AdasCzeski Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 (edytowane) Woda płynie...niska i spokojna. MEW w Rościnie smolty tnie... Tnie teraz... właśnie kiedy to czytacie... kilkadziesiąt każdego dnia... Edytowane 30 Kwietnia 2019 przez AdasCzeski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Temat szatkowania smoltów już podobno miał być rozwiązany w ubiegłym roku ,chyba że się mylę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Nie mylisz się - miał być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Biedaki nie mogą nic zrobić bo im się oczka w siatach zapychają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Z jednej strony Związek Miast i Gmin intensywnie zarybia dorzecze ( nawet miętusem ) a z drugiej nie może uporać się z tak prozaicznym tematem jak,wyegzekwowanie warunków z pozwolenia wodno prawnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Andrzej, wierz mi, że to nie jest takie proste... temat MEW w Rościnie przysporzył mi już nieco siwych włosów na głowie i co gorsze zasiał w sercu zwątpienie. Tylu ludzi wykonuje tyle pracy, którą następnie mieli turbina. Na szczęście nie tnie wszystkiego, ale trudno ocenić procent smoltów, którym uda się spłynąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hydra Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Pytanko Panowie jaka woda bo wybieram się przy okazji urlopu. Pozdrawiam. Wysłane z mojego BAH2-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 niska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortez Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Dolny odcinek do ujęcia wody lekko się podnosi,Karlino i wyżej stan wody bardzo niski..Biegałem ostatnie dwa dni po rzece góra i dół więc info z pierwszej ręki. Pojedyncze ryby już się trafiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Na Święcie Troci i Łososia złowiono pięć ryb, na około 70 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hydra Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Dzięki za info. Przynajmniej wiem że trzeba podejść do tematu na lekko. Wysłane z mojego BAH2-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Nie znalazłem takiego wątku w wieściach znad wody. Zatem; woda wysoka, od tygodnia zdrowo pi/ znaczy wieje, jak to się skończy będzie srebrno w rzece. http://instytutmeteo.pl/aktualne-stany-rzek-w-polsce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 (edytowane) Wracając do powyższego posta.W jakim celu moderator przypina wątek do staroci z przed 13 lat ??? Jaki jest sens czytania starych postów, a dopiero na końcu przeczytania (o ile ktoś dobrnie) o aktualnej sytuacji ???I jeszcze w uzupełnieniu, w takiej sytuacji nie widzę powodu aby pisać o tym co dzieje się aktualnie na Parsęcie. Koledzy piszący o aktualnościach na innych wodach pewnie też się zastanowią. Edytowane 13 Lutego 2020 przez Janusz Wałaszewski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Trochę nie rozumiem....Przepraszam ale jaki jest sens tworzenia kolejnego tematu dotyczącego tej samej wody przy każdej nadarzającej się okazji? Dużo łatwiej utrzymać porządek i odszukać interesujące nas wiadomości o interesującej nas wodzie jeśli będzie jeden wątek.Jak ktoś ma ochotę przeczytać aktualna sytuacje to czyta ostatnie wpisy ale jak ktoś chce to może prześledzić sobie jak zmienia się dana woda pod wpływem upływu czasu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Wracając do powyższego posta.W jakim celu moderator przypina wątek do staroci z przed 13 lat ??? Jaki jest sens czytania starych postów, a dopiero na końcu przeczytania (o ile ktoś dobrnie) o aktualnej sytuacji ???I jeszcze w uzupełnieniu, w takiej sytuacji nie widzę powodu aby pisać o tym co dzieje się aktualnie na Parsęcie. Koledzy piszący o aktualnościach na innych wodach pewnie też się zastanowią.Janusz, nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Czy rzeka o której napisałeś jest inną rzeką niż ta o której był stary watęk, czy to nowa woda, według mnie nie bo nie słyszałem o powstaniu nowej rzeki Parsęta. Mamy w regulaminie forum zapis żeby nie dublować wątków jeżeli już istnieją, a nowe wpisy dokonywać w istniejących tematach.Myślę że na tym skończymy ten offtop. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 (edytowane) cyt.I jeszcze w uzupełnieniu, w takiej sytuacji nie widzę powodu aby pisać o tym co dzieje się aktualnie na Parsęcie. Koledzy piszący o aktualnościach na innych wodach pewnie też się zastanowią. Januszek pisać to trzeba ,gdyż tacy jak ja , śledzą wszystkie info z nad tej rzeki. Jeżeli ktoś szuka informacji ,to czy będzie ona na pierwszej , czy ostatniej stronie na pewno znajdzie. Pozdrawiam Cię i może w końcu się spotkamy nad wodą. Edytowane 13 Lutego 2020 przez Rajfel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortez Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 cyt.I jeszcze w uzupełnieniu, w takiej sytuacji nie widzę powodu aby pisać o tym co dzieje się aktualnie na Parsęcie. Koledzy piszący o aktualnościach na innych wodach pewnie też się zastanowią. Januszek pisać to trzeba ,gdyż tacy jak ja , śledzą wszystkie info z nad tej rzeki. Jeżeli ktoś szuka informacji ,to czy będzie ona na pierwszej , czy ostatniej stronie na pewno znajdzie. Pozdrawiam Cię i może w końcu się spotkamy nad wodą.Andrzej, Ty nie musisz nic śledzić , Ty masz zawsze info z pierwszej ręki co się dzieje nas rzeką ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marios03 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Witam serdecznie.Czy ktoś wie w jakim stopniu zarybiana jest parsęta?W jakim stopniu jest prowadzony odłów ryb szlachetnych?(odłów kontrolowany).Chodzi mi szczególnie gatunki ryb.W jakim celu? I w jaich okolicznościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Witam serdecznie.Czy ktoś wie w jakim stopniu zarybiana jest parsęta?W jakim stopniu jest prowadzony odłów ryb szlachetnych?(odłów kontrolowany).Chodzi mi szczególnie gatunki ryb.W jakim celu? I w jaich okolicznościach. Wejdz na stronę Dorzecza - jest transparentna jak mało która, znajdziesz wszelkie info...A krótko - użytkownik odławia żeby uzyskać materiał do sztucznego tarła, odławia bo musi zarybić zgodnie z umową tarło przeżyciowe, tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 https://prk24.pl/60747936/katastrofa-ekologiczna-na-rzece-parseta-w-zachodniopomorskiem :( Rano napisał do mnie kolega...już jest w mediach. O tej 70 to niestety prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 W zeszłym roku nikogo nie złapano i nie ukarano to i w tym pewnie też się nic nie zmieni ... Szkoda tych naszych pięknych rzek i strumyków ... Prawie nic ich nie chroni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike_69 Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Link nie działa co w nim było ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Link nie działa co w nim było ?Potężne zatrucie rzeki. I o tym, że rok temu było to samo i nikt nie został pociągnięty do odpowiedzialności i ukarany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Może ten: https://gs24.pl/zatrucie-rzeki-parsety-w-powiecie-szczecineckim-setki-snietych-ryb-takze-tych-pod-szczegolna-ochrona-zdjecia/ar/c1-16433663 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrys Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Wisła ,Waeta Parsęta .....i co dalej Zaden ,,chemik'' za to , nie odpowiedział . Rolnik tyle chemi chyba ,nie sypie , a przedsiębiorca już tak. Powini mieć zabrane dotacje przynajmniej 50% może by to poskutkowało.Za zniszczenie i dewastację kary ,,może"' i są , w sądzie ciągną się latami .Nikt tego nie pamiętaTacy cwaniacy noszą takie napiwki w tylnej kieszeni Odtworzenie populacji rzeki no pięć lat , to przez pięć lat połowa dotacji albo całkowicie. Ponadto pseudo kajakarze pampersy, krawaty , opakowania po fajach , alkocholu....Przed wypłynięciem ulotka regulamin i KARY Pływa pijane towarzysto z rodzinami wiadomo co zostawią nad brzegami. Zacząłem przygodę nad rzekami jeszcze w latach siedemdziesiątych widzę tą degradację a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi