Skocz do zawartości
  • 0

KONKURS szuakmy imienia dla glidera

siudak

Pytanie

Ogłaszam kolejną odsłonę konkursu na imię dla jerka.

Typ: glider

Długosć: 12cm

Waga: ok. 35gramów

Tonacy i pływający.

Model tonący, opada dość szybko ok. 1m/3sek jednocześnie kolebiąc się na boki, należy do przynęt które nie trzeba mocno szarpać, odjeżdża na boki już podczas zwykłego jednostajnego zwijania żyłki.

jego pracę można obejrzeć na tym krótkim filmie: http://jerkbait.pl/users/siudak/jerk.avi

Zgłaszanie propozycji trwa do czwartku 10 listopada, umieszczamy je pod tym postem.

Zwycięzca otrzyma 3szt tego jerka, które pomaluję wedle jego życzenia.

Dla 5 najlepszych nazw które odpadną w finale przewiduję po jednej sztuce tej przynęty.

Życzę miłej zabawy.

siudak

post-25-1348913159,3805_thumb.jpg

post-25-1348913159,4103_thumb.jpg

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wzorem marka_k84, 3 propozycje - myślę, że to dobry pomysł z tym ograniczeniem się:

1. Siudak's Totter (pol. Chwiacz);

2. Sway-N-Glider (pol. kołyszący się Glider);

3. Siudak's Spy (spy to również wypatrywać, a myszkowanie tego glidera kojarzy mi się właśnie z rozglądaniem się).

• 0

No dobra, magazynek pełny, cel-pal

SHARP

SHARP NOSE JERK

SLOW

SHADOW

GHOST

JERK SHAD / SHAD JERK

SHADDY

SLIM FAST :D

SPICY

FREAK

STINGER

SUBMARINE

THUNDER JERK

CRUISER

INTRUDER

KITE

PATHFINDER

PRECIOUSS

aaaa, amunicja sie konczy, ostatnie trzy kule będą swojskie

NOSAL

NOCHAL

DZIUBEK

game over

pozdrawiam :D

• 0

nie lepiej czasami by było gdyby uczestnik konkursu dawał tylko 3 :D przez siebie wybrane nazwy :D dla jerka :wacko: :( to by było najbardziej fair play :( :D

Oczywiście, że tak by było fair, ale Friko działa z pozycji monopolisty B) :unsure: , więc ma inne postrzeganie fair :mellow: :mellow: :mellow: ...

Ważna nie ilość, ale jakość :D .

• 0

Dobre, dobre @Marcinez :mellow: :mellow: :mellow: :mellow:

patrz jak to praca czlowieka wykoślawia :lol:

@TaZZ

tak w kwestii formalnej - zasad konkursu organizator nie ustalil w tym wzgledzie, a ja ostrzegalem co zamierzam zrobic :mellow: :mellow: :lol:

Zawsze mozesz sie odegrac i tez puscic serie pomyslow - @Tomek na pewno sie nie zmartwi

pozdrawiam

• 0

No to ja się odgrywam <_< :angry: <_< i odpowiadam serią:

FREERUNNER - hmmm, to run ciężko przetłumaczyć w tym kontekście -> dosł.: wolny / swobodny pomykacz :D ;

FREERIDER - j.w.;

BLADER - blade to jednocześnie liść, ale też ostrze noża - nazwa odzwierciedla kształt, ale i charakter przynęty (przecina wodę);

WILLOW - czyli wierzba (skojarzyło mi się z kształtem liścia przynęty, ale też z polskimi wierzbami płaczącymi u Chopina :unsure: (takie patriotyczne zadęcie ;) );

X-PLORER - odkrywca;

G-RIDER - G od Glider, Rider to pomykacz;

ARCHMAKER - w wolnym tłumaczeniu robiący łuki - od sposobu poruszania się w wodzie;

BENDER - zginacz / gnący się (j.w.)

BOWMAKER - bow to kłaniać się, zginać się - podobny źródłosłów jak w Archmaker;

ARCHER - j.w.;

WHEELER - tu poszedłem jeszcze dalej i założyłem, że przynęta będzie wycinać wręcz kółka w wodzie :D (wheel = koło);

FISHSEEKER - poszukiwacz ryb - ruch lewo / prawo skojarzył mi się z wypatrywaniem ryb właśnie;

SLIMMER - slim to szczupły - tak więc z jednej strony nazwa oddaje kształt przynęty, ale również to gra słów (jako że szczupły to przecież slangowe określenie szczupaka, czyli, jak się domyślam, głównego przeznaczenia przynęty)

POINTER - point to wskazywać, ale też gatunek psa myśliwskiego.