Skocz do zawartości

Parsęta

burzum666

Rekomendowane odpowiedzi

Andrzej, 

wierz mi, że to nie jest takie proste... temat MEW w Rościnie przysporzył mi już nieco siwych włosów na głowie i co gorsze zasiał w sercu zwątpienie. Tylu ludzi wykonuje tyle pracy, którą następnie mieli turbina. 

Na szczęście nie tnie wszystkiego, ale trudno ocenić procent smoltów, którym uda się spłynąć. 

• 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...

Wracając do powyższego posta.

W jakim celu moderator przypina wątek do staroci z przed 13 lat ???  Jaki jest sens czytania starych postów, a dopiero na końcu przeczytania (o ile ktoś dobrnie) o aktualnej sytuacji ???

I jeszcze w uzupełnieniu, w takiej sytuacji nie widzę powodu aby pisać o tym co dzieje się aktualnie na Parsęcie. Koledzy piszący o aktualnościach na innych wodach pewnie też się zastanowią.

Edytowane przez Janusz Wałaszewski
  • Like 1

Trochę nie rozumiem....

Przepraszam ale jaki jest sens tworzenia kolejnego tematu dotyczącego tej samej wody przy każdej nadarzającej się okazji? Dużo łatwiej utrzymać porządek i odszukać interesujące nas wiadomości o interesującej nas wodzie jeśli będzie jeden wątek.

Jak ktoś ma ochotę przeczytać aktualna sytuacje to czyta ostatnie wpisy ale jak ktoś chce to może  prześledzić sobie jak zmienia się dana woda pod wpływem upływu czasu. 

• Like 4

Wracając do powyższego posta.

W jakim celu moderator przypina wątek do staroci z przed 13 lat ??? Jaki jest sens czytania starych postów, a dopiero na końcu przeczytania (o ile ktoś dobrnie) o aktualnej sytuacji ???

I jeszcze w uzupełnieniu, w takiej sytuacji nie widzę powodu aby pisać o tym co dzieje się aktualnie na Parsęcie. Koledzy piszący o aktualnościach na innych wodach pewnie też się zastanowią.

Janusz, nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.

Czy rzeka o której napisałeś jest inną rzeką niż ta o której był stary watęk, czy to nowa woda, według mnie nie bo nie słyszałem o powstaniu nowej rzeki Parsęta.

Mamy w regulaminie forum zapis żeby nie dublować wątków jeżeli już istnieją, a nowe wpisy dokonywać w istniejących tematach.

Myślę że na tym skończymy ten offtop.

• Like 4

cyt.I jeszcze w uzupełnieniu, w takiej sytuacji nie widzę powodu aby pisać o tym co dzieje się aktualnie na Parsęcie. Koledzy piszący o aktualnościach na innych wodach pewnie też się zastanowią.

Januszek pisać to  trzeba ,gdyż tacy jak ja , śledzą wszystkie info z nad tej rzeki. Jeżeli ktoś szuka informacji ,to czy będzie ona na pierwszej , czy ostatniej stronie  na pewno znajdzie. Pozdrawiam Cię i  może w końcu się spotkamy nad wodą.

Edytowane przez Rajfel
  • Like 2

cyt.I jeszcze w uzupełnieniu, w takiej sytuacji nie widzę powodu aby pisać o tym co dzieje się aktualnie na Parsęcie. Koledzy piszący o aktualnościach na innych wodach pewnie też się zastanowią.

Januszek pisać to trzeba ,gdyż tacy jak ja , śledzą wszystkie info z nad tej rzeki. Jeżeli ktoś szuka informacji ,to czy będzie ona na pierwszej , czy ostatniej stronie na pewno znajdzie. Pozdrawiam Cię i może w końcu się spotkamy nad wodą.

Andrzej, Ty nie musisz nic śledzić , Ty masz zawsze info z pierwszej ręki co się dzieje nas rzeką ????

• Like 3

• 4 tygodnie później...

Witam serdecznie.Czy ktoś wie w jakim stopniu zarybiana jest parsęta?W jakim stopniu jest prowadzony odłów ryb szlachetnych?(odłów kontrolowany).Chodzi mi szczególnie gatunki ryb.W jakim celu? I w jaich okolicznościach.

Wejdz na stronę Dorzecza - jest transparentna jak mało która, znajdziesz wszelkie info...

A krótko - użytkownik odławia żeby uzyskać materiał do sztucznego tarła, odławia bo musi zarybić zgodnie z umową 

tarło przeżyciowe, tyle :)

• 2 lata później...

Wisła ,Waeta Parsęta .....i co dalej

Zaden ,,chemik'' za to , nie odpowiedział . Rolnik tyle chemi chyba ,nie sypie , a  przedsiębiorca już tak. 

Powini mieć zabrane dotacje przynajmniej 50% może by to poskutkowało.

Za zniszczenie i dewastację kary ,,może"' i są ,  w sądzie  ciągną się latami .Nikt tego nie pamięta

Tacy cwaniacy noszą takie napiwki w tylnej kieszeni 

Odtworzenie populacji rzeki no pięć lat  , to przez pięć lat połowa dotacji albo całkowicie. 

Ponadto pseudo kajakarze pampersy, krawaty , opakowania po fajach , alkocholu....Przed wypłynięciem ulotka regulamin i KARY 

Pływa pijane towarzysto z rodzinami wiadomo co zostawią nad brzegami. 

Zacząłem przygodę nad rzekami jeszcze w latach siedemdziesiątych widzę tą degradację a szkoda