tomasxt Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Zobaczcie co znalazłem przeglądając ogłoszenia na portalu tablica.pl. Jak dla mnie to już przegięcie. I jeszcze ten opis... http://tablica.pl/oferta/wedka-elektryczna-ID1DIlj.html#19bf9a1e;r:;s: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 (edytowane) No ale co? "Urządzenie było zakupione na użytek własny stawu hodowlanego" Edytowane 29 Listopada 2012 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Ja bym kupił gilotynę ... jak znajdziesz to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 ta gilotyna to do czego?? do obcinania głów rybom?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 @TAJMIEN, bez napinki ... ja czasem za dużo czasu spędzam w urzędach. Ludzie mnie irytują , ryby uspokajają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Dopalacze też były do kolekcjonowania to i prąd może być do stawu hodowlanego .RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Wszystko jest dla ludzi , trzeba tylko umieć - potrafić - z tego korzystać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Też prawda. Ale to kłusownicze narzędzie to jednak przegięcie. RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 @robert.bednarczyk ja to już widziałem kilka razy. Dotyczy także siatek , wnyków i innych sprzedawanych rzeczy. Wystarczy zadzwonić na Policje sami muszą taką sprzedaż skontrolować. W przypadku tego pradowego usrojstwa sam sprzedajacy podaje dupochron. Takie jest życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Negatywny wymiar wolności. Oczywiście, że "staw hodowlany" to dupochron. Nie miałem pojęcia, że takie gówno można na legalu kupić. RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Za samo posiadanie tego, nikt nikogo nie skarze. Fakt, faktem, że sprzedaż czegoś takiego powinna być rejestrowana, ale to się w Polsce nie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Rejestruje to się w Polsce żółwie stepowe :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Kiedyś już rzucałem linka do takiej wędki elektrycznej.To, że struna do gitary może posłużyć jako wnyk nie oznacza, że do jej zakupu powinniśmy starać się o pozwolenie w KWP. Pamiętacie taki kawał?Policjant aresztuje bacę za robienie bimbru.- Ale ja nie robiłem bimbru!- Ale aparaturę macie.- To aresztujcie mnie też za gwałt.- A zgwałciliście kogoś?- Nie, ale aparaturę też mam. Stawowo hodowlanych w całej Polsce jest wiele, właściciele też pewnie mają swoje potrzeby. Co innego kiedy ktoś kupuje taki sprzęt na użytek własny.. i to jest to o czym piszecie i myślicie. Nie bądźmy bardziej święci od Papieża. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Jest kwestia natężenia i napięcia jakie dana "wędka elektryczna" wytwarza.Nawet PZW daniej(nie wiem jak teraz)miał takie agregaty do kontrolnego odłowu.Pamiętam jak na Wisłoku takim agregatem były robione kontrolne odłowy w celu sprawdzenia pogłowia ryb.Był to prąd bezpieczny, który nie czynił szkody rybom, powodował tylko krótkie uśpienie.Po pewnym czasie wracały do normalnego życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 A do smarowania chleba masłem czego używasz- łyżeczki czy noża? Jeśli tego drugiego to powinni całą Polskę- łącznie z Tobą i mną- wsadzić za kraty za posiadanie broni białej. Wszystko jest dla ludzi. Pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Wszystko jest dla ludzi. Dla mądrych ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Jack Daniels i Pleciona mają rację.Przesadą byłoby zakazywanie sprzedaży przedmiotów,które mogą być wykorzystane podczas wykroczenia lub przestępstwa.To byłaby istna paranoja.Jedynie przy zakupie takiego przedmiotu należy pamiętać,że w teorii narzędzia i urządzenia połowowe może posiadać tylko uprawniony do rybactwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 o tym natężeniu bezpiecznym to można dyskutować do bulu.bezpieczne dla ryby danej wielkości a narybek kaput. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Jack Daniels i Pleciona mają rację.Przesadą byłoby zakazywanie sprzedaży przedmiotów,które mogą być wykorzystane podczas wykroczenia lub przestępstwa.To byłaby istna paranoja.Jedynie przy zakupie takiego przedmiotu należy pamiętać,że w teorii narzędzia i urządzenia połowowe może posiadać tylko uprawniony do rybactwa... I dlatego zakup takich urządzeń powinien podlegać restrykcjom takim samym jak zakup broni palnej.Odsprzedaż również za okazaniem stosownych dokumentów. Ktoś, komu takie urządzenie służy do pracy powinien to udokumentować i cała ta dyskusja niemiałaby wówczas miejsca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 o tym natężeniu bezpiecznym to można dyskutować do bulu.bezpieczne dla ryby danej wielkości a narybek kaput.Mylisz się. W najwiekszym uproszczeniu, skuteczność działania prądu elektrycznego na ryby jest proporcjonalna do kwadratu jej długości. Siła ryby (podobnie jak masa) rosnie proporcjonalnie do trzeciej potęgi długości. Mówimy oczywiście o prądzie o stałych biegunach.Tyle, jeżeli coś z tego zrozumiałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Widziałem to urządzonko na filmiku w necie jak kolesie trzebili małą rzeczkę ,masakra.Pstrągi same do podbieraka wpadały.Normalnie złapać gościa, podpiąć za jaja i na cały full aż skali braknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Właśnie wpisałem w youtube frazę "wędka elektryczna" . Masakra, sądząc po ilości materiałów to już wiem dlaczego u mnie ryb nie ma. Połowa kłusoli po obejrzeniu filmów promocyjnych marzy o zakupie tego cudownego urządzonka a druga połowa już pewnie zakupiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Ale koła nie odkryliście, przecież na ALLEGRO cały czas sprzedają takie rzeczy ( wędka elektryczna, sieć , siatka, itd ) i to w dziale wędkarstwo gdyby ktoś nie wiedział :( . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Szarpak kolekcjonerski .............. http://allegro.pl/szarpaki-kolekcjonerskie-i2833712334.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Tiaaa, szarpaki jak dopalacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi