meps Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Unijna relacja z Igrzysk Olimpijskich jest naprawdę imponująca. Na pierwszym miejscu znajduje się podmiot „kraje UE”, chociaż są to odrębne państwa.Chiny kontynentalne i Hongkong są rozdzielone, chociaż są regionami tego samego kraju.Dzięki temu przewrotowi Chiny znalazły się na trzecim miejscu, choć byłyby na pierwszym, gdyby tabela została sporządzona w normalny sposób. Wie ktoś może na którym miejscu jest Polska...? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 (edytowane) Szkoda Igi, myślałem, że zdobędzie to złoto. Myślę, że jakikolwiek inny scenariusz jej nie interesował. Widać to w przerwanym wywiadzie po meczu. Należy docenić też to, że Polka ma "właściwe" podejście do olimpijskiej rywalizacji. Zero kalkulowania, liczy się tylko wygrana, nikt nie pamięta przegranych. Część towarzystwa olała igrzyska i rozjechała się na lepiej lub gorzej płatne turnieje. Zawodowy tenisista nie potrzebuje emerytury za medal, premii za medal, państwowej dotacji za uprawianie olimpijskiej dyscypliny. Tu w zasadzie pozostaje sama ambicja i chęć zawalczenia w narodowych barwach. I tego Świątek nie można odmówić. Choć dziś coś nie zagrało i wyglądała na korcie gorzej niż źle. Kolejna bolesna lekcja, która dla nas może i jest przykra, ale nie ma tu porównania z tym co dzieje się teraz w jej głowie. Edytowane 1 Sierpnia 2024 przez Maciej W. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 (edytowane) Unijna relacja z Igrzysk Olimpijskich jest naprawdę imponująca. Na pierwszym miejscu znajduje się podmiot „kraje UE”, chociaż są to odrębne państwa.Chiny kontynentalne i Hongkong są rozdzielone, chociaż są regionami tego samego kraju.Dzięki temu przewrotowi Chiny znalazły się na trzecim miejscu, choć byłyby na pierwszym, gdyby tabela została sporządzona w normalny sposób. Wie ktoś może na którym miejscu jest Polska...?Widocznie masz jakiś „unijny” internet, bo u mnie na telefonie pokazuje normalnie ????https://olympics.com/en/paris-2024/medalsJakby co, mam Orange - polecam ???? A Polska na 33 miejscu. Edytowane 1 Sierpnia 2024 przez psd27 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Dzięki.Akurat jestem w Alpach więc całkiem możliwe 33 miejsce, jest jeszcze czas żeby wskoczyć do pierwszej dwudziestki. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Widocznie masz jakiś „unijny” internet, bo u mnie na telefonie pokazuje normalnie https://olympics.com/en/paris-2024/medalsJakby co, mam Orange - polecam A Polska na 33 miejscu.https://x.com/euronews/status/1817883133137805329 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Tymczasem na olimpijskim ringu króluje równouprawnienie i idee parytetu. Wszystko zgodnie z zasadami rywalizacji sportowej i ludowym porzekadłem "bo zupa była za słona". https://youtu.be/zxGWaOTaocs?si=EBB22v4l407l5gYa 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej@45 Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 niech zrobią osobne igrzyska dla transów .to jest parodia a nie igrzyska 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Naprawdę, bardzo proszę bez inwektyw i obraźliwych zwrotów. Jegomość w czerwonym stroju jest dumnym posiadaczem chromosomów "x" i "y" i ma na to stosowne dokumenty, które są do wglądu w AIBA. Ma w wymienionej organizacji zasądzony zakaz bicia kobiet, ale nie dotyczy on paryskiej imprezy, która jest otwarta na wszelkie formy ekspresji i odchodzenie od utartych schematów kulturowych. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 https://x.com/euronews/status/1817883133137805329 Michał, ja w googlu szukam. „Dziadersem” jestem i jedyny portal „społecznościowy” na którym istnieje, to Jerkbait ???? Ale jak widać, może to i lepiej, bo niewiele mnie omija ???? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Tak szczerze po ludzku szkoda Wloszki. A jak ktoś w reprezentancie Algierii widzi taka sama kobietę, niech się z nią umówi.Jeszcze jakieś bieganie można przeboleć. Ale w boksie to podwójny wymiar. Nieakceptowalny dla mnie. No i tyle z przegladania porannych newsów. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 W sumie to ciekawe, czy sytuacja dojrzeje do zobaczenia, że król jest nagi, Paryż będzie punktem punktem zwrotnym i nastąpią zmiany przed następną olimpiadą, czy jednak będzie tylko więcej krzyku, żeby zagłuszyć głosy sprzeciwu.Fenomenem jest strzelectwo, wyrosły dwie gwiazdy w chyba najmniej widowiskowych dyscyplinach olimpijskich. Przebodźcowanie osiągnęło ten poziom, że furorę robi wyluzowany pięćdziesięciolatek, podobny zupełnie do nikogo, który wygląda jakby akurat koło toru strzeleckiego przechodził przypadkiem i dali mu spróbować, na spółkę z jeszcze bardziej wyluzowaną panią w luźnym dresie z pluszowym słonikiem u pasa? 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 W sumie to ciekawe, czy sytuacja dojrzeje do zobaczenia, że król jest nagi, Paryż będzie punktem punktem zwrotnym i nastąpią zmiany przed następną olimpiadą, Myślę że pomogłoby gdyby pozostałe zawodniczki - te bez męskich chromosomów - po prostu na znak protestu wycofały się z rywalizacji. Takiego skandalu nie dałoby się "przykryć". Podejmując rywalizację niestety w pewien sposób legitymizują to co się dzieje. Jak jeszcze w końcu jakaś baba go zleje to ... 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 .Jeszcze jakieś bieganie można przeboleć. Ale w boksie to podwójny wymiar. Nieakceptowalny dla mnie. To relatywizowanie już jest krokiem do akceptacji tego całego syfu. Albo jesteśmy na tak albo na nie. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 (edytowane) Myślę że pomogłoby gdyby pozostałe zawodniczki - te bez męskich chromosomów - po prostu na znak protestu wycofały się z rywalizacji. Takiego skandalu nie dałoby się "przykryć". Podejmując rywalizację niestety w pewien sposób legitymizują to co się dzieje. Jak jeszcze w końcu jakaś baba go zleje to ... Szanowny Panie, to nie takie proste jak się wydaje. Występ na igrzyskach jednej bokserki to lata przygotowań, sztab trenerski, działacze, związek sportowy, dotacje z ministerstwa. To wreszcie rozliczanie każdego z osobna z jego kilkuletniej pracy. I co? Finalnie zawodniczka wycofuje się na znak protestu? Nikt sobie na to nie pozwoli. Jest jeszcze fakt karania takich "występków" przez organizatorów. Bierzesz udział i podpisujesz się pod regulaminem, jakikolwiek by on nie był. W tym wypadku, ponieważ losowanie drabinki było takie, a nie inne, wyjdzie pani na ring i zbierze wpierdol od faceta. A Pierre de Coubertin przewróci się w grobie. Edytowane 2 Sierpnia 2024 przez Maciej W. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Szanowny Panie, to nie takie proste jak się wydaje. Występ na igrzyskach jednej bokserki to lata przygotowań, sztab trenerski, działacze, związek sportowy, dotacje z ministerstwa. To wreszcie rozliczanie każdego z osobna z jego kilkuletniej pracy. I co? Finalnie zawodniczka wycofuje się na znak protestu? Nikt sobie na to nie pozwoli. Jest jeszcze fakt karania takich "występków" przez organizatorów. Bierzesz udział i podpisujesz się pod regulaminem, jakikolwiek by on nie był. W tym wypadku, ponieważ losowanie drabinki było takie, a nie inne, wyjdzie pani na ring i zbierze wpierdol od faceta. A Pierre de Coubertin przewróci się w grobie.Jak dla mnie, w przypadku "damskiego boksera" to taka rywalizacja powinna być solidarnie zbojkotowana przez sztab trenerski, działaczy i związek sportowy. Tylko lat przygotowań szkoda... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Naprawdę nie potraficie nic innego i nic inaczej? Kolejny raz, kolejny wątek, te same osoby, ten sam język i zacietrzewienie 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi