... zakończyło sen... Kurde, to jest to. Może i mnie w tym sezonie tak plecy pobolą, od takiego holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Daj Ci Boże. To jedyny ból pleców, który toleruję. musze obrobić film i wrzucić,,,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Ostatnio dwóch kolegów zapalonych sumiarzy przyniosło mi dwa identyczne blanki z prośbą o wykonanie wędek . Ponoć zawsze marzyli o takich wędkach ale były one nieosiągalne na ich kieszeń , blanki były tańsze ale.... nie miał kto zrobić wędek.Teraz postanowili kupić te legendarne ponoć blanki używane do połowu sumów oraz ogromnych szczupaków . Na blankach do połowu suma nie znam się całkowicie ale oni dobrze wiedzą co mówią . Blank opisany jest jako Skyblade Adrenalin 2,70 m Kodergewicht 5-100 g . Blanki wykonane są w podwójnym Helixie . Konstrukcja już nieco przestarzała ale ponoć to taki Graal niemieckich sumiarzy. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=EG3wloWnmvYhttp://www.youtube.com/watch?v=DkU9iFDElaQDwa razy Adrenalina w akcjiJutro wstawię foty pierwszej Adrenaliny bo dzisiaj skleiłem już rękojeść Edytowane 28 Stycznia 2014 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Witam,To co opisuje kolega @mrWhite7 to faktycznie rarytasy. Skyblade Adrenalin zbrojone dla Blinkera (bodajże przez CMW) osiągają na aukcjach ceny do ok 500-700 Euro za sztukę. Cieszą się cholerną renomą i są bardzo rzadkie, choć pojawiły się już rozmaite podróbki, m.in. na blankach Tusk czy Avatar. Renoma Skyblade, no cóż, w pełni zasłużona, bo niespotykaną łączą relację czułości do mocy. Tylko ta cena...Kijek był już opisywany kiedyś na forum, przy okazji wywiadu z Janem GutjahremPozdrawiamArek PS. na tym drugim linku jest ciutkę inna Adrenalina, niż na pierwszym, choć i tak najbardziej lubię filmik podlinkowany niżej, na którym widać do czego te czarne bestie są zdolne i w jakich warunkach czasami przychodzi się z nimi mierzyć - to nie pływanie im łódeczką po łbie do zamęczenia, to wojna A, że często przegrywa się bitwy widać też tutaj: Edytowane 28 Stycznia 2014 przez haja1978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 - to nie pływanie im łódeczką po łbie do zamęczenia, to wojna :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Aż się cieplej robi i czuć ból rąk Kapitalne filmiki i już się tęskni oby do lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Daję tym gościom 30sekund holu w Wiśle takich ryb. Choćby się kuniem zaparli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Widze ze się ciekawy temacik się rozwinął ;-). Edytowane 28 Stycznia 2014 przez pietrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Nie jestem wybitnym sumaiarzem, raczej poniżej przeciętnej ale śmiem twierdzić iż hol suma z brzegu, szczególnie dużego jest nieco trudniejszy niż z łódki, choć daleki jestem również od tego by powiedzieć że hol z łódki to tylko pływanie do zamęczenia.... Niestety pancerność sprzętu niewiele pomaga w trudnych sytuacjach U mnie nie wolno z łódki więc pozostanę przy sprawdzonym 40lb Kenai Force Lamiglasa Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Nie jestem wybitnym sumaiarzem, raczej poniżej przeciętnej ale śmiem twierdzić iż hol suma z brzegu, szczególnie dużego jest nieco trudniejszy niż z łódki, choć daleki jestem również od tego by powiedzieć że hol z łódki to tylko pływanie do zamęczenia.... Niestety pancerność sprzętu niewiele pomaga w trudnych sytuacjach U mnie nie wolno z łódki więc pozostanę przy sprawdzonym 40lb Kenai Force LamiglasaTeż tak sądzę. Miałem szansę się o tym przekonać i to nie raz. Walka z wąsatym ganiając po brzegu jest znacznie trudniejsza a szanse na wygraną drastycznie spadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Też tak sądzę. Miałem szansę się o tym przekonać i to nie raz. Walka z wąsatym ganiając po brzegu jest znacznie trudniejsza a szanse na wygraną drastycznie spadają.Jeszcze jak jest mozliwosc za nim gonic to pol biedy. Gorzej jak po drodze wyrastaja drzewa, konczy sie opaska, przykosa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Wiem, że tematem jest kijek spinningowy, ale jak o wojnie mówimy nie mogę sobie odmówić podlinkowania poniższego filmiku.Filmowa definicja pojęcia "pancerny sprzęt" - gdyby ktoś był zainteresowany, kijek to Jenzi Siluro Baitmaster GlassSwoją drogą koleżka w wodzie ma "cohones" PozdrawiamArek PS. Pan z wędą też na "słabosilnego" w łokciach niewygląda, a i ból w plecach, o którym pisał @rózgaś miał gwarantowany Edytowane 28 Stycznia 2014 przez haja1978 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Arku wojna niezła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi