mam pytanie przy okazji opowieści kuzyna. Mianowicie niedawno był nad jeziorem gdzie wszedł sobie na pomost, który nie graniczy z żadną zabudowaną działką. Brak opisu :teren prywatny zakaz wejścia itp - jedynie, że teren jest monitorowany. Po pewnym czasie łowienia podeszła do niego miła pani i kazała mu "spadać" przy okazji sugerując ,że zaraz może przyjść do niego kilku panów (kuzyn ma 16 lat..). I teraz przechodząc do meritum. Wiem, że są prywatne pomosty na których można wprowadzać swoje zakazy. Pytanie czy ta kobita powinna mu pokazać jakieś kwity, że kłądka jest jej własnością? No bo inaczej to o każdym pomoście można mówić ,że to mój i proszę "wyjść". Dzięki za wyjaśnienia.
Pytanie
ObywatelX
Witam,
mam pytanie przy okazji opowieści kuzyna. Mianowicie niedawno był nad jeziorem gdzie wszedł sobie na pomost, który nie graniczy z żadną zabudowaną działką. Brak opisu :teren prywatny zakaz wejścia itp - jedynie, że teren jest monitorowany. Po pewnym czasie łowienia podeszła do niego miła pani i kazała mu "spadać" przy okazji sugerując ,że zaraz może przyjść do niego kilku panów (kuzyn ma 16 lat..). I teraz przechodząc do meritum. Wiem, że są prywatne pomosty na których można wprowadzać swoje zakazy. Pytanie czy ta kobita powinna mu pokazać jakieś kwity, że kłądka jest jej własnością? No bo inaczej to o każdym pomoście można mówić ,że to mój i proszę "wyjść". Dzięki za wyjaśnienia.
Top użytkownicy dla tego pytania
14
14
8
8
Popularne dni
15 Kwi
11
21 Sie
10
16 Kwi
9
17 Sie
7
Top użytkownicy dla tego pytania
bartsiedlce 14 odpowiedzi
ask 14 odpowiedzi
Qh_ 8 odpowiedzi
krzysiekniepieklo 8 odpowiedzi
Popularne dni
15 Kwi 2025
11 odpowiedzi
21 Sie 2024
10 odpowiedzi
16 Kwi 2025
9 odpowiedzi
17 Sie 2024
7 odpowiedzi
Popularne posty
hi tower
Nie masz racji. Wędkarz może na twojej działce, w pasie przyległym do wody rozstawiać się z "całym majdanem" i łowić ryby: Ustawa prawo wodne (...) Art. 233. [Obowiązek umożliwienia dostępu do wody
hi tower
To nie jest kwestia "mylenia się" tylko czytania przepisów obowiązującego w naszym kraju. Jest w Ustawie prawo wodne zdefiniowane pojęcie powszechnego korzystania z wód i nie ma tam nic o tym by ogran
venom_666
Pozwoliłem sobie pogrubić... Art. 11. 1. Właściciel gruntu obowiązany jest umożliwić dostęp do wody, pozostawić przejście lub przejazd dla swobodnego ruchu wzdłuż wód, pozwolić na wykonywanie rybac
87 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi