obcy91 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 (edytowane) Witam, w planuje zakup na przyszly sezon spodniobutow.Znalazlem oferte Lemigo. Czy ktos z Was uzytkuje takowe spodniobuty,wodery, jakie sa wasze opinie?Szukac czegos innego?Dolozyc kilkadziesiat zlotych wiecej a byc zadowolonym?Bylbym najbardziej zadowolony ze spiochow, ale to nie na moja kieszen.Chodzi mi o to by nie wygladac jak przyslowiowy worek ziemniakow w spodniobutach, te maja jakis pasek, wiec moze zniweluja ten efekt? Uzywam woderow firmy Premium,po 3sezonach!!! uwadzilem gdzies o korzen i powstalo rozciecie, oczywiscie zakleilem i dalej mi sluza, lecz spodniobuty tej firmy sprawiaja wrazenie "worka". Edytowane 30 Listopada 2012 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Witaj.Ja miałem już kilka takich lemigo i nie wytrzymują za długo.Po jakimś czasie zaczynają same z siebie przeciekać i strasznie się człowiek w nich poci jak się dużo chodzi i jest trochą ciepło.Może poszukaj czegoś innego.A i faktycznie są wielkie jak worek na ziemniaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Cos czuje ze to nie bedzie latwy wybor. aby dostac cos w dobrej cenie i w dobrej jakosci. Ale poczekamy,moze ktos napisze cos jeszcze na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Mam wodery cormorana chyba od 2007 roku.Sa jak nowe, przedzieralem sie w nich przez wszystko co rosnie nad wisla.Ostatnia zime lezaly na podworku,poprostu zapomnielem o nich.O ile torba posypala sie jak papier to wodery sa w super stanie.Schna w super szybkim tempie, lekkie.Natomist jesli nie bedwiesz brodzil do pasa to lepsze wodery bo jak sie cieplo robi to masz kisiel w majtach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Wlasnie chodzi mi spodniobuty, mozliwosc brodzenia do pasa. Czy Cormoran ma w swojej ofercie spodniobuty, moglbys ewentualnie podeslac link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 (edytowane) http://allegro.pl/co...2781175260.htmlposzukaj jeszzce w sklepach internetowych a najlepiej wygogluj spodniobuty cormoran i szukaj Pzdr Edytowane 30 Listopada 2012 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Chodzilo mi bardziej o przyklad spodniobutow modelu Twoich woderow. (tzw. przedluzenie woderow) wiesz zeby nie trafic na inny model ktory okaze sie bublem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Teraz to tak do konca nie wiesz co kupujesz,jesli cchesz kupic najtaniej.Kupisz tani kolowrotek co pieknie wyglada i bedziesz czul przekladnie i bicie,kupisz tania kamizelke to zamki szlag trafi i bedzie sie prula,kupisz tani ponton to bedziesz dopompowywal na srodku zbiornika,kupisz tanie spodniobuty to sie beda rwaly i przecieraly.Sam nie wiem, ktos madry powiedzial nie stac mnie na to zeby tanio kupowac i chyba mial racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 To jesli mam wybierac pomiedzy tanioscia - szajsowoscia, a wyzsza cena - lepsza jakoscia wybiore to drugie. Powiedzmy 250zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Ja akurat na wytrzymalosc moich lemigo nie narzekam 4sezony ciezkiej orki, krzaki, chaszcze i zero przetarc i nieszczelnosci. Z wad to oddychalnosc marna i sa dosyc ciezkie no a kroj faktycznie bardzo luzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Ale piszesz o tym przykladzie ze zdjecia ktore zamiescilem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Ja mam od 4 lat JAXONY AB-WPB spodniobuty oddychajace przeszły bardzo wiele trzciny,krzaki nawet przez zagajniki sie przedzierałem jezyny tez zaliczone pełen surwiwal jedynie zmienił sie kolor kalosza z ciemnej na jasna zielen polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Ja akurat na wytrzymalosc moich lemigo nie narzekam 4sezony ciezkiej orki, krzaki, chaszcze i zero przetarc i nieszczelnosci. Z wad to oddychalnosc marna i sa dosyc ciezkie no a kroj faktycznie bardzo luzny Ja też, kończę w nich 3 sezon, bez żadnej taryfy ulgowej. Wyglądają jak te:http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/lemigo-spodniobuty-997-g10-a88-p134-k691.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Moim zdaniem bardzo dużo zalezy od tego, gdzie będziesz w tych spodniobutach chodził Kiedyś (chyba) na tym forum znalazłem wpis, ze "nie warto wydawać kasy, bo niezależnie od tego, ile sie wyda, i tak co roku trzeba kupić nowe spodniobuty" No i coś w tym jest - tzn, jeśli będziesz dużo chodził po chaszczach, trzcinowiskach, dzikich różach itp, to moim zdaniem żadne spodniobuty nie wytrzymają za długo. Jeśli większość łowienia jest z wody, to lemiego są fajne. Jak dla mnie wcale nie były ciężkie. Co do "wyglądania" lub "niewyglądania" to sie nie wypowiadam, bo mało mnie interesuje, jak wyglądam na rybach Moje lemiego wytrzymały dwa i pół sezonu - gdy zaczałem chodzić po trzycinowiskach dosyć szybko pojawiły się przetarcia i dziury, aż przestało się opłacać ich klejenie... Aktualnie używam spodniobuty firmy pat-ma. W mojej ocenie są mocniejsze od lemiego, ale też cięższe. Zaletą jest natomiast to, że można w internecie znaleźć numer do producenta i przy odrobinie szczęscia zamówić u niego spodniobuty na zamówienie, np kilka centymetrów wyższe, niż standardowe albo węższe w pasie albo z niestandardowym numerem buta. Tych używam 1,5 sezonu. Starcia z trzcinami nie przetrzymały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Ja mam model 997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Ja bym Ci jednak polecał jakieś śpiochy oddychające. Gwarantuję, że jak raz spróbujesz i nie będziesz chciał innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 No tak ale spiochow za 300pln. nie dostane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Kupie te spodniobuty co podalem zdjecie, a noz wytrzymaja kilka sezonow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Za 300 nie, ale niewiele więcej. Śpiochy Taimienia zaczynają się od czterystuparu złotych, można znaleźć inne w podobnych cenach, czy ciut taniej. Buty w wariancie ekonomicznym to nieźle spawdzają się wyższe sportowe za 50 zł z jakiegoś marketu w rozmiarze z poprawką na skarpetę neoprenową. Jeśli ktoś może Ci przywieźć ze stanów to i w 300 zł się zmieścisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Witam, przymierzam się do kupna pierwszych spodniobutów. Mam kalosze i wodery Lemigo, sa ok. Ostatnie posty są tutaj sprzed 8 lat, czy coś się zmieniło jeśli chodzi o nowe modele? Będę łowił na jeziorach dość płytkich, potrzebne są do tego żeby wyjść za pas trzcin jakieś 3-4m i rzucać wzdłuż pasa a nie jak do tej pory tylko w kierunku środka jeziora. :/Czy na 1-2 sezony, łowię praktycznie tylko w weekendy, dadzą rade Lemigo 997 czy może z firmy Pros lub z Decathlonu?Szukam takich do około 150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Lemigo są krótkie pi wewnętrznej stronie nogawki i ciężko przejść przez przeszkodę. Prosy są lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi