xeniowy Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Ja nawijam na mokro, wrzucam szpulkę z plecionką do wiaderka z wodą i przytrzymując palcami plecionkę nawijam. Nie zmienia to faktu, że przeważnie nad wodą rzucam zestaw z przynętą 8-10g i odpływam łódką do momentu rozwinięcia całej plecionki, następnie zwijam. Nie zauważyłem też różnicy w używaniu plecionek 4 i 8-mio splotowych, łowię zarówno jednymi jak i drugimi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 (edytowane) Od lat nawijam na sucho pod delikatnym obciążeniem i nigdy nie miałem z tego powodu żadnych kłopotów więc po co kombinować?? 4 i 8 splotów.Zaznaczam że używam tylko grubych linek 30 lb+. Edytowane 11 Lipca 2018 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Ja 4 splotową Techron 0,10 nawinąłem na sucho i zero problemów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Nawijam na sucho , różne ,,średnice " te do UL i na grubo -potem jednak , zawsze przed pierwszym rzutem wypuszczam odpowiednią długość pod delikatnym wabikiem i zwijam szybko -moczę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Nawijac plecionke do końca szpulki, czy 1,5mm przed końcem szpuli bedzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Nawijac plecionke do końca szpulki, czy 1,5mm przed końcem szpuli bedzie ok? Multik czy stała szpula? Jaki model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Oczywiście chodzi o multiplikator. Tatula CT 100 HSL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Raczej 1-1,5 do rantu szpuli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Ja nawijam na full aż prawie spód trze. Jak uzbroimy wędkę to kilka metrów zejdzie ze szpulki i przestanie trzeć. Poza tym zawsze łatwiej ująć niż dodać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Ale łatwiej sobie gnoju narobić przez zaczynającego przygodę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi