Skocz do zawartości

Parsęta

burzum666

Rekomendowane odpowiedzi

Będąc na wczasach w Grzybowie i korzystając z okazji, że byłem niedaleko Parsęty, wybrałem się trzy razy nad rzekę w okolice Karlina.

Łowiłem w dniach 10-11.07 oraz 15.07 w godzinach 5.00-9.00, niestety bez kontaktu. Nie widziałem ani jednego spławu, nie spotkałem też nikogo.

Piękno dzikiej przyrody zachwyca i pewnie za rok znowu wrócę tam :-)

post-46889-0-17439200-1658913283_thumb.jpg

post-46889-0-20690100-1658913291_thumb.jpg

post-46889-0-59512100-1658913298_thumb.jpg

• Like 7

O fajnie ale na spotkanie z trocią musisz wydłużyć czas .

Od piątej do dziewiątej  to raczej można sznurówki zawiązać . 

Zyczę wytrwałości próbuj dalej.

Miejsce dobre , ale ryby płyną w górę i trzeba wędrować wyżej

Na urlopie z żonką krótki wypad na rybki to miły akcent na wakacjach :-)

Zdaję sobie z tego sprawę że, im więcej wyrobionych godzin nad wodą i km w nogach daje zdecydowanie większe szansę na rybę :-)

W czasie gdy byłem nad morzem, mocno wiało więc wybrałem miejsca które w zeszłym roku pokazał mi pewien "trociarz".

Innych miejsc nie znam, a szukanie nowych mając do dyspozycji +-4h chyba jest bez sensu.

Moje "trociowanie" to liczenie na farta, takie coś na zasadzie trafienia szóstki w totolotka :-)

Fajnie by było pochodzić z kimś co zna rzekę, choćby po to by później wiedzieć gdzie postawić auto, czy poznać ścieżki nad wodę.

• Like 1

• 5 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...