Skocz do zawartości

Igrzyska Paryż 2024

chlodnica

Rekomendowane odpowiedzi

Czytam i oczom nie wierzę.

Naprawdę nie widzicie różnicy między dopingiem ( który oficjalnie jest zabroniony, zwalczany i po wykryciu jest dyskwalifikacja) a dymorfizmem płciowym?
To co się dzieje całkowicie wypacza ideę rywalizacji sportowej i jak chcemy być tacy równi i inkluzywni to zrezygnujmy w ogóle z podziału na sport damski i męski, niech startują wszyscy razem bez podziałów.

Ewentualnie podzielić na kobiety, mężczyzn i resztę alfabetu, na prostej zasadzie XX- kobieta, XY - mężczyzna, do trzeciej grupy -  osoby o innym kodzie genetycznym, lub mentalnie nie identyfikujące się ze swoim genotypem. 

• Like 5

Nie cytujesz, ale chyba do mnie odpisałeś, zatem pozwolę sobie odpowiedzieć - otóż ja tu widzę grono, które w każdym wątku w dziale Ogólne ma problem i osiągnęło już zamknięcie wątku „Jerkbait się śmieje”. Czekamy na więcej

Co do rywalizacji sportowej, to zapewniam Cię, że brzydzę się każdą formą cwaniactwa i januszowania, czego najlepszym przykładem była rywalizacja Justyny Kowalczyk z „astmatyczkami” z Norwegii, ale nie zmienia to faktu, że są ludzie z zaburzeniami, jak Caster Semenya i problem w tym, że organizacja odpowiedzialna za organizację zawodów lekkoatletycznych nie potrafi takich jednostek wykluczyć albo poprawnie sklasyfikować. Ale nie jest to problem Francuzów, jako organizatorów igrzysk.

No dobra to zgodnie z obietnicą jedziemy z dotychczasowymi skandalami dotyczącymi igrzysk we Francji:

- Po haniebnym spektaklu rozpoczęcia z kampanii reklamowych wycofały się do tej pory takie firmy jak: C Spire, Toyota, Samsung. Straty idą w miliardy

- Klapa biznesowa i frekwencyjna: Igrzyska w Paryżu: miały przyjechać tłumy, a jest biznesowa klapa - Bankier.pl

- Australijska turystka zgwałcona przez 5 mężczyzn w Paryżu Zgwałceni turyści, okradzeni sportowcy i dziennikarze. Seria napadów przed otwarciem Olimpiady w Paryżu - PCH24.pl

- Seria kradzieży i rozbojów:

- Syf w Sekwanie: Klamka zapadła, organizatorzy igrzysk potwierdzają. Chodzi o prestiżowe zawody - Sport w INTERIA.PL

- Kłopoty z basenem olimpijskim: Kłopoty z basenem olimpijskim w Paryżu. Pływacy mają problem - Sport w INTERIA.PL

- Akomodacja i kartonowe łóżka, często za krótkie dla zawodników i uniemożliwiające regenerację. Tutaj komentarz naszego pływaka: https://x.com/SledziuStream/status/1818346051612352882

- Seria dywersji we Francji - ataki na infrastrukturę kolejową, brak prądu itd. Paryż bez prądu. W mieście zapanowały ciemności - WP Wiadomości

- Kilka skandali związanych z sędziowaniem (np. boks), czy choćby błędnym wynikiem wyświetlanym przy potyczce naszych szpadzistek (Polka walczyła z przekonaniem, że prowadzi jednym punktem, tymczasem był remis).

- Dopuszczenie biologicznych facetów do rywalizacji z kobietami (judo i boks)

Jestem pewien, że nie wymieniłem wszystkiego ale to z nawiązką wystarczy by nazwać te IO blamażem, porażką i wstydem. To jest problem Francuzów.

Edytowane przez coma
  • Like 10

Co do rywalizacji sportowej, to zapewniam Cię, że brzydzę się każdą formą cwaniactwa i januszowania, czego najlepszym przykładem była rywalizacja Justyny Kowalczyk z „astmatyczkami” z Norwegii

No to z Justyną podaleś bardzo zły przykład. W środowisku biegaczy śmieją się, że i swojego pieska szprycowała???? Taki mały, biały co zabierała go na swoje treningi.

Pozniej jak asystowała kadrę dziewczyn to dziewczyny nie miały wyboru u niej????

• Like 2

No to z Justyną podaleś bardzo zły przykład. W środowisku biegaczy śmieją się, że i swojego pieska szprycowała???? Taki mały, biały co zabierała go na swoje treningi.

Pozniej jak asystowała kadrę dziewczyn to dziewczyny nie miały wyboru u niej????

Mogę powiedzieć tylko tyle, że jeśli to prawda, to jest mi bardzo przykro, bo to by potwierdzało porzekadło, że wszyscy biorą, tylko trzeba brać to, co jeszcze nie jest zakazane albo tak, aby nie złapali.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...